G4Media.ro

Regiunea separatistă Osetia de Sud va organiza un referendum pentru aderarea la…

Regiunea separatistă Osetia de Sud va organiza un referendum pentru aderarea la Federaţia Rusă. Regiunea face parte din Georgia, dar e controlată de Moscova

Osetia de Sud, o republică autoproclamată în urma invaziei ruse în Georgia în 2008, urmează să organizeze un referendum pentru a confirma secesiunea sa finală de Georgia şi ataşamentul său faţă de Rusia, a informat, vineri seară, agenţia de presă rusă Tass, citată de News.ro.

Curtea Supremă de la Tskhinvali, capitala regiunii separatiste, a dat undă verde unui decret emis preşedintele interimar Anatoli Bibilov şi a oferit data referendumului, 17 iulie. „Am făcut pasul final, mergem acasă, mergem în Rusia”, a spus Bibilov.

Doar câteva ţări recunosc Osetia de Sud ca naţiune. Cei 50.000 de oameni s-au desprins de Georgia la începutul anilor 1990 într-un război civil sângeros.

În 2008, Rusia a recunoscut independenţa Osetiei de Sud şi a Abhaziei după un scurt război cu Georgia. Aceste două regiuni sunt puternic dependente de Rusia din punct de vedere politic, financiar, economic şi militar.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Rușii sunt un neam atât de spurcat încât eu i-aș lăsa ca si pe transnistreni si pe găgăuți să fie independenți, cu Rusia, cu Coreea de Nord, cu cine vor ei!
    Aș recomanda tuturor care locuiesc acolo să se mute in zonele neinfestate de putregaiul putinist. Apoi aș opri orice legătură economică, aș merge să opresc si legături diplomatice, orice călătorie interzisă și înspre si dinspre și apoi mi-aș vedea de viața mea! Mai devreme sau mai târziu toți vor ajunge la concluzia fesebistului separatist din Lugansk, că Rusia aduce doar gangsteri la putere si transforma locurile administrate de ei in „rahat” si ca in Ucraina se trăiește „mult mai bine” si decât in Lugansk dar si decât in Rusia! Indiferent cât cxcxt mănâncă trolii lor realitatea zic eu mai devreme decât mai târziu ii va lovi!

  2. Ar fi momentul sa atace pe rusi t oate tarile ocupate de netrebnici

  3. Rusia vrea sa ajunga vecina pe coasta cu Turcia?