G4Media.ro

Regele Charles va permite vizitarea casei unde a murit Regina Elisabeta a…

Sursa foto: Victoria Jones / POOL / AFP

Regele Charles va permite vizitarea casei unde a murit Regina Elisabeta a II-a

Vizitatorii vor avea voie să intre în camerele regale din casa în care a murit Regina Elisabeta a II-a într-o premieră istorică. Regele Charles va permite tururi ale interiorului Castelului Balmoral din Scoția, pentru prima dată – la un cost de 150 de lire sterline inclusiv ceaiul de după-amiază, relatează în exclusivitate cotidianul The Sun, potrivit RFI.

Este pentru prima dată când turiștii au fost lăsați să intre în camerele folosite de Familia Regală, castelul scoțian care le-a fost casă de 170 de ani.

Surse au susținut anterior că regele vrea să extindă deschiderea caselor regale – inclusiv Palatul Buckingham – pentru a câștiga mai mulți bani.

Oaspeții plătitori anterior au fost acceptați doar în sala de bal a lui Balmoral, care a fost întotdeauna cea mai privată dintre casele private ale familiei regale britanice.

Balmoral a anunțat că oaspeții „pot vedea o selecție de camere din castel care sunt folosite de Majestățile Lor Regele și Regina și de alți membri ai familiei regale”.

Doar 40 de bilete disponibile

Camerele sunt de așteptat să includă Salonul unde regretata Regina a fost fotografiată ultima dată cu fosta prim-ministră Liz Truss pe 6 septembrie 2022, la numirea ei în funcție, cu două zile înainte de moartea suveranei.

Dar este de așteptat ca dormitorul în care a murit regina să fie interzis publicului.

Doar 40 de bilete vor fi emise în fiecare zi și vor avea un preț ridicat, care costă 100 de lire sterline fiecare și 150 de lire dacă este inclus un ceai de după-amiază. Este descrisă ca o „experiență doar pentru adulți”.

Familia regală petrece vacanțele de vară din august și septembrie la Balmoral, deși regele și regina stau majoritatea zilelor la casa lor din apropiere, la Birkhall.

„De la finalizarea sa, în 1855, accesul în interiorul Castelului Balmoral a fost restricționat publicului, până în prezent”, a anunțat domeniul regal. „Pentru prima dată în istorie, suntem încântați să anunțăm lansarea tururilor private la castelul interior – The Balmoral Experience.

„Aflați despre istoria și moștenirea lui Balmoral, conduși de ghizii noștri experimentați prin câteva dintre camerele rafinate din Castelul Balmoral. Călătorește în timp de la achiziționarea proprietății Balmoral de către Regina Victoria și Prințul Albert, până în prezent, unde poți vedea o selecție de camere din castel care sunt folosite de Majestățile Lor Regele și Regina și de alți membri ai Familia regală.” se scrie pe pagina castelului Balmoral.

Biletele sunt limitate la 40 de persoane pe zi, de la 1 iulie până la 4 august și sunt disponibile la https://www.balmoralcastle.com/tickets.htm.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează