G4Media.ro

Regatul Unit îi antrenează pe soldaţii ucraineni să lupte în „modul occidental”,…

Sursa foto: JUSTIN TALLIS / AFP

Regatul Unit îi antrenează pe soldaţii ucraineni să lupte în „modul occidental”, cu mai puţină muniţie – Wallace / Ministrul britanic al Apărării compară trimiterea de avioane în Ucraina cu oferirea unei mașini de Formula 1

Regatul Unit îi antrenează pe soldaţii ucraineni să lupte mai mult într-un „mod occidental” şi să folosească mai puţină muniţie decât în modul de luptă tradiţional sovietic, a afirmat miercuri ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Regatul Unit şi alţi aliaţi occidentali le oferă pregătire militarilor ucraineni şi livrează Kievului arme şi muniţie pentru a-l susţine în lupta sa cu Rusia, aminteşte Reuters.

„Ucraina foloseşte cantităţi uriaşe de muniţie ca să se apere, şi acesta este unul din motivele pentru care îi instruim (pe soldaţi) să lupte într-un mod occidental”, a declarat Wallace pentru Times Radio.

Acesta a mai spus că Regatul Unit a cumpărat şi comercializat muniţie după standardele sovietice, ajutând în acelaşi timp armata ucraineană să se schimbe pentru a obţine „acces la stocurile noastre de muniţie”.

„În acelaşi timp, îi pregătim pentru a ne asigura că (muniţia) este folosită într-un mod foarte productiv şi precis”, a precizat el.

„Modul rusesc sau sovietic de luptă presupune foarte multă muniţie, baraje masive de artilerie, iar noi niciodată nu ne-am pregătit de luptă în acest fel în cadrul NATO”, a explicat ministrul britanic.

Întrebat dacă aliaţii occidentali vor furniza Ucrainei şi avioane de luptă, Wallace a menţionat că folosirea de avioane de luptă necesită o instruire îndelungată pentru piloţi şi efective de sprijin substanţiale, adăugând că Marea Britanie ar putea oferi mai rapid sprijin prin livrarea de arme cum sunt rachetele antiaeriene.

Ministrul britanic al Apărării compară trimiterea de avioane în Ucraina cu oferirea unei mașini de Formula 1

Întrebat din nou miercuri dimineață despre acest subiect, Wallace a declarat că țările occidentale se concentrează în prezent pe furnizarea de sprijin sub formă de muniție și rachete sol-aer, relatează Sky News.

El a declarat că avioanele ar necesita luni de pregătire, precum și un „echipaj de asistență substanțial”.

Încercând să explice de ce oferirea de avioane de luptă s-ar putea dovedi complicată, el a spus că este „foarte diferit să oferi o mașină normală cu care tu sau eu am putea merge cu mașina [comparativ cu] o mașină de Formula 1”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...