G4Media.ro

Refugiații ucraineni vor părăsi o parte din hotelurile de pe litoralul bulgăresc,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Refugiații ucraineni vor părăsi o parte din hotelurile de pe litoralul bulgăresc, după ce statul a suspendat finanțarea pentru hrană

O parte din hotelurile de pe coasta de sud a Mării Negre îi vor elibera de la 1 decembrie pe refugiații ucraineni cazați acolo în cadrul Programului de asistență pentru ucraineni, scrie publicația SEGA, citată de Rador.

Acest lucru a devenit clar după recenta întâlnire din stațiunea Sunny Beach a Asociației Bulgare de Turism. Motivul este legat de suspendarea finanțării pentru hrană. Din 16 noiembrie, statul bulgar plătește doar 15 leva pentru cazare. Situația legată de alimente a fost cumva salvată cu donații din partea Crucii Roșii Bulgare și a organizațiilor neguvernamentale. Dar pregătirea pachetelor, gătitul etc. presupune costuri, din cauza cărora aproximativ o cincime dintre hotelurile de pe coasta de sud a Mării Negre își încetează activitatea în cadrul Programului.

Asociația insistă ca ucrainenii să se poată muta în hotelurile care continuă să funcționeze și după 1 decembrie (conform regulilor, oamenii nu pot folosi programul după mutare). Aceasta mai dorește ca și statul să plătească urgent tranșele pe care le datorează pentru adăpostul oamenilor.

Cu siguranță vor fi hoteluri similare și în partea de nord a litoralului. Câți refugiați ucraineni vor fi afectați de proces nu se știe încă. Există trei variante – să se descurce cu chirie în Bulgaria, să se mute în bazele de stat sau să părăsească Bulgaria. Mutarea în baze, însă, ar urma să fie o altă problemă, conform condițiilor stipulate în Program. Se spune că numai cei nou-veniți pot fi admiși în baze; restul ar trebui să fie în continuare în locurile în care au fost până la 1 noiembrie. Toate acestea sunt „mine” care abia acum urmează să explodeze.

12.954 de ucraineni sunt cazați în total în cadrul programului. În total în Bulgaria sunt 51.661 de ucraineni.

sursa: SEGA (traducere: Rador/ Mirela Petrescu)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. „îi vor elibera de la 1 decembrie pe refugiații ” – erau prizonieri nu?