G4Media.ro

Referendumuri pentru anexarea teritoriilor ocupate ale Ucrainei: Moscova anunță că va deschide…

Sursa foto: AFP / Kirill KUDRYAVTSEV

Referendumuri pentru anexarea teritoriilor ocupate ale Ucrainei: Moscova anunță că va deschide secții de votare pe teritoriul Rusiei

Comisia Electorală Centrală a Rusiei va acorda asistență în organizarea secțiilor de votare pe teritoriul Federației Ruse pentru votarea în cadrul referendumurilor din autoproclamatele republici populare Donețk și Lugansk, precum și din regiunile Zaporojie și Herson, a declarat pentru Interfax vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse, Nikolai Bulaev.

„Vor fi zeci de secții de votare pe teritoriul Rusiei, pe care le organizăm întotdeauna pentru alte țări, iar în acest caz oferim o oportunitate. Secțiile de votare vor fi deschise, vor funcționa”, a declarat Bulaev.

Potrivit acestuia, Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse va oferi asistență republicilor și regiunilor, care marți au anunțat organizarea de referendumuri.

„Sunt sigur că observatorii din Rusia în general și din partea Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse vor participa la referendumuri și își vor îndeplini această misiune cu demnitate”, a declarat Bulaev.

Referendumuri organizate în perioada 23-27 septembrie

Anterior, în cadrul unei reuniuni de urgență a Consiliului Popular al Republicii Populare Donețk, a fost adoptat un proiect de lege, potrivit căruia referendumul privind aderarea RPD la Rusia va avea loc în perioada 23-27 septembrie .

Președintele parlamentului RPL, Denis Miroshnichenko, a declarat că, în aceeași perioadă, Consiliul Popular al Republicii Populare Lugansk a adoptat o rezoluție privind organizarea unui referendum pe teritoriul RPL privind aderarea la Federația Rusă.

Șeful administrației militaro-civile (AAC) din regiunea Herson , Vladimir Saldo, a semnat, de asemenea, un decret privind organizarea unui referendum în perioada 23-27 septembrie pe tema aderării regiunii la Federația Rusă.

Potrivit șefului administrației militaro-civile (CAA) din regiune, Evgheni Balitski, în aceleași date va avea loc un referendum pe tema apartenenței teritoriale a regiunii Zaporojie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Deschideti si in Ungaria ca sa fiti siguri ca iese cum trebuie

    • Sa vezi tu ca iese un mare NU la toate si asta e motivul lui puthler si co sa se retraga. Pana la urma toti prietenii au spus sa caute o solutie de iesire si sa inchida acest razbel

  2. Cu ocazia asta, puteți să vă faceți o imagine referitoare la „alegerile” din Rusia. :)))

  3. Deci se vor organiza referendumuri in Donețk și Lugansk, Zaporojie și Herson dar sectiile de votare vor fi in Rusia.

    „Vor fi zeci de secții de votare pe teritoriul Rusiei, pe care le organizăm întotdeauna pentru alte țări, iar în acest caz oferim o oportunitate. Secțiile de votare vor fi deschise, vor funcționa”

    Normal ca vor functiona. Si de acolo vor veni voturile de alipire. Sa anuntam si noi referendum de demitere a lui Putin in Rusia. Cu sectii de votare peste tot in Europa.