G4Media.ro

Referendumuri pentru anexarea regiunilor ucrainene Herson şi Zaporijie în Rusia, preconizate pentru…

captura twitter

Referendumuri pentru anexarea regiunilor ucrainene Herson şi Zaporijie în Rusia, preconizate pentru începutul toamnei

Cu ocazia călătoriei primului adjunct al șefului administrației Kremlinului în aceste teritorii ucrainene ocupate, liderii locali pro-ruși au supralicitat pentru iminența integrării lor în Federația Rusă, relatează Agenția de presă Rador.

În regiunile ucrainene proaspăt cucerite de forțele ruse, Moscova trimite reprezentanți din ce în ce mai importanți. După unul dintre viceprim-miniștrii, Marat Husnulin, a fost primul adjunct al șefului administrației prezidențiale, Serghei Kirienko, care a vizitat regiunile Herson și Zaporijjia pe 7 iunie. A vizitat orașele Melitopol și Berdiansk.

„Rusia pregătește estul Ucrainei pentru referendumuri”, titrează cotidianul rus „Nezavisimaia Gazeta”. „Această vizită indică faptul că aceste regiuni vor organiza într-adevăr un referendum privind integrarea lor în Federația Rusă”, estimează ziarul. Și asta, „la începutul toamnei, adică din septembrie 2022” .

Vladimir Rogov, membru al consiliului administrației civile și militare din regiunea Zaporojie, a anunțat cu ocazia călătoriei lui Serghei Kirienko: „Procesele de integrare câștigă putere de ambele părți, dorința noastră de a deveni parte integrantă a Federației Ruse este auzită”.

Din 25 mai, cererea pentru obținerea unui pașaport rusesc în ambele regiuni a fost mult facilitată. Pe 8 iunie, șeful administrației civile și militare din Herson, Vladimir Saldo, a declarat că acest demers este accesibil „oricărui cetățean ucrainean”.

Potrivit liderilor celor două regiuni, alegătorii lor „se aruncă literalmente asupra pașapoartelor rusești” .

Deocamdată, dacă regiunea Herson se află în întregime sub dominația forțelor armate și a administrației ruse, nu este şi cazul regiunii Zaporijie, care este controlată doar în proporție de 70%. Dar se pare că această stare de lucruri nu pare să constituie un obstacol pentru liderii pro-ruși.

În afară de această dificultate, modalitățile legale ale referendumurilor nu sunt încă clare și ar putea dura ceva timp. Înainte ca Kremlinul să poată valida integrarea în Federația Rusă a noilor state, va trebui mai întâi să creeze, prin referendum, după modelul „Republicile Populare” Donețk și Lugansk, „Republicile Populare” Herson și Zaporijjia. Apoi, într-o a doua fază, vor trebui organizate referendumuri privind integrarea în Federația Rusă.

 Sursa foto: captura Twitter

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. L a inceputul toamnei europenii vor fi satui de politica de austeritate-mai bine zis, vor fi de toate, dar la preturi exorbitante-

  2. Or sa le arunce imediat ce localitatile se vor intoarce la patria mamă. Oricum actele ocupantilor numite pasapoarte nu le-a vrut NIMENI INAINTE .
    Bolșevicii vor regreta amarnic acest razboi după ce vor trebui sa invete chineza. Prima etapa a cuceririi chineze va fi statutul de aliat ”strans ” cu rusia , apoi firme chinezesti pe teritoriul rusiei ca mai apoi sa vina milioane de investitori chinezi care.. nu vor mai pleca. La primul semn ca nu vor avea viata sigura..China va sari in ajutorul lor așa cum face acum rusia .