G4Media.ro

Redeschiderea unei bucăți din dosarul Tel Drum, amânată până pe 1 octombrie…

Redeschiderea unei bucăți din dosarul Tel Drum, amânată până pe 1 octombrie de o judecătoare din Teleorman al cărei soţ era partener de vânătoare cu Dragnea

Judecătoarea Emilia Enescu de la Tribunal Teleorman, al cărei soţ era invitat la partidele de vânătoare organizate de o asociație fondată de Liviu Dragnea și preluată ulterior de șeful Tel Drum, a amânat vineri pentru 1 octombrie o decizie legată de cererea DNA de redeschidere a unei bucăți din dosarul Tel Drum, anunță LiberInTeleorman.ro.

Amânarea a fost decisă în urma unei solicitări formulate chiar de Tel Drum.

Procurorii DNA solicită redeschiderea bucăţii din dosarul Tel Drum privind asocierea cu Euroconstruct, afacerea oamenilor lui Dragnea cu cei ai lui Băsescu-Udrea.

Potrivit Riseproject, Cristian Enescu, soţul judecătoarei, subofiţer la Jandarmeria Teleorman, apare în registrele cu persoanele invitate la partidele de vânătoare ale Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv (AVPS) Turris Turnu Măgurele, fondată de Liviu Dragnea la sfârșitul anilor ‘90 şi predată apoi lui Petre Pitiș, directorul Tel Drum.

Care este miza. Potrivit surselor G4Media.ro, dacă instanţa nu redeschide bucata de dosar, una dintre acuzațiile de fraudă cu fonduri europene aduse lui Liviu Dragnea ar putea să pice. În dosarul Tel Drum, fostul lider PSD este pus sub acuzare încă din noiembrie 2017 pentru 5 infracțiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat. Prejudiciul se ridică la 27 de milioane de euro.

Această parte de dosar priveşte o afacere din 2009, de asfaltare a unor drumuri județene din Teleorman, inclusiv a celor din comuna natală a lui Liviu Dragnea, Gratia.

Cum a ajuns cererea de redeschidere la Tribunalul Teleorman. Pe 6 iunie, procurorii au cerut Înaltei Curţi redeschiderea acestei părți a dosarului. ICCJ a trimis însă solicitarea DNA la Tribunalul Teleorman, instanța care a mai respins o dată cererea procurorilor de redeschidere. Instanţa supremă a constatat că nu mai este competentă întrucât Liviu Dragnea nu mai e demnitar, ca urmare a condamnării definitive la închisoare.

Sursa: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. SIIJ are vreo reactie?

  • Desfac o bere si scuipa seminte.
   Daca era vorba de DNA vs judecatoarea din Teleorman, atunci sareau ca din pusca.

 2. Cine sunt CRETINII acestia de la ICCJ care repartizeaza un astfel de dosar unei judecatoare din Teleorman?! Dar DNA de ce n-a cerut imediat stramutare in alta parte?!
  ‘Ti-ai dracu cu justitia voastra la cel mai inalt nivel!

  • Dosarul s-a intors la Teleorman, nu a fost trimis special. Indata ce Dragnea a fost incarcerat, ICCJ a fost obligat sa trimita dosarul inapoi, deoarece nu mai aveau competenta.

  • Si DNA trebuia sa ceara stramutarea daca dosasul „s-a intors la Tele..”.

 3. totul pentru infractori.
  tov savonea, v-ati luat si bonuri de masa ?

 4. gemeau si plangeau nevinovatii infractori in puscarii zicea tzucalarul politic tericeanu.
  el si strainul vozganian. de ce ai venit vozganiene in romania ? sa scapati toti ?

 5. Judecătoarea ”independentă” nu ajunge la IJ sau la SS ?