G4Media.ro

Recursul în casație formulat de Cristian Popescu Piedone după condamnarea în dosarul…

Sursa foto: Ilona Andrei/ G4Media

Recursul în casație formulat de Cristian Popescu Piedone după condamnarea în dosarul Colectiv, admis în principiu de Curtea Supremă

Recursul în casație formulat de Cristian Popescu Piedone după condamnarea în dosarul Colectiv a fost admis în principiu de Curtea Supremă.

„Admite, în principiu, cererile de recurs în casaţie formulate de inculpaţii Matei George Petrică, Popescu Cristian Victor Piedone, Anastasescu Alin George, Niţă Cristian Mihai și Radu Antonina împotriva deciziei penale nr.566/A din data de 12.05.2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016”, se arată în minuta instanței.

Termenul de judecată în acest caz a fost stabilit pe 22 februarie 2023.

Pe 12 mai 2022, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, la o pedeapsă de 4 ani de detenție cu executare în dosarul Colectiv. Edilul a fost încarcerat la penitenciarul Rahova. Pedepse grele între 6 ani și 12 ani de detenție au primit și patronii clubului, pirotehniștii, artificierii și pompierii. Judecătorii au decis ca inculpații și părțile responsabile civilmente, Primăria Sectorului 4 și ISU București-Ilfov, să achite despăgubiri de peste 36 de milioane de euro către supraviețuitori și urmașii celor 65 de victime rezultate în urma tragicului incendiu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. România e o țară de hoți.

 2. Se știe prin ce se deosebește „Cosa Nostra” siciliană de „Cosa Speciala” dâmbovițeană?
  Prima e o instituție Privată cu conexiuni in Stat , iar cea de-a doua e o instituție de Stat cu conexiuni in Privat…

 3. Pana cand se hotaraste guvernul de hoti PSD-PNL-UDMR sa respecte legea si sa organizeze alegeri de primar in sectorul 5, justitia PSD-PNL-UDMR il „albeste” pe mafiotul asta din PSD si poate candida din nou.

 4. Daca se poate sa-l eliberati, ca nu suporta regimul inchis si este un motiv suficient

 5. „NU AVEM TOATĂ PUTEREA, PÂNĂ NU LUĂM ŞI JUSTIŢIA” – Profesor Universitar Doctor Puşcăriaş Turnător Dan Voiculescu „Felix”

 6. Încrederea în justiţie este direct proporţională cu temeinicia şi legalitatea hotărârilor sale. Atunci când hotărârile se schimbă de zeci de ori, justiţia devine imprevizibilă şi cetăţenii nu mai au motive să o respecte. Nu poţi să condamni mai mulţi inculpaţi la ani grei de închisoare, să constaţi după câteva luni că trebuie eliberaţi şi să ceri respect. Nu este nimic respectabil la aceşti vagabonzi, denumiţi în mod sfidător „magistraţi”.

  • Nu-s de acord, cuvîntul „vagabonzi” e prea diafan, trebuie înlocuit cu „derbedei”!

 7. hai ma justitia merge
  a fost reclama la TV: „solutionam toate cazurile primite” uite ca-l solutioneaza si pe asta…