G4Media.ro

Rectorii și prorectorii nu pot deține funcții de conducere în partide politice,…

Rectorii și prorectorii nu pot deține funcții de conducere în partide politice, propune USR într-un proiect depus la Camera Deputaților

Rectorii și prorectorii universităților nu pot deține funcții de conducere în partide politice la nivel local, județean sau național, prevede o propunere legislativă depusă la Camera Deputaților de mai mulți parlamentari USR, transmite Agerpres. Exemple de rectori care dețin funcții de conducere într-un partid sunt Sorin Cîmpeanu (rector al Universității de Agronomie din București și prim-vicepreședinte al Pro România), Marilen Pirtea (rector al Universității de Vest și prim-vicepreședinte PNL Timiș), Mihnea Costoiu (rector al Universității Politehnice București și președinte al Departamentului pentru cercetare și inovare din PSD). De precizat că universitățile se pregătesc de alegeri, care vor avea loc la finalul acestui an.

Proiectul de lege introduce mențiunea: “rectorul şi prorectorul nu pot deține, pe perioada exercitării mandatului, funcții de conducere în cadrul unui partid politic la nivel local, județean sau național“. Proiectul de act normativ prevede, concret, modificarea articolul 214 din Legea educației naționale nr.1/2011 şi este semnată de 16 parlamentari ai USR.

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Bravo! Foarte buna ideea! Speram sa aiba sustinere.

    • Foarte bine dar ar trebui sa mai vada si alte probleme de prin mediul academic, mama lor de doctorate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.