G4Media.ro

“Rectorii nu ar trebui să facă parte din componența CNATDCU” – Rectorul…

“Rectorii nu ar trebui să facă parte din componența CNATDCU” – Rectorul SNSPA Remus Pricopie, o nouă intervenție pe tema conflictelor de interese

“Rectorii nu ar trebui să facă parte din componența Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), pentru mandatul 2020-2024”, susține rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, într-un comunicat emis de această instituție. Declarația vine în momentul în care comitetele de selecție trebuie să decidă cine va fi membru CNATDCU în următorii ani.

Motivul invocat de rectorul SNSPA este posibilitatea apariției unor conflicte de interese – temă pe care el a folosit-o, recent, și în acuzații la adresa președintelui Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Câmpeanu, într-un moment cu puternică încărcătură politică.

“Rectorii ar trebui să evite astfel de situații de conflict de interese și/sau incompatibilități de natură politică sau de altă natură, prin acumularea simultană a mai multor poziții de putere, în cadrul unor structuri de decizie ale Ministerului Educației și Cercetării”, afirmă Remus Pricopie, citat în comunicatul SNSPA.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nici oamenii rectorilor n-ar trebui sa faca parte din CNATDCU, dar sint asa de multi in categoria asta…

  2. tipul asta e dubios chiar si fara sa spuna nimic