G4Media.ro

Rechizitoriul DIICOT în cazul Caracal: Gheorghe Dincă și-a transformat locuința într-o închisoare,…

Rechizitoriul DIICOT în cazul Caracal: Gheorghe Dincă și-a transformat locuința într-o închisoare, cu geamuri astupate și pat de fier cu lanț pentru victime

Gheorghe Dincă şi-a transformat locuinţa din Caracal într-o adevărată închisoare, asupra căreia deţinea controlul absolut şi din care nimeni nu ar fi putut scăpa fără voia sa, fiind prevăzută cu geamuri astupate, o temniţă în beci iar în dormitor şi-a amenajat un pat de fier, sudat în perete şi prevăzut cu un lanţ metalic, folosit pentru imobilizarea victimelor, se arată în rechizitoriul întocmit de DIICOT, transmite Agerpres.

Înainte de a planifica răpirile, Gheorghe Dincă, după întoarcerea în Italia, căuta o femeie alături de care să se mute din Caracal la munte. În anii 2017 – 2019, Dincă a luat hotărârea să vândă casa şi să se stabilească în altă zonă a ţării, „devenind din ce în ce mai interesat de ideea găsirii unei femei de vârstă apropiată cu care să îşi refacă viaţa, departe de Caracal”.

Anunțuri matrimoniale

Astfel, în luna octombrie 2017, el şi-a achiziţionat un autoturism marca Renault Megane, fără ca ceilalţi membri ai familei sale să ştie, a postat un anunţ de vânzare a casei, şi-a achiziţionat un laptop pe care a efectuat căutări privind vânzarea de terenuri, construcţia de case simple şi bordeie şi a apelat la o firmă specializată pentru confecţionarea unor anunţuri matrimoniale – de tip flyer – pe care le-a postat în deplasările sale prin ţară, în vederea găsirii persoanei potrivite.

„Doresc să cunosc o persoană de sex feminin serioasă şi fără obligaţii, să locuiască cu mine şi să ne mutăm la munte. Sunt pensionat de curând şi doresc să-mi petrec restul vieţii lângă o doamnă gospodină. Deţin autoturism şi mi-ar place să călătorim prin ţară. Locuiesc la casă, în Caracal – tel (…)”, era anunţul postat de Dincă.

„Încercările sale de a stabili o relaţie de concubinaj au avut la bază tot premisa cumpărării cu bani a afecţiunii, aşa cum reiese şi din însemnările olografe identificate în locuinţa inculpatului din care reiese modul cum acesta încerca să stabilească o legătură cu o femeie (persoană rămasă neidentificată), prin oferirea sumei de 150 euro, destinată achiziţionării de haine fetiţei preşcolare a acesteia, instruind mama unde şi cum să se vadă, iar apoi cum să rupă mărunt bileţelul respectiv, pentru că nu doreşte să îi facă probleme în familie”, spun procurorii.

Dincă a pierdut însă orice respect pentru femei, ele devenind pentru el simple obiecte de satisfacere a plăcerilor sexuale.

„Cu o sexualitate exacerbată pentru vârsta sa (constatată cu ocazia expertizei psihiatrice şi a analizei comportamentale), preocupat până la obsesie de propria virilitate şi convins de efectul stimulant al sexului oral, inculpatul Dincă Gheorghe a pierdut orice respect pentru femeie ca individ, aceasta devenind, în mentalul său, un simplu obiect de satisfacere a plăcerilor sexuale. În momentele de relaxare bahică cu prietenii, discuţiile iniţiate de inculpat se refereau preponderent la sexul opus, povestirile cu tentă erotico-pornografică consolidând geneza planului final al inculpatului de satisfacere sexuală conform propriului scenariu, în condiţiile şi termenii doriţi, în care femeia să fie incapabilă să îl refuze ori să se opună”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Două încăperi transformate în temnițe

Gheorghe Dincă şi-a transformat locuinţa din Caracal într-o adevărată închisoare, asupra căreia deţinea controlul absolut şi din care nimeni nu ar fi putut scăpa fără voia sa, fiind prevăzută cu geamuri astupate, o temniţă în beci iar în dormitor şi-a amenajat un pat de fier, sudat în perete şi prevăzut cu un lanţ metalic, folosit pentru imobilizarea victimelor.

„Trecând de la scenariu la punerea în practică a acestuia, inculpatul Dincă Gheorghe şi-a transformat şi curtea într-un loc de depozitare de-a valma a unei cantităţi impresionante de deşeuri (fiare, plastic, haine şi obiecte vechi etc.) iar propria locuinţă, într-o adevărată închisoare, asupra căreia deţinea controlul absolut şi din care nimeni nu ar fi putut scăpa fără voia sa. Astfel, toate geamurile locuinţei (o construcţie nefinalizată aferentă vechii case părinteşti a inculpatului) au fost astupate cu cărămizi tip BCA şi bucăţi de OSB şi polistiren expandat, iar spaţiile rămase au fost astupate cu spumă poliuretanică. În camera amenajată ca dormitor, aflată la parterul imobilului, inculpatul Dincă Gheorghe şi-a confecţionat, la o înălţime adecvată, un pat cu un cadru din fier beton, pe care apoi l-a sudat în perete, astfel încât să nu poată fi mişcat/dislocat şi care să îi permită întreţinerea raportului sexual cu victima, prin utilizarea unei perne aşezate sub posteriorul acesteia. La jumătatea acestui pat, pe sub cadrul metalic, a montat o bucată de fier beton şi a executat la capetele acestei bucăţi două bucle, concepute pentru a servi drept suport de prindere a unui lanţ metalic de circa 130 cm lungime, folosit la imobilizarea victimei”, se arată în rechizitoriu.

De asemenea, dormitorul lui Dincă era prevăzut cu o uşă de acces înspre curte, confecţionată din lemn, cu 9 ochiuri de geam opace, dintre acestea unul singur, situat pe centru, din sticlă transparentă. Pe peretele opus acestei uşi mai exista o uşă confecţionată din OSB, care dădea spre o altă încăpere a casei.

În plus, Dincă şi-a transformat şi autoturismul într-o veritabilă „capcană” din care, odată urcată pe bancheta din spate, victima nu mai avea vreo posibilitate să scape ori să ceară ajutor: blocarea portierelor era la dispoziţia exclusivă a şoferului prin acţionarea unui buton aflat în partea din faţă a autovehiculului, iar sistemul de deschidere a geamurilor acestora fusese anihilat în mod deliberat de către acesta.

Pe de altă parte, Dincă a amenajat sub locuinţa sa o „temniţă”, prevăzută cu trei belciuge de fier, sudate în zidul beciului, precum şi bare metalice.

„Totodată (excluzând ca neverosimilă explicaţia construirii unui adăpost antiatomic sub locuinţă, în lipsa oricăror altor indicii ale unui asemenea adăpost – sursă de iluminat, spaţiu de depozitare, provizii), prin modificarea rampei fostului atelier auto, inculpatul şi-a creat un gen de ‘temniţă’, prevăzută cu un butoi din material plastic, îngropat şi zidit în ciment, ce pare a avea destinaţia de toaletă, o podea din lemn pe care s-au descoperit resturile vechi ale unei pilote cu destinaţia posibilă de loc de dormit şi 3 belciuge de fier, sudate în zidul beciului, două aferente unei bare metalice sudate de o parte şi de alta a capătului patului improvizat (podeaua de lemn) şi un al treilea (mai mare) în apropierea butoiului de plastic”, notează procurorii.

Cod de comunicare cu puținii apropiați

Anchetatorii spun că Dincă trăia aproape izolat în propria curte şi impusese celor apropiaţi un cod de comunicare care să-i permită de la distanţă să ştie cine îl caută, fără a fi nevoit să se deplaseze până la poartă.

El le-a impus cunoscuţilor săi, Ştefan Risipiţeanu, Victor Mieilă, zis „Vică”, şi George Măceşanu, zis „Cavalu”, să bată de trei ori la rând în porţile metalice, acestea fiind singurele persoane care cunoşteau şi foloseau acest mod de comunicare cu Dincă.

DIICOT l-a trimis în judecată pe Gheorghe Dincă pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre, el fiind acuzat că le-a ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu în locuinţa sa din Caracal.

Foto: Gheorghe Dincă (Inquam Photos/ Bogdan Dănescu)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Maaamăă.. crecă face FBI-ul un documentar dupa toante detaliile astea. Că a mai facut unul și cu hackerii din Vâlcea și nu-ti dadeai seama cat e caterinca și cât de hacheri sunt ăia.
  Tragic, ce-i drept…
  Ma asteptam la niste teste relevante si niste concluzii pe probe vizibile si nu povești.

 2. Cam aiuristică poveste, nu-l vad eu pe nea Caracal ăsta să aibă o minte atât de alambicată. Sună a roman polițist și nu se potrivește nici pe departe cu „profilul” olteanului, chiar sărit de pe fix. Poate șederea în Italia l-o fi inspirat pe autor, o fi pornit de la legendele cu mafioți și a ajuns la închisori gen Evul Mediu.

  • Esti un handicapat. Nu este nimic alambicat. S-a pregatit pt viol si ucis. Stia exact ce face.

  • Băi Razvan, pun pariu ca nu stii ce-i ala belciug sudat in beton. Mai toate masinile au opțiunea sa nu poti deschide usile din spate din interior.

 3. Asta e rechizitoriu sau reportaj rtv?
  Cazul este foarte slab instrumentat și va lua o întorsătură neașteptată în instanță. Cum ar fi, de exemplu, să afirme că el a predat fetele mai departe și că și-au asumat crimele datorită presiunilor făcute de polițiști? Pare foarte plauzibil.
  Deja Dincă își pregătește dosarul pentru despăgubiri deoarece I s-au încălcat drepturile. O sa îi plătim toți mulți bani lui Dincă…

  • Dupa ce s-a apucat Godina de scris, dupa ce l-au condamnat pe Dragnea pe baza unor „povesti”, s-a dat liber la elucubratii în rândul procurorilor.
   Glumesc.
   Probabil tot timpul a fost asa doar ca nu aveam noi acces la detalii din diferite procese. E forma de „razbunare” a procurorului sau a expertului tehnic care dupa ce isi face treaba cu rigurozitate vrea sa iasa si el in evidenta cu ceva.
   Stiu un caz cu un teren luat la mama naibii de o RA la un supra-pret iar in instanta expertul de la cadastru a scris ca nu a putut ajunge cu masina la teren ca nu era drum până acolo si i s-a impotmolit pe traseu.
   Bravo procurorilor, bravo expertilor tehnici!

  • Mai oameni, voi credeți ca a-ți văzut tot dosarul? Vorbiți numai aiurea. Acolo s au găsit urme de sânge de la ambele fete. Oasele arse din padure s a dovedit ca au fost în acel butoi din curtea lui. ADN ul Alexandrei s a confirmat în resturile din același butoi. Și probabil ca mai sunt destule probe ca asta a făcut de petrecanie fetelor. Voi spuneți ca el poate nega tot ce a zis, doar ca povestea lui s a confirmat cu probe în teren. Priviți prea mult la România tv și asta se vede din concluziile voastre.

 4. De ce pare a scenariu hollywoodian? Pentru ca Dinca e prea siret sa se ” destainuie colegului de celula”. Astia ori sunt prosti, ori naivi. Insa tinand cont criiteriile angajarilor facute de ” ciumati”, mai degraba merg pe varianta ca „sunt mai prosti ca noaptea”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.