G4Media.ro

RECHIZITORIU Totul despre dosarul fostului ministru PSD al Economiei / Stenograme necenzurate…

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

RECHIZITORIU Totul despre dosarul fostului ministru PSD al Economiei / Stenograme necenzurate / Cum se bătea pe contracte Niculae Bădălău cu peneliștii din Giurgiu, care l-au pârât la Ciucă / UPDATE Reacția CNI

UPDATE ORA 18:10: Compania Națională de Investiții a remis un punct de vedere G4media.ro în care precizează că „indiferent de declarațiile apărute în spațiul public, activitatea de la nivelul CNI S.A. se desfășoară în conformitate cu cadrul legal„.

Mai jos punctul de vedere al CNI, integral:

„CNI S.A. este o societate comercială, aflată sub autoritatea MDLPA, care realizează proiecte de investiții pentru mai multe categorii de beneficiari, printre care și autoritățile publice locale. Modul de accesare a subprogramelor din cadrul PNCIPS este unul dintre cele mai facile și la îndemâna beneficiarilor, în acest sens toate informațiile se găsesc și pe site-ul CNI S.A.

Acest lucru conduce la un număr mare de solicitări din partea autorităților publice locale. Avem, la această dată, peste 10.000 de solicitări pe listele sinteză, alte câteva sute de investiții în aprobare sau achiziție și peste 1.100 șantiere în execuție în toată țara. Finanțarea acestora este condiționată de bugetul alocat anual cu această destinație, pe care CNI S.A. îl utilizează integral în fiecare an.

Indiferent de declarațiile apărute în spațiul public, activitatea de la nivelul CNI S.A. se desfășoară în conformitate cu cadrul legal de implementare al PNCIPS, respectiv OG 25/2001 cu modificările și completările ulterioare, cu respectarea tuturor normelor legale și a codului de conduită etică. Pentru realizarea activității noastre colaborăm cu reprezentanții beneficiarilor care depun solicitări pentru realizarea proiectelor, verificăm documentațiile tehnico-economice depuse de aceștia și ulterior aceste proiecte sunt înaintate spre aprobare ordonatorului principal de credite.

Astfel activitatea CNI nu poate fi influențată decât de alocațiile bugetare care limitează posibilitatea finanțării tuturor solicitărilor pe care le avem la acest moment„, este punctul de vedere al Companiei Naţionale de Investiţii după ce numele directorului general Manuela Pătrăşcoiu a fost invocat în interceptări de fostul ministru al Economiei Niculae Bădălău.

Şi primarul din Oinacu, Giurgiu, Fabian Ţîrcă, a transmis un punct de vedere redacţiei G4media.ro: „Cele două proiecte de la Oinacu de care se face vorbire în stenograme, sala de sport şi dispensarul, au fost licitate de CNI. Primăria Oinacu nu are niciun fel de implicare în licitaţii. Niculae Bădălău minte cap-coadă în aceste stenograme ca să îl impresioneze pe celălalt interlocutor, primarul din Bucşani, Dan Păsat. Minciunile reies din faptul că, la momentul discuției dintre Bădălău și Păsat, obiectivul „Dispensar” era deja în procedura de licitatie la CNI, iar în al doilea rând valoarea de licitație este mult peste un miliard de lei, suma vehiculată de Niculae Bădălău. În mod real, valoarea acestei investiții este de 5.192.305 lei (peste 51 de miliarde de lei vechi). Mai mult, de peste cinci ani, personal nu am mai avut niciun fel de contact cu Niculae Bădălău. Sunt primar la primul mandat și, de doi ani, de când am preluat mandatul, nici acesta, nici apropiați ai lui, nu au avut și nu au lucrări în localitate.

ARTICOLUL INIȚIAL: 

Rechizitoriul fostului ministru PSD al Economiei Niculae Bădălău, consultat de G4media.ro, acuză corupția generalizată din județul Giurgiu și indică lupta pentru contractele din bani publici dintre partidele de la putere, PNL și PSD.

Procurorii susțin, în rechizitoriu, că lucrările din bani publici erau atribuite prin corupție, parandărât. Finanțările de la instituțiile centrale precum Compania Națională de Investiții ar fi, de asemenea, obținute prin trafic de influență, totul ar fi fost împărțit în Giurgiu ca o pradă (”I-am luat sala de sport”, ”Îți bag dispensarul”).

Din rechizitoriu rezultă că bătălia pentru resurse pare a fi feroce în ciuda familiarității de exprimare a personajelor. Lui Niculae Bădălău, ceilalți îi spun Nicu sau Nae, Năică. Bădălău îl numește Grasu pe deputatul PNL (fost PSD) Alexandru Andrei și Tică pe Dumitru Beianu, șeful PNL al CJ Giurgiu.

Contract atribuit contra obținere finanțare de la CNI

Pe de-o parte, procurorii arată cum fostul ministru i-ar fi solicitat lui Dan Păsat, primarul susținut de PNL din comuna Bucșani, județul Giurgiu, atribuirea unui contract de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă în valoare de peste 7 milioane de lei pentru firma controlată de ginerele lui, Răzvan Marica.

În schimb, Bădălău i-ar fi promis primarului că îi obține finanțare pentru proiect de la Compania Națională de Investiții. Bădălău se lăuda că ar controla-o pe șefa de la CNI, Manuela Pătrășcoiu. Bădălău se laudă că le-ar fi suflat contracte liberalilor din județ, dar i-ar fi și ajutat, la schimb, să obțină finanțare de la CNI pentru alte lucrări sau i-ar fi scăpat de diverse belele.

<<BĂDĂLĂU NICULAE: Spuneai de TICĂ. L-am ajutat pe TICĂ (Dumitru Beianu zis Tică, șeful PNL al CJ Giurgiu – n.r).

PĂSAT DAN: Foarte bine.

BĂDĂLĂU NICULAE: L-am ajutat de nu știu câte ori.

PĂSAT DAN: Foarte bine! Să fii sănătos!

BĂDĂLĂU NICULAE: Pe GRASU (deputatul PNL de Giurgiu, Alexandru Andrei – n.r.). L-am scăpat: „Șefule!”

PĂSAT DAN: …[râde]…

BĂDĂLĂU NICULAE: I-am luat sala de sport de la CNI, la OINACU, la FABIAN (Fabian Țîrcă – secretarul general al PNL Giurgiu și primar în comuna Oinacu – n.r.). Fii atent aici! Face licitație, se duce la MANUELA.

PĂSAT DAN: Da.

BĂDĂLĂU NICULAE: O chem pe MANUELA și îi spun: ”Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.” ”N-o fac eu. Am dat-o.” N-o fac că …(neinteligibil) …Dar să-l omor pe GRASU că mă enervase cu…

PĂSAT DAN: Da, știu, ce aveți voi.

BĂDĂLĂU NICULAE: … o șmecherie. Vorbea urât. Iau sala de sport. Mamă! S-a dus la Parlament, s-a dus la mă-sa în cur, s-a dus la nu știu ce. ”Cum, domnule, să ia sala un P.S.D.-ist?” Noi cu CIUCĂ, la 2 săptămâni… săptămânal aveam acolo, la 2 săptămâni aveam ședință de PNL. Și i-a zis lui CIUCĂ: ”Domnul Prim, am luat și eu sala de sport din …[neinteligibil]…” Eu îl știu pe ăsta de când eram ministru, el era… ă… șeful statului major și avem… că aveam fabricile alea de armament. ”Am luat o sală…” Mă calcă ăsta în picioare. Nici nu-l știa pe GRASU.

PĂSAT DAN: Nu, păi n-aveai de unde…

BĂDĂLĂU NICULAE: Nici nu-l știa …[neinteligibil]…

PĂSAT DAN: Slab rău.

BĂDĂLĂU NICULAE: Și îl prind pe… Fii atent! Și ca să îl enervez mai rău îl prind pe FABIAN (Fabian Țîrcă – secretarul general al PNL Giurgiu și primar în comuna Oinacu – n.r.) la nuntă la GHIDĂNAC (Marin Ghidănac – primarul PNL din comuna Roata de jos, județul Giurgiu – n.r.).

Au venit toți. Acolo, a făcut la fiică-mea (fiica lui Niculae Bădălău, Sabina Marica-Bădălău, deține domeniul Monato din Bolintin, cu salon de evenimente. Potrivit presei, ar fi investit 4 milioane de euro în restaurant, doar un candelabru ar fi costat 100.000 de euro – n.r.).

A venit și DAN MOTREANU (liderul organizației PNL Giurgiu – n.r.) și ăștia și zic: ”Bă FABIANE, fii atent aici, că îți bag și dispensarul.” Are un dispensar de un miliard și ceva. Ce …[cuvânt obscen]… mea o face el acolo, nu știu. Zic: ”Îți bag și dispensarul, dar îți dau licitația la tine”, că la astea mai micuțe le dă licitațiile la comune, CNI -ul acum, ca să nu mai…că sunt ei… au multe… ”dar mi-l dai mie.” Eu știind că FABIAN, finul lui ăsta …[neinteligibil]…

PĂSAT DAN: Da, e finu-său.

BĂDĂLĂU NICULAE: DANE, n-am apucat să mă duc până la un scaun încolo, că a și venit GRASU (deputatul PNL de Giurgiu, Alexandru Andrei – n.r.) după mine: ”Băi, ești nebun, ce …[cuvânt obscen]… mea ai …[neinteligibil]…dispensarul lu’ ăsta?”…[râde]… ”Du-te, mă, dracu’ de aici cu dispensarul tău!”

La vreo 4 zile mă sună: ”Hai cu mine la MANUELA la CNI, să-mi dea dispensarul”. Zic: uite, mă, îmi băgai un băț în cur. Fir-ați ai dracu!

PĂSAT DAN: NICULE, ne ajutăm. Tu vorbește la CNI pentru primărie și aia și eu…

BĂDĂLĂU NICULAE: Da, mă, da.>>, este stenograma unei discuții dintre Dan Păsat și Niculae Bădălău din data de 9 august 2022, înregistrată de Păsat cu telefonul și pusă la dispoziția procurorilor.

Această stenogramă a fost publicată parțial, ”în exclusivitate”, de către RTV pe data de 6 decembrie 2022, dar fără referirile la Manuela Pătrășcoiu, directoarea de la CNI. Vezi aici. 

Cine sunt personajele implicate

Dan Păsat a fost parlamentar PDL în urmă cu 10 ani. În 2013 a fost condamnat pentru șantaj și efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția pe care o persoană o îndeplinește în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Vezi aici. 

Riscând să devină recidivist, Păsat a decis de această dată să colaboreze cu procurorii. Potrivit rechizitoriului, el ar fi anunțat organul de urmărire penală cu privire la faptele de corupție în care era implicat împreună cu Niculae Bădălău înainte ca procurorii să știe despre ele și astfel a beneficiat, potrivit legii, de clauza de exonerare penală. Pe 10 noiembrie 2022, Păsat a formulat un denunț împotriva fostului ministru și a pus la dispoziția procurorilor înregistrări cu Bădălău, făcute cu telefonul. Apoi a acceptat să poarte tehnică de interceptare montată de DNA la întâlnirile cu fostul ministru PSD.

Ce spune GRASU

Sursa Foto: Camera Deputaților

Deputatul PNL de Giurgiu și primvicepreședinte al PNL Giurgiu, Alexandru Andrei, căruia Niculae Bădălău îi spune Grasu, a fost la PSD în trecut. Este unul dintre parlamentarii acuzați de presă că ar fi îmbrâncit jurnaliștii ca să îl protejeze pe fostul lider PSD Liviu Dragnea, în 2018.

Deputatul Alexandru Andrei a negat pentru G4media.ro că ar fi discutat cu Nicuale Bădălău despre contracte. ”Nu am mai vorbit cu Nae Bădălău de 4 ani. De altfel, adversitatea mea față de el este cunoscută. Din cauza lui am plecat de la PSD. Nu am fost de acord cu modul lui de abordare”, a declarat deputatul Alexandru Andrei pentru G4media.ro.

Parlamentarul neagă că porecla lui este Grasu, dar admite că la el se referea Bădălău cu acest apelativ. Susține că nu își explică referirile la persoana lui din partea fostului ministru.

Deputatul Alexandru Andrei are numeroase contracte cu primăriile din județ prin firmele Euro Invest SRL și Ignifire Expert Giurgiu, unde soția sa, Mădălina Adeluța Andrei, este acționar, potrivit propriei declarații de interese.

În plus, soția deputatului, care este și avocat, are contracte de asistență juridică cu primăriile din județ, inclusiv cu CJ Giurgiu, condus de liberalul Dumitru Beianu zis Tică.

Manuela Irina Pătrășcoiu este director general al Companiei Naționale de Investiții din 2013 când PSD și PNL erau la putere în cadrul USL. Ea i-a luat locul Anei Maria Topoliceanu, prietena Elenei Udrea, ulterior denunțătoare a blondei de la Cotroceni.

Înainte de a fi director general, Manuela Pătrășcoiu a fost director economic al CNI încă din 2002 de pe vremea lui Adrian Năstase. Potrivit CV-ului, are studii postuniversitare în ”Securitate și Apărare Națională” la Colegiul Național de Apărare.

Parandărât de 7 % pentru primarul din Bucșani

Pe de alt parte, procurorii îl acuză pe fostul ministru PSD Niculae Bădălău că i-ar fi oferit un comision primarului din Bucșani, Dan Păsat: un procent de 7 % (170.000 de euro) din valoarea contractului de peste 7 milioane de lei pentru lucrări de alimentare cu apă, încheiat în 2019 de Primăria Bucșani cu asocierea de firme Samby Impex – Aris Construct.

Samby Impex îl care ca unic asociat pe ginerele lui Bădălău, Răzvan Alexandru Marica. Bădălău i-ar fi oferit banii primarului ca ”acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme”, potrivit DNA.

Pe 25 noiembrie 2022, prin intermediul directoarei tehnice de la firma Samby Impex, Elena Matache, Niculae Bădălău i-a dat primarului din Bucșani 35.000 lei, reprezentând o parte din comisionul de 7 %. Pe 18 noiembrie 2022, Bădălău l-a sunat pe Dan Păsat.

”BĂDĂLĂU NICULAE: Alo!

PĂSAT DAN: Da, NĂICĂ!

BĂDĂLĂU NICULAE: Alo! Salut, dom’ primar! Auzi, DANE?!

PĂSAT DAN: Să trăiți, dom’ președinte!

BĂDĂLĂU NICULAE: Scoți mâine ceva pește, tată?

PĂSAT DAN: Ă…Da. Da. Ce vrei? Caras?

BĂDĂLĂU NICULAE: Vreo 5 kile de caras. Trec pe la tine? Ești acasă?

PĂSAT DAN: Ă…Da. Eu știu…pe la…Când poți să treci tu?

BĂDĂLĂU NICULAE: Pe la cât ești tu.

PĂSAT DAN: Păi vino dimineațăcă după aia mai avem treabă și …e sâmbătă. Pe la 10.”

La întâlnirea de pe 19 noiembrie 2022 de acasă de la primar, cei doi au bătut palma asupra afacerii. Întâlnirea a fost înregistrată ambiental de primar care deja colabora cu procurorii și avea montată în casă tehnică de interceptare.

”BĂDĂLĂU NICULAE: DANE…

PĂSAT DAN: Dă 7 % din lucrare și la aia veche și la asta acuma și la aia nouă. Asta spuneți voi. Am înțeles.

BĂDĂLĂU NICULAE: …(mișcă capul sus-jos cu un gest care semnifică aprobarea )….

PĂSAT DAN: O (pe Elena Matache – directoarea tehnică de la Samby Impex – n.r.) trimiți cu plicul și văd eu ce fac. Am înțeles. Gata. E închis”, este stenograma discuției dintre Bădălău și Păsat din 19 noiembrie 2022.

Pe data de 25 noiembrie, procurorii au constatat flagrantul.

Conform imaginilor video din folderul denumit (…), cei doi interlocutori coboară din mașină și se duc în spatele autovehiculului, unde MATACHE ELENA scoate din poșetă un plic de culoare bej, format A4, pe care i-l înmânează lui PĂSAT DAN.

PĂSAT DAN: Cât am aici, ELENA?

MATACHE ELENA: 35.

PĂSAT DAN: 35…

MATACHE ELENA: Mai trebuie încă atât.

PĂSAT DAN: 350 de milioane?

MATACHE ELENA: Da.

PĂSAT DAN: Și mai…îmi trimiteți…

MATACHE ELENA: Și mai trebuie încă atât. Da? Zilele astea.

PĂSAT DAN: Bine. Eu am vorbit 7% din lucrare. Acuma…

MATACHE ELENA: Da, da. Din ultima…

PĂSAT DAN: …faceți voi socotelile.

MATACHE ELENA: Da. Din ultima situația încă mai trebuie.

PĂSAT DAN: Deci, el i-a zis ca să/mi dai ăștia 35 acum și îmi mai trimiți…

MATACHE ELENA: Da. Da. Păi…

PĂSAT DAN: Când?

MATACHE ELENA: Zilele astea.

PĂSAT DAN: Bine. Hai!”

Pe 28 noiembrie, procurorii au obținut arestarea fostului ministru, iar pe 16 decembrie l-au trimis în judecată.

Dosar disjuns pentru Gabi Bădălău, fiul fostului ministru

Potrivit rechizitoriului, un nou dosar a fost disjuns pentru a se continua cercetările pentru dare de mită față de Gabi Bădălău, fiul fostului ministru. La percheziția informatică, procurorii au găsit în telefonul Elenei Matache discuții cu Gabi Bădălău din septembrie – octombrie 2021, din care reiese că acesta supraveghea transmiterea comisionului către primarul din Bucșani.

Matache Elena: Trebuie să pregătim pt bucsani suma din tabelul trimis (10:12)

Adică 23000 o sa vina sa ii dam (10:13)

Bădălău Radu Gabriel: Se poate mai tarziu? (10:14)

Matache Elena: Au întrat de la bucsani bani în samby am plătit eșalonarea, taxele la stat la zi și trebuie dat diferența proiectare policlinica, yzamar diferența factura Parc și valrom pt ca avem depășire 60 de zile de la ultima scadenta (10:14)

O sa vad când ii vrea și te anunț ma întâlnesc la 11 la prim bucsani cu el (10:15)

Bădălău Radu Gabriel: K (10:16)

Matache Elena: Am fost la bucsani si a zis ca ii vrea maine (12:15)

Bădălău Radu Gabriel: K (12:17)”.

FOTO (main): Niculae Bădălău; SURSA: INQUAM PHOTOS – Sabin Cîrtsoveanu

NOTĂ: Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

71 comentarii

 1. rominica e ‘decit’ o hazna.

  • E clar o alta montura USR-ista
   Votam USL sa scapam de nenorocitii astia de useristi care au distrus tara de 30 de ani

  • Grupul Infracțional Organizat numit PSD, în toată splendoarea sa!
   Ciolacu poate fi mândru de gașca de borfași pe care o promovează.

  • Gabi fiul lui Badalau e cel mai smeker pe Tiktok cu masini si cu Bianca Drăgusanu si PSD ia facut oameni.
   Ce a facut USR Drula pentru voi a?

  • Spaga la micul dejun, pranz si seara. Spaga de milioane, dar si spaga in natura, spaga sa fie. Halal!

  • După 33 de ani de jaf PSDNL, m.a.f.i
   o.t.i.i. dau vina pe USR care a fost câteva luni la guvernare și vor să se voteze balamaua extremistă a PSD numită AUR.
   O sa avem multe libertati cu AUR sub tutela lui Putin.
   Libertatea de a nu purta masca si a nu ne proteja in pandemie pentru care AUR facea mitinguri si care a cauzat mii de imbolnaviri si decese, va fi o nimica toata fata de celelalte libertati pe care le va aduce Putin romanilor: libertatea de a alege in care parte a Siberiei sa munceasca sau de a alege felul cum sa moara, de Noviciok sau aruncati de la etaj

  • Multiplicati conversatia pt fiecare localitate din tara si aveti tabloul general si real al situatiei contractelor cu statul din Romania ultimilor 32 de ani.

  • ARE PARTIDUL badalai CATA FRUNZA, CATA IARBA…

 2. L’as ca se taragane prin instante pana se prescrie.

 3. parerea mea …

  este ca ar trebui sa dea …. Conducerea BCE …. unui EST EUROPEAN ..

  fie el si Polonez …

 4. A furat ne.no.ro.ci.tul ăsta la bani de cumpără toată România, bucată cu bucată.

  • Mai Eugen pesedistu, atunci n-o sa supere Badalau ca ne-om vedea si noi, cetatenii, de interes, ok? Bun, interesul nostru e sa vedem coruptii ca alde Badalau la bulau. Si o sa se faca.

  • Incredibil acest exponent al impotentei gandirii, eugen. Indeamna la ignorarea faptelor de mare coruptie pe motiv ca ele oricum se fac, cu sau fara vointa noastra. Ba nu, bai obositule! Tu si cei care ii aleg pe viață pe astia ca badalau faceti posibil jocul hotilor. Si daca ai impresia ca pe tine nu te atinge valul jafului facut de ei, iti spun ca te inseli amarnic. Mai devreme sau mai tarziu o sa iti dai seama, asta daca nu evolueaza accelerat boala psihica de care suferi de mult timp.

  • Ioigene, daca interesu’ e sa furi, atunci nu o sa te superi cand o sa fii tu victima directa acestor practici…

 5. Traiasca mafia PSD/PNL ! La urmatoarele alegeri sa stati tot acasa la gratare si bere ! Sa-i lasam tot pe astia la putere ….ca au grija de banii Romaniei !

 6. Sigur e mana USR-ului aici :)))

  • Stai liniștit că USR-iștii făceau și mai rău decât ăștia. Ghinionul lor e că nu au fost la butoane decât câteva luni. Îți aduc aminte ce a făcut șefa senatului, doamna Dragu, care și-a plimbat toată familia cu SPP-iștii și cu avioanele prin vacanțe, pe banii fraierilor? Îți aduc aminte cum Drulă și-a mărit averea de 5 ori, FIX în scurtul mandat de ministru al transporturilor? Mai ușor cu pianul pe scări.

  • Euglene, poate ne arăți și dovezi în sensul asta j.e.g fesenist.
   Hai că justiția și CSM, CAB, Inspecția Judiciară, tot e controlat de voi. Unde-i ancheta cu averea lui Drulă? N.e.s.p.ă.l.a.t.u.l.e.

  • Marcel, cine vrei să-l ancheteze pe Drulă, cumva procurorii DNA care furau voturi pentru Clortilde? DNA și USR au același stăpân, pe Col.dea, de aceea au imunitate. Păi mă pr.os.tu.le, dacă PSD-ul controlează Justiția, de ce este Bădălău pa pușcărie? Logică de USR-ist opă.rit. Păi Drulă nu face nimic toată viața lui, iar în 8 luni de guvernare îi apar cateva milioane de dolari în cont, iar cr.e.ti.nii care cu un singur neuron, vor dovezi. Vai mama voastră de pră.jiți

  • Bai eugene, dar fara sa jignesti nu-ti poti etala educatia aia care te face sa nu vezi adevaratii jefuitori ai romanilor? Logica ta ce spune când vezi uslisti si acoliti de-ai lor scăpati pe banda rulanta de justitie? Tot la usr si Drula te trimite?

  • Euglenă vină cu dovezi fesenistule. Nu-mi veni cu Clotilde care „fura” voturi într-o clădire controlata de PSD și Diamante. Adu dovezi cu conturile și cine/când a plătit.
   Era măcar anchetat de ANI (tot al PSDNL). Urla Grindeanu că a găsit contracte fraudate.
   Dovezi, lasă drogurile!

  • @Marcele, ce dovezi vrei mă? Nu ai văzut filmarea cu furtul? Ce dovezi mai vrei, vita a fost filmată, vita a recunoscut că au fost asigurați că acele camere nu funcționează, a declarat acest lucru la DIGI24. Ce dovezi mai vrei mă??? Auzi la el, clădire controlată de PSD. Păi dacă acea clădire era controlată de PSD și de primarul acestora, care sunt niște hoți, cum de a câștigat Clortilde alegerile? Nu vezi că te bate logica?! Voi chiar nu rumegați prostiile pe care le tastați, nu le treceți prin filtrul gândirii? Gândește frate înainte să te contrazici singur!

  • @Marcele, ce dovezi vrei mă? Nu ai văzut filmarea cu furtul? Ce dovezi mai vrei, Clortilde a fost filmată, Clortilde a recunoscut faptul că au fost asigurați că acele camere nu funcționează, a declarat acest lucru la DIGI24. Ce dovezi mai vrei mă??? Auzi la el, clădire controlată de PSD. Păi dacă acea clădire era controlată de PSD și de primarul acestora, care sunt niște hoți, cum de a câștigat Clortilde alegerile? Nu vezi că te bate logica?! Voi chiar nu rumegați pros.tiile pe care le tastați, nu le treceți prin filtrul gândirii? Gândește frate înainte să te contrazici singur! Vouă, USR-iștilor, vă place să vă faceți de râs, asta mă amuză cel mai mult.

  • Dovezi cu milioane din conturile lui Drulă.
   Te faci ca n-auzi? Ancheta de la minister, declarațiile lui Grindeanu despre mita primită de Drulă și la ce contract? ANI, etc.
   Ești o.l.i.g.o.f.r.e.n, nu înțelegi întrebarea?
   Hai jet, că mă p.i.ș pe rasa ta de infractor n.e.s.p.ă.l.a.t

  • @Marcel – Alooo, Marcele, oameni buni, va rog io nu il mai bagati in seama ce eugen asta ca nu e decat un bagator de bat prin gard la orice subiect! Voi chiar nu ati vazut ca eugen e vesnicul contra naturii, un pesedist, penelist, rusofil, iubitor de schizofrenicul de la kremlin etc.?

  • @Marcel – Alooo, Marcele, oameni buni, va rog io nu il mai bagati in seama ce eugen asta ca nu e decat un bagator de bat prin gard la orice subiect! Voi chiar nu ati vazut ca eugen e vesnicul contra naturii, un pesedist, penelist, rusofil, iubitor de schizofrenicul de la kremlin etc.?///////

 7. Românica: grupare de crimă organizată.
  Bine măcar că majoritatea din cei care suferă sunt fix ăia care votează acești mafioți.
  Teleorman, Giurgiu, Vaslui, etc vor fi întotdeauna oaze de sărăcie lucie și merită să fie așa.

 8. Mare om, mare caracter! Ciocoiul interlop Bădălău, un adevărat exemplu pentru gruparea P$D-PeNaLe! Puneţi mâna şi învăţaţi, juniorilor! Aşa se lucrează pentru ţară! 😉

  Ţara lucrului bine făcut! 👍

 9. Multumim conducatorului iubit ca a adus pesedeul inapoi la putere! Nu ca tagma lui de penelisti ar fii diferiti, dar unde-s 2 puterea creste 🙂

  • Din păcate, USR-ul au fost cei care au adus PSD-ul la furat, pardon, guvernare.

  • eugen si logica lui. usr-ul nu e bun pentru ca a adus psd la guvernare. usr ar fi furat mai mult ca psd daca ramanea la guvernare. Deci oricum ai da-o, usr-ul nu e bun. Rezulta ca psdul e bun oricum ai privi lucrurile. Lasa bai nene bautura daca mai o urma de decenta in tine!

  • !!!! IGNORATI-L PE eugen! e doar un troll ieftin care posteaza contra oricarei idei rationale, e contra a tot ce inseamna moral, drept, corect etc. Cu alte cuvinte, e doar un bagator de bat prin gard pentru ca alta realizare nu are pe lumea asta!

  • !!!! IGNORATI-L PE eugen! e doar un troll ieftin care posteaza contra oricarei idei rationale, e contra a tot ce inseamna moral, drept, corect etc. Cu alte cuvinte, e doar un bagator de bat prin gard pentru ca alta realizare nu are pe lumea asta!/////

 10. Dupa ce am citit acest articol, respectul meu pentru domnu’ Badalau a crescut exponential!!
  Votam PSD!! Da??

 11. Asa au praduit tara asta si apoi tot ei ies si dau vina pe straini, sistem si alte prostii. Ei vorbesc fara rusine de patriotism, biserica si valori.

 12. Voi, USR-iștii, nu le primiți nici pe alea. Sunteți mai pr.oș.ti decât votanții USL.

 13. Eugen este interlopul Badalau, posteaza din parnaie.

  • Tu crezi că oameni ca Bădălău bagă în seamă oameni ca voi? Pentru Bădălău, voi nu existați. Omul ăsta a făcut într-o zi cât o să faceți voi în 20 de vieți. Și dacă face pușcărie, îl doare în p.l.u.ă., a furat sute de milioane de Euro. Și dacă face 10 ani de pușcărie, crezi că regretă? Crezi că dacă ar știi că o să facă pușcărie, nu ar fi furat sute de milioane? Să fim serioși. Ei rămân cu banii, înțelegeți acest lucru? Și-au „rezolvat” familia timp de 10 generații.

 14. Fur dar ne dau si noua

 15. SC@RBA DEZGUST REPUGNA SILA
  Cum poate sa vorbeasca in felul asta un fost parlamentar/SEF la curtea de conturi? DACA SEFUL CARE VERIFICA CHELTUIELILE INSTITUTIILOR PUBLICE FACE CHESTII DE GENU’, FOST SEF ANAF BLEJNAR LA FEL…CINE SUNT FRAIERII/PR05TII CARE PLATESC 45% DIN SALARIU+19%TVA??
  MEDIUL PRIVAT
  TARA DE RAHA7
  Din asta ar trebuie sa faca un exemplu si sa l infunde in puscarie mult de tot+averea familiei confiscara

  • Te ex.ci.tă. faptul că postezi în numele meu?

  • @Eugen primul la comment. Oftica si nervi este in general asupra acestor „descurcareti” pe care se pare ca ii apreciezi(Nu e o chestie de USR). Doar hotii apreciaza alti hoti, noi restul oamenilor de rand, va scuipam. Ce treaba are aici USR, cu faptul ca astia sunt corupti. Va mai dati si mari patrioti. Pai cu „patrioti” ca voi, saraceste si moare de foame poporul. Cum sa o duca bine tara cand sunt oameni care fura din ban public si altii ca tine care ii apreciaza? Daca te-as vedea pe strada si mi-ai zice in fata asta, te-as calca pe cap

 16. Mafia. Aşa discută mafioţii. Pardon. Politicienii noştri.

 17. Noi alegatorii , ca sa le aratam politicienilor cat de prosti suntem , mergem si ii votam . Sa ne fie de bine !

 18. Ce vocabular ales au jurnaliștii G4!!!! Ce e aia „parandărat”, domnilor absolvenți de învățământ superior? Ne facem cu toții maneliști și barbugii?

  • Din dex pentru un a.n.l.f.a.b.e.t fesenisto_haurist:
   „parándărăt expr. (la barbut) 1. zaruri câștigătoare, cu care se recuperează banii pierduți mai devreme. 2. restituirea banilor câștigați la jocul anterior”

  • Vedeti ca e „parandărât”, cred ca se refera la partea anatomica dintre ochii porcusorilor. Au vrut ei sa faca un pic de show dar au clacat din lipsă de experiență.

 19. USR e de vină. UE este de vină. Americanii sunt de vină.

 20. @Eugen – Eu cred ca tu arunci pastila doar ca sa te distrezi. Refuz sa cred ca esti in halul asta de prost sau ticalos.

 21. Uite cum s-a întors Ro în Evul Mediu, cu feude, șerbi plătitori de taxe la baroni și toate cele

 22. DEPRIMANT! 🤦🏼‍♀️ Mai are tara asta vreo sansa? Intreb si eu. Oare mai are importanta daca apar astfel de dezvaluiri? Nu vedeti ca putin ii intereseaza?

 23. Romania
  stat mafiot cu 2 partide psd si pnl penetrate de mafioti isi negociaza teritoriile si spagile.

 24. @Unu’ – nu, nu refuzati adevarul crunt. Acest eugen e exact asa cum il demască mesajele sale: un pesedist inrait care refuza orice argument in discutiile despre hotia monstruoasa a acestor jefuitori de buget. Nici macar nu se distreaza, nu are capacitatea intelectuala sa faca asta. El doar injura pe oricine spune ceva impotriva convingerilor sale pline de admiratie pentru psdisti. Intr-o postare de acum cateva luni spunea convins ca o domnie a lui nastase ca presedinte ar fi dus tara intr-o directie mult mai buna decat ce a ajuns. Daca puteti crede asa ceva….

 25. Penele + pesede = infractori.

 26. PSD fura, romanii ii voteaza. Atat se poate.

 27. Peste cativa ani de zile vom auzi: ori ca „fapta nu exista”, ori ca Badalau e achitat pentru ca inregistratile alea nu mai valoreaza 2 bani, dupa decizia CCR!
  Badalau si ceilalti nu vor pati nimic!
  Maine poimaine Badalau va fi liber!
  A-propos, e pomenit si numele liberalului Dan Motreanu, zilele trecute suparat tare pe PSDeii din Giurgiu ca ataca PNL!
  In timp ce PNL si PSD fura cot la cot!
  J…..i!!!

  • Cred ca inregistrarile vor fi anulate pentru ca aparatura folosita nu era omologata iar ITP-ul era expirat la data folosirii !!!

 28. votantul de PSDNLUDMR e la fel … nu ii pasa de logica , de lucruri evidente, crede ca voteaza contra celorlalti, ca ai lui sunt mai buni, mai cu poporul , ca ai lor fac … cand de fapt … doar SINECURILE CONTRACTELE PENSIILE SPECIALE

 29. mai degraba eugenia este karpa aurolaca, karpa alora prinsi cu droguri in parlament

 30. mai degraba eugenia este karpa aurolaca, adica karpa alora prinsi cu droguri in parlament

 31. Așa arată cancerul la nivel de stat! Un judet capusat de 2 partide în care orice inițiativă de amploare privata se blochează de un zid corupt. Uitați va cum arata Giurgiu ( nu poți să spui nimic despre el, e mort )

 32. Avem si noi mafiotii nostri. Toti sunt la rang de virtute prin parlament, guvern etc….
  O greata generala !

 33. @Alex – Trimitea pe draqu’ ceausescu, era doar propaganda pentru sclavii lingusitori care munceau pentur slava familiei conducatoare! Hai, lasa prostiile, daca ai trait pe vremea aia, minti cu nerusinare pentru un motiv al tau, obscur, da n-ai trait pe vremea aia, io zic sa incerci sa faci lumea asta in care traisti mai buna si mai dreapta, ca altfel se duce dracului de rapa. Vezi ca mai suntem cativa care au trait ca adulti pe vremea aia si stim exact cum stateau lucrurile.

 34. Sa vina diaspora… De trei zile ma gândesc la cum rade Badalache în arest.

 35. USR este de vina.