G4Media.ro

RECHIZITORIU Procurorii DNA au vrut să îi pună sechestru pe avere directorului…

RECHIZITORIU Procurorii DNA au vrut să îi pună sechestru pe avere directorului suspendat al Unifarm, dar Adrian Ionel nu are nimic pe numele lui / Ionel ar fi cerut șpagă 2,5 euro pentru fiecare combinezon cumpărat de Unifarm / Mita trebuia lăsată într-o cameră de hotel

Surpriză în dosarul Unifarm în care directorul Adrian Ionel a fost trimis în judecată pentru o mită pretinsă de 760.000 de euro şi un prejudiciu de 2.380.000 de lei. Procurorii DNA au vrut să îi pună sechestru pe avere, dar Adrian Ionel nu are nimic pe numele lui, potrivit rechizitoriului din dosar.

Prin ordonanța nr. 71/P/2020 din 31.07.2020 s-a dispus, printre altele, luarea măsurii asiguratorii, până la concurența sumei de 2.380.000 lei asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpatului Ionel Eugen Adrian.

Prin proces verbal nr. 71/P/2020 din data de 28.09.2020 s-a constatat faptul că, în urma demersurilor efectuate, nu au fost identificate bunuri mobile sau imobile aparținând inculpatului Ionel Eugen Adrian”, se arată în rechizitoriul prin care directorul suspendat al Unifarm, Adrian Ionel, a fost trimis în judecată.

Potrivit declaraţiei de avere din iunie 2020, Adrian Ionel are doar două carduri de credit la BCR cu sold de 6.100 şi respectiv 39.931 de lei. El a mai declarat un salariu anual de 142.500 de lei ca director Unifarm şi 78.542 de lei ca membru în CA, adică 18.420 de lei pe lună.

În schimb, procurorii au pus sechestru pe averea funcţionarei Lizica Radu, pe care Adrian Ionel ar fi determinat-o să semneze contractul de furnizare măşti şi combinezoane şi să ateste în mod nereal că negocierea s-a făcut cu reprezentantul legal al firmei.

Potrivit declaraţiei acesteia de avere din 2014, singura care poate fi găsită pe portalul integritate.eu, nici ea nu avea nimic, în afară de salariu.

Rechizitoriul lui Adrian Ionel conţine şi alte aspecte interesante. Spre exemplu, acesta ar fi cerut 2,5 euro şpagă pentru fiecare combinezon livrat.

Ionel Eugen Adrian a pretins câte 2,5 euro pentru fiecare combinezon, respectiv 750.000 euro şi 10.000 euro pentru măștile de protecție, bani pe care urma să îi primească după primirea mărfii și finalizarea contractului, în schimbul atribuirii contractului”, se arată în rechizitoriul DNA.

Şpaga trebuia lăsată la un hotel din Snagov. „A propus, ca modalitate de remitere a banilor, ca după derularea contractului și încasarea prețului, să îi lase banii lui Ionel Eugen Adrian într-o cameră la un hotel din Snagov”, se arată în rechizitoriu.

Pe 2 octombrie 2020, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Eugen Adrian Ionel, director suspendat al Unifarm (companie de stat), pe care îl acuză că a luat 760.000 de euro mită la un contract pentru furnizarea de măști de protecție. Alături de Eugen Adrian Ionel a fost trimisă în judecată și Maria Lizica Daniela Radu, fosta șefă a serviciului comercial al Unifarm SA, acuzată de abuz în serviciu și fals intelectual.

DNA arată că trei inculpați (intermediarul presupusei mite și doi reprezentanți ai firmei căreia Ionel i-a atribuit contractul) și-au recunoscut faptele şi au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii. Ca urmare, DNA cere pentru cei trei care și-au recunoscut faptele pedepse de câte trei ani de închisoare cu suspendare. E vorba de libanezul Andre Jaderian, iranianul Alireza Yousefi Jouybari şi turcul de etnie kurda Memet Turan.

Foto: Directorul suspendat al Unifarm, Adrian Ionel. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

*Alex Costache este jurnalist şi la Ştirile TVR.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ce coincidenta si astia erau de la mafia PNL-PSD… ale naibii coincidentele astea numai din partidele penalilor sunt astia care fura! VOTAM USR LA MAXIM in 2024 ca sa scapam de ciuma rosie si raia galbena!

  2. Este exasperant ce e în țigănia asta de Ilfov!

  3. Așteptăm ca DNA să vină în fiecare săptămână cu câte o trimitere în judecată de clienți ai mafie economice şi politice. Aşa, ar arăta că muncesc, că sunt in asentimentul celor cinstiți și corecți. Aş întreba de ce nu am văzut un punct de vedere legat de avertizorul de integritate, formulat de către DNA? Fosta șefă a ieşit cu un punct de vedere. E mare frica? De statul mafiot? Da procurorii cu ce se luptă? Cu țânțarii? Cu muștele? Cu micii ,,peștișori”? La luptă…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.