G4Media.ro

Reacția USR după ce președintele Klaus Iohannis a cerut ”toleranță zero” față…

Foto: Inquam Photos/ Autor: Ovidiu Dumitru Matiu

Reacția USR după ce președintele Klaus Iohannis a cerut ”toleranță zero” față de plagiate: Culmea ipocriziei de la păstorul plagiatorilor

USR a reacționat luni după ce președintele Klaus Iohannis a cerut într-un discurs la începerea anului universitar ”toleranță zero” față de plaguate.

”Culmea ipocriziei de la păstorul plagiatorilor, Iohannis. Retrageți Legile Educației!”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă.

Președintele Klaus Iohannis a cerut luni „toleranță zero în privința plagiatului”, într-un discurs susținut cu ocazia deschiderii anului universitar, o declarație care vine în contextul în care premierul Nicolae Ciucă este acuzat de plagiat la teza de doctorat.

Iohannis a ridicat miza în cazul scandalurilor de plagiat, spunând că ”miza este însăși credibilitatea sistemului de învățământ superior și a cercetării din România, dar și viitorul nostru ca societate democratică”.

Reamintim că, în luna ianuarie, o anchetă publicată de pressone.ro arăta că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138.

Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. Iohannis știe că poporul român e prost și va vota PNL 20-25%, indiferent cât minte.

 2. Lăsați, lăsați, tov Bude chiar are mecla de Doctor Docent Savant de Renume Mondial 😃😃😃

 3. Pe zi ce trece iohannis devine mai … grivcovian !
  Voiculescu știa foarte bine cu cine are de-a face .
  Este atâta indecentă între faptele președintelui și vorbele pe care arareori le rostește ,încât ai o permanentă greață . Președintele și-a trădat votanții și mandatul acestora . Singura satisfacție rămâne ziua în care actualii și foștii prieteni ii vor înfige pe la spate cuțitele brutusiene. Merită .
  Noi ne vom bucura . ” Prietenii ” îl și vor răsuci !

 4. Pariu ca nu, maxim 7-9%😜😜

 5. Plagiat neplagiat, voi cu toții l-ați votat! Iar acum dați toți din gură, poate…vine al vostru Drula.