G4Media.ro

Reacția USR după ce fratele baronului Paul Stănescu a primit o nouă…

Foto: Agerpres / Alex Micsik

Reacția USR după ce fratele baronului Paul Stănescu a primit o nouă sinecură: Coaliția PNL-PSD baronizează fondurile europene în Oltenia

USR critică într-un comunicat numirea lui Alexandru Stănescu, fratele baronului PSD Paul Stănescu, în funcția de director al Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, instituția care gestionează 1,2 miliarde de euro fonduri europene.

USR solicită ”intervenția de urgență” a premierului Nicolae Ciucă pentru a opri numirea, susținând că aceasta ”pune în pericol rezultatul descentralizării POR în Regiunea Sud-Vest Oltenia”.

Partidul condus de Cătălin Drulă susține că procedura prin care a fost angajat Stănescu a fost viciată. ”Pentru a nu mai avea surprize neplăcute, așa cum s-a întâmplat cu șefia ANRE, și pentru ca fratele baronului PSD de Olt să prindă în sfârșit o funcție importantă, nu a fost organizat un concurs așa cum prevede Legea dezvoltării regionale nr. 315/2004, ci s-au parcurs doar etapele selecției de dosare (a avut loc pe 6 septembrie) și interviului (desfășurat chiar astăzi). Așa-zisa comisie de concurs a fost formată din angajații baronilor șefi peste cele cinci județe care alcătuiesc Consiliul de Dezvoltare Regională al Regiunii Sud-Vest Oltenia, acoliții mult mai puternicului baron PSD, Paul Stănescu”, arată USR.

Partidul mai susține că au fost eliminate dintre condițiile de participare orice avea legătură cu experiența în domeniul fondurilor europene – condiții care se regăsesc, de altfel, la toate celelate posturi scoase la concurs.

”Așadar, un incompetent, care nu cunoaște vreo limbă străină și pe deasupra mai este numit și ilegal, va împărți cele 1,2 miliarde de euro aferente POR Sud-Veste Oltenia pentru perioada 2021-2027, bani alocați pentru investiții în Regiunea Sud-Vest Oltenia prin intermediul celor 8 Priorități ale programului”, mai arată USR.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nicio problemă, are grijă Codruța să-i bage la bulău

  2. USR sau AUR sa facă o contestație și să ceară o firma privată de resurse umane ca să organizeze concursul, simplu, dar nu o vor face…