G4Media.ro

Reacția șefului NATO la atacul armat din El Paso: Țările trebuie să…

Reacția șefului NATO la atacul armat din El Paso: Țările trebuie să conlucreze pentru a opri atacatorii de tip „lup singuratic”, care se inspiră unii de la alţii

Ţările trebuie să conlucreze pentru a opri atacatorii de tip ‘lup singuratic’, care se inspiră unii de la alţii, a atenţionat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în timpul unei vizite la o moschee din Noua Zeelandă unde în luna martie un bărbat înarmat a ucis zeci de persoane, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Comentariile lui Stoltenberg survin după două atacuri armate comise în SUA sâmbătă şi duminică şi soldate cu 29 de morţi.

În timpul vizitei de două zile în Noua Zeelandă, Stoltenberg s-a deplasat la Christchurch, unde 51 de credincioşi musulmani, aflaţi în două moschei, au fost ucişi de un presupus adept al supremaţiei albilor, australianul Brenton Tarrant.

”Aceste atacuri sunt comise de ‘lupi singuratici’, dar ele sunt în acelaşi timp conectate, întrucât autorii se inspiră între ei şi fac referire unul la altul în diferite manifeste”, a declarat Jens Stoltenberg pentru postul public de televiziune neo-zeelandez TVNZ.

”Acest lucru evidenţiază că trebuie să combatem terorismul în multe feluri diferite, cu multe instrumente diferite”, a adăugat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

Potrivit acestuia, societatea trebuie să lupte pentru valorile libertăţii, deschiderii şi toleranţei.

Autorul atacului armat de la El Paso (statul Texas), comis sâmbătă şi soldat cu 20 de morţi, şi-a exprimat într-un manifest susţinerea faţă de atacatorul de la Christchurch.

Premierul neo-zeelandez Jacinda Ardern, care se va întâlni marţi cu Jens Stoltenberg, a spus că ar dori ca oamenii să-şi amintească de Noua Zeelandă pentru modul în care acest stat respinge actele de violenţă şi ură.

”Aceasta este o provocare mondială. Evident, facem ce putem pentru a combate actele de ură, violenţă şi rasism în propriile zone interne, dar trebuie ca, în calitate de comunitate internaţională, să fim uniţi împotriva actelor de ură, violenţă şi terorism”, a accentuat şefa executivului de la Wellington

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.