G4Media.ro

Reacția Rusiei după convorbirea dintre Xi și Zelenski: „Luăm act de disponibilitatea…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Adam Jones

Reacția Rusiei după convorbirea dintre Xi și Zelenski: „Luăm act de disponibilitatea părții chineze de a depune eforturi pentru a stabili procesul de negociere”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat miercuri că Moscova a luat act de dorința Chinei de a facilita negocierile cu Ucraina în urma convorbirii telefonice dintre președintele chinez Xi Jinping și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează CNN.

„Luăm act de disponibilitatea părții chineze de a depune eforturi pentru a stabili procesul de negociere”, a declarat Zaharova în timpul unei conferințe de presă de miercuri.

Cu toate acestea, ea a remarcat, de asemenea, că, în condițiile actuale, negocierile sunt puțin probabile și a acuzat Kievul că respinge inițiativele Moscovei.

Ucraina a declarat în repetate rânduri că pacea în conflict va fi obținută doar dacă Rusia restabilește granițele țării și Kievul recuperează Crimeea.

Mai devreme miercuri, Xi și Zelenski au avut prima lor conversație telefonică de la invazia Rusiei în Ucraina. Zelenski a declarat că a avut o „convorbire telefonică lungă și semnificativă”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...