G4Media.ro

Reacția lui George Simion față de intrarea României în Schengen cu aeroporturile: ”Practic,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Reacția lui George Simion față de intrarea României în Schengen cu aeroporturile: ”Practic, nu se rezolvă nimic”

George Simion, liderul partidului extremist AUR, a criticat reacția premierului Marcel Ciolacu la informațiile din presa autriacă, potrivit cărora Viena ar fi de acord cu intrarea României și a Bulgariei în Schengen cu aeroporturile într-o primă fază.

”Aproape de miezul nopții, Marcel Ciolacu a avut o tresărire: a ținut să ne anunțe că a „înfrânt” și că Austria face un pas înapoi în privința Schengen. Au sărit toate trompetele pesediste pe El Lider Maximo ca să aplaude victoria Schengen. Doar că, miezul nopții a trecut, dimineața a venit și cu toții și-au dat seama că în anunțul lui Marcel sunt fisuri…multe fisuri”, a declarat Simion într-un comunicat.

El a susținut că ”accederea doar cu spațiul aerian nu va rezolva nici pe departe cozile pe care trebuie să le îndure transportatorii români, dar nici pierderile financiare pe care aceștia le suferă. Practic, nu se rezolvă nimic”.

Mai mult, Simion a invocat o presupusă ”trădare”: ”Suntem de acord să intrăm în Schengen chiar și cu spațiul aerian, dar nu cu prețul de a rămâne fără un termen bine stabilit pentru granițele terestre, pentru transportul rutier! Dacă Marcel Ciolacu și coaliția PSD-PNL acceptă acest fruct otrăvit al Austriei, de a ne bucura la aderarea cu spațiul aerian doar pentru a ne închide gura dar fără a ști sigur când vor fi ridicate granițele terestre, atunci vom asista la o uriașă trădare a intereselor României”.

Simion, cunoscut pentru pozițiile anti-europene și conspiraționiste, a mai spus că ”probabil că iar vom afla că Guvernul PSD – PNL a fost de acord cu renunțarea la o parte din resursele țării, vom descoperi că avem noi de plătit bani Austriei și nu invers”.

Context

Cancelarul austriac Karl Nehammer și ministrul de Interne Gerhard Karner ar fi de acord ca România și Bulgaria să intre în Schengen cu aeroporturile dacă cele două țări și Comisia Europeană acceptă un set de cereri, transmite radioul public austriac ORF, care citează surse guvernamentale.

Dacă Austria îi va ridica veto-ul, pasagerii din România și Bulgaria nu vor mai fi nevoiți să treacă prin controlul pașapoartelor pentru zborurile în interiorul UE, dar vor trebui să se identifice la check-in – la fel ca toți ceilalți cetățeni din UE.

Nu e clar când ar putea fi luată această decizie, dat fiind că la precedentul Consiliu UE în format JAI, acolo unde se discută extinderea Schengen, subiectul nu a fost pe agendă.

Astfel, ministrul de interne Gerhard Karner este pregătit să relaxeze dreptul de veto al Austriei asupra României și Bulgariei. Cel puțin în ceea ce privește traficul aerian, controalele la frontieră ar putea fi ridicate, după cum au relatat sâmbătă și ziarele austriece „Kurier” și „Kleine Zeitung„.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

 1. hai simioane ti-ai castigat cu comentariul tau rublele si vodka pe azi, poti dormi linisitit

 2. Consilierii săi i-au spus probabil ca aceasta este poziția din care poate atrage electoral și de la alte partide și le-a urmat sfatul.

  Nu mi-e drag câtuși de puțin, dar dacă organizează manifestație în Piata Victoriei împotriva acceptării migranților din Schengen, cât timp România nu face parte din Spațiul Schengen, voi participa.

 3. Dabia astept sa vina descreieratii astia sa rezolve Romania.

 4. Pfoai…lasa ca rezol.va definitiv partidele exttre.miste probleme Schengen. Am vazut…. probabil o vor desfiin.ta definiti.v. Bine…Romaniia isi dores.te Schengen asa a zis Siemion…dar restul extrem… zic nu. Sa vezi ce bine o sa va intelegeti dupa ce „preluati” pute.rea !!! =)))

 5. Deh, putin trebuie pupat în cur pe mai departe !!!

 6. Stiti cumva, slugile banului de la varful statului roman care negociaza salariile profesorilor in functie de rezultatele testelor PISA, sunt dispuse sa accepte conditiile venite din partea fostului imperiu austro-ungar care a stat la ciordit Transilvania de la noi, in contextul in care noi nici nu stam asa mult la vama in aeroport?

 7. Mai terminati cu acceptul in Schengen! Bulgaria a transmis deja ca nu e de accord sa intram doar aerian! Am vazut zeci de comenta.rii zilele astea de parca era ceva concret oricum. Nici macar nu au ratificat…semnat/parafat. Inca se discuta… abia la anul se anun.ta ceva. Asta daca nu vin baietii astia care par cei mai buni la dat din gura!

 8. Păcăliciul de Simion, este obosit, a fost la meci…

 9. In sfarsit, a spus si Simeon o vorba corecta.. Practic nu se rezolva nimic, zborurile catre Rusia sunt in continuare blocate…

 10. Ciolacu si-a rezolvat pentru el si cei care calatoreasc cu avionul unde oricum totul este organizat si lucrurile se misca spre deosebire de frontiera terestra unde e dezastru.