G4Media.ro

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, în cărți pentru șefia agenției ONU…

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, în cărți pentru șefia agenției ONU pentru energie regenerabilă

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei și președintele CA al Agenţiei Europene pentru Autorităţile de Reglementare, este unul dintre favoriții pentru a ocupa funcția de director general al Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), o agenție afiliată la sistemul ONU, au declarat pentru G4Media.ro surse din Comisia Europeană.

Joi, Nicolescu s-a întâlnit la Bruxelles cu reprezentanții celor mai importante asociații ale industriei europene de energie. La întâlnirea cu industria, Nicolescu i-a informat pe participanți că în competiția pentru șefia agenției ONU are susținerea a 15 state non-UE, a unei părți importante din Comisia Europeană și a mai multor state membre UE.

În acest moment, poziția de director general al IRENA este ocupată de Admin Adnan, fost ministru al Economiei în Kenya. Unul dintre dezavantajele candidatului susținut de România e că înaintea lui Adnan, poziția a fost ocupată de un un francez, și el reprezentant al Europei, or la ONU există un criteriu geografic în selecția candidaților pentru conducerea diferitelor agenții.

Contactat de G4Media.ro pentru a comenta informațiile, Nicolescu a confirmat că se află la Bruxelles, precizând însă că nu poate să confirme și nici să infirme informațiile.

Răzvan Nicolescu a fost reprezentatul României la Uniunea Europeană pe probleme energetice în perioada 2006-2008. S-a aflat timp de șase ani la conducerea Agenției Europene de Reglementare în Energie, iar în 2014 a fost ministrul Energiei. Din 2015 lucrează pentru compania de consultanță Deloitte România ca lider al diviziei de sustenabilitate și energie. Anterior a fost timp de șase ani director de reglementare și afaceri publice la Petrom.

Foto: Răzvan Nicolescu (Sursa: Pagina personală de Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.