G4Media.ro

Războiul este o „nebunie” și „pacea este scopul suprem”, afirmă Papa Francisc

sursa foto: Facebook

Războiul este o „nebunie” și „pacea este scopul suprem”, afirmă Papa Francisc

Suveranul pontif, care a fost dus la spital în urmă cu o zi cu o infecție respiratorie, a declarat, prin intermediul unui mesaj video înregistrat înainte de internare, că pacea este „scopul suprem” în  orice război, transmite Sky News.

„Războiul este o nebunie. Este dincolo de rațiune. Orice război, orice confruntare armată, se termină întotdeauna cu o înfrângere pentru toți”, a spus Papa.

„Să dezvoltăm o cultură a păcii. Să ne amintim că, chiar și în cazurile de autoapărare, pacea este scopul final și că o pace durabilă poate exista doar fără arme”

De la invadarea Ucrainei de către Rusia anul trecut, Francisc a pledat pentru pace practic săptămânal, dar inițial a evitat o condamnare categorică a Moscovei.

În această lună, el a declarat pentru televiziunea elvețiană italiană RSI că războiul din Ucraina a fost alimentat „de interese imperiale, nu doar ale imperiului rus, ci și ale imperiilor din alte părți”.

Liderul religios și-a exprimat în repetate rânduri dorința de a acționa ca mediator de pace între Kiev și Moscova, însă oferta sa nu a reușit până acum să producă niciun progres.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Un putinist. Auzi, pacea este scopul suprem!