G4Media.ro

Răvășitul Oilor, în acest weekend, la Bran: muzică, brânză și pastramă

sursa foto: Pexels

Răvășitul Oilor, în acest weekend, la Bran: muzică, brânză și pastramă

Zile de sărbătoare, în acest final de săptămână, la Bran. În centrul comunei, pe platoul Inima Reginei Maria va avea loc, de vineri până duminică, cea de-a 53-a ediție a Festivalului Răvășitul Oilor, informează Agenția de presă Rador.

Festivalul Brânzei și al Pastramei, așa cum se mai numește evenimentul, este o sărbătoare simbolică și marchează sfârșitul anului pastoral.

Din cele mai vechi timpuri a fost celebrată la momentul coborârii oilor de pe munte, cu dansuri, jocuri și mâncare tradițională.

„Timp de trei zile, persoanele iubitoare de natură, de petreceri tradiționale câmpenești, oameni care știu să aprecieze savoarea gastronomiei locale și autenticitatea produselor noastre sunt așteptați în vecinătatea Castelului Bran. Pe lângă standurile amenajate pentru turiști, de unde se pot cumpăra brânzeturi, pastramă și alte bunătățuri tradiționale, puteți găsi și standuri ale meșterilor populari care își vor expune pe toată durata manisfestărilor rezultatele dibăciei lor”, susține primarul stațiunii turistice Bran, Cosmin Feroiu.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Ravasit parea si parintele Wisarion la Politie, sper ravasitul oilor sa insemne altceva….

  2. Mulțumim oita că ne-ai dat lapte pentru brânză…jos gatul da ne distram că noi suntem animalul suprem ales.