G4Media.ro

Ratele de vaccinare anti-COVID scad dramatic în Marea Britanie, pe seama tinerilor…

Ratele de vaccinare anti-COVID scad dramatic în Marea Britanie, pe seama tinerilor care ezită să se inoculeze

Numărul celor care au primit prima doză de vaccin anti-Coronavirus s-a înjumătățit în două săptămâni, pe măsură ce tot mai mulți tineri ezită să se inoculeze, iar consilierii științifici ai guvernului acceptă faptul că țara este “aproape de rata de preluare maximă” din această cauză.

Serviciul Național de Sănătate (NHS) nu a raportat nicio problemă cu aprovizionarea cu Pfizer-BioNTech – recomandat tinerilor în locul vaccinului AstraZeneca – și multe centre de vaccinare încep să ofere tinerilor a doua doză mai devreme, spunând că altfel ar sta degeaba, dar guvernul se opune cererii de reducere a intervalului dintre prima și a doua doză.

Prim ministrul britanic Boris Johnson a anunțat luni că în 19 iulie vor fi probabil ridicate în Anglia restricțiile rămase în vigoare, pe fondul creșterii în ritm exponențial a infecțiilor care au ajuns la 32.000 pe zi. Anunțul final cu privire la ridicarea restricțiilor va fi făcut pe 12 iulie.

Internările cu Covid în spital în Anglia (unde locuiește 85% din populația Regatului Unit) au depășit 400 pe zi pentru prima dată din martie și se dublează la fiecare 11 zile. Chris Hopson din grupul de spitale NHS Providers a spus că cererea la urgență a fost la un nivel record pentru luna iunie.

Guvernul se așteaptă ca infectările să ajungă la aproximativ 100.000 pe zi în august (față de un vârf de 60.000 în ianuarie), după care se așteaptă să cadă printr-o combinație de vaccinare și virus care rămâne fără oameni de infectat.

Aproximativ 90% dintre adulții din Marea Britanie au anticorpi împotriva bolii din vaccinare sau infecție anterioară, a declarat Biroul Național de Statistică.

În Anglia, aceasta include 60% dintre cei cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani în săptămâna care încheiată pe 20 iunie, sugerând că infecția anterioară este principala cauză. Acest lucru crește la peste 99% la persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

sursa: The Times

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Vai ce tineri fara suflet

  2. Copii destepti. Sau cu parinti responsabili.