G4Media.ro

Rata de incidență a scăzut sub 1 la mie în Capitală, potrivit…

Rata de incidență a scăzut sub 1 la mie în Capitală, potrivit DSP / Un ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației ar putea decide ca elevii să revină la școală de marți

Rata infectărilor cu noul coronavirus în Capitală a scăzut luni sub 1 la mie, ceea ce înseamnă că elevii ar putea reveni săptămâna aceasta în bănci, dacă ordinul comun al ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei va fi modificat astfel încât prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli să fie posibilă încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, scrie News.ro.

Conform anunţului făcut de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, luni, rata de incidenţa cumulată calculată la 14 zile este 0,94.

Atunci când rata de incidență scade sub 1 la mie, toți elevii se întorc la școală.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat deja că, în acord cu ministrul Sănătăţii, va fi modificat ordinul comun care prevede ca referinţă pentru funcţionarea şcolilor într-o săptămână rata de infectare din ziua de vineri, astfel încât referinţa să fie ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie, iar elevii să poată merge la şcoală a doua zi după înregistrarea acestei valori. În această situaţie se află inclusiv Bucureştiul.

Astfel, toți elevii din București, din Cluj și din celelalte localități aflate acum în scenariul galben se reîntorc fizic la clase începând din a doua zi după intrarea în verde, prin coborîrea ratei de infectare la sub 1 la mie. Ministrul Educației a declarat, sâmbătă, pentru Edupedu.ro că decizia a fost luată împreună cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, ca modificare la ordinul comun cu regulile de revenire la școală.

’În urma discuțiilor pe care le-am avut în calitate de ministru al Educației cu ministrul Sănătății, înțelegându-se importanța prezenței fizice în școlile românești, există disponibilitatea de modificare a ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, la alineatul 3 din articolul 2 care prevede că scenariul de funcționare a unității de învățământ se actualizează săptămânal, cu referința la fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică’, a explicat Sorin Cîmpeanu.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Adio scoala online de sub cires la bunici… hai la calareala obisnuita din traficul din bucuresti

  2. Sa trimiti acum copiii la scoala este ca si cum ai intrerupe tratamentul cu antibiotice atunci cand vezi ca incepi sa te simti mai bine…

  3. De marti de la ce ora? Cand il schimba pe gogmanul asta de la invatamant?

  4. :)))) deja vreo 8000 de elevi au făcut rost de scutiri medicale . Atât de mult le place școala copiiilor din ziua de azi :)))))