G4Media.ro

Răsplata PSD pentru Victor Ciorbea: 26.000 lei / lună, super-pensie specială de…

Răsplata PSD pentru Victor Ciorbea: 26.000 lei / lună, super-pensie specială de judecător constituțional

Avocatul Poporului va beneficia de pensie calculată şi stabilită în aceleaşi condiţii cu cea a judecătorilor Curţii Constituţionale, iar pensia va putea fi cumulată cu indemnizaţia, a decis marţi Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Membrii comisiei au modificat, în acest sens, Legea de organizare şi funcţionare a Avocatului Poporului, însă nu au finalizat raportul asupra acestui proiect.

„Avocatul Poporului, precum şi persoanele care au exercitat funcţia de Avocat al Poporului îndeplinind condiţiile de numire prevăzute pentru judecători la Curtea Constituţională la data pensionării sau recalculării pensiei anterior acordate beneficiază de pensie calculată şi stabilită în aceleaşi condiţii cu cea a judecătorilor Curţii Constituţionale. Pensia de serviciu poate fi cumulată cu indemnizaţia pentru mandatul în curs de exercitare”, prevede textul adoptat.

Potrivit noii modificări, Victor Ciorbea va beneficia de o pensie specială egală cu 80% din indemnizația brută aflată în plată a unui judecător al Curții Constituționale plus sporurile aferente. Adică Victor Ciorbea va avea o pensie de 26.072 lei brut / lună.

Un judecător constituțional are în prezent următoarele venituri lunare:

 • indemnizație – 22.269 lei
 • Spor pentru risc și suprasolicitare neuropsihică -5.206 lei
 •  Spor pentru păstrarea confidențialității – 1.041 lei
 • Spor pentru condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoare – 3.124 lei
 • Indemnizația lunară pentru titlul științific de doctor – 950 lei
 • TOTAL: 32.590 lei brut.

Victor Ciorbea a fost numit de PSD în funcția de Avocat al Poporului în 2014 și s-a remarcat printr-o loialitate absolută față de patronii săi politici. Legea prevede că doar Avocatul Poporului poate ataca la Curtea Constituțională o Ordonanță de Urgență sau o lege aflată în vigoare. Victor Ciorbea a refuzat însă să ceară control constituțional pe ordonanțele controversate adoptate de Guvernele PSD, deși i s-a solicitat în mod insistent atât de Opoziția parlamentară, cât și de societatea civilă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Ticalosia se rasplateste in Romania.

 2. Cu banii astia se pot plati 20 de pensionari romani „nespeciali”. Trebuie desfiintate aceste rusini de pensii speciale ! Cu ce este mai special un militar, sri-st, judecator, decat un medic sau profesor? Nu este suficient ca atat timp cat sunt in activitate au salarii nesimtite? Vor pensii mari, sa cotizeze la sistemul de pensii private, la asigurari de viata, ca in UE, nu sa stea cu mana intinsa la Stat.

 3. Indiferenta va distruge incet si sigur … romani ..

 4. Meritul acestei triste figuri a politicii postdecembriste a fost efortul depus de dizolvare a singurului partid ce periclita hegemonia comunista(PNTCD).
  A fost si este bine platit de PSD pentru efortul depus.
  Va intra in istorie ca o „ciorba” a politicii romanesti.

 5. Asta ca sa nu-i dea cumva in gand lui Ciorbea ca – daca mitingul pesede-ului este acum „contra abuzurilor” – ar intra in fisa postului lui de avocat al poporului sa vada care-i treaba cu cetatenii abuzati de stat si sa nu cumva sa constate ca abuzatul e de fapt abuzator.

  In alta ordine de idei, poate cineva sa ma lamureasca in urmatoarea problema, legata de Valer Dorneanu?
  Individul a fost procuror – deci ia o pensie de magistrat?
  Individul a fost parlamentar – deci ia o pensie de parlamentar?
  Individul a fost avocat al poporului – deci va lua si o pensie de avocat al poporului?
  Individul este judecator constitutional – deci va lua si o pensie de judecator constitutional?

  Cam la ce suma se ridica aceste „speciale” in cazul sau? Mai exista in tara asta si/sau in lumea asta vreun „special” cat de cat la egalitate cu el? Asta a contribuit vreodata in viata lui la vreo pensie, ca noi muritorii de rand?

 6. Nu înțeleg de ce o parte dintre români primesc aceste pensii speciale? Normal ar trebui să primească pensii conform legilor în vigoare pentru toți românii. Oricum ar avea pensii mai mari în urma salariilor încasate. Dacă aș fi tânăr aș pleca imediat, cu toată dragostea mea pentru poporul român și istoria acestuia. Individul, fără a fi un idiot, a devenit un personaj trist. El și Tăriceanu au fost uneltele perfecte pentru disrtrgerea celor două mai partide. PNȚ și PNL.

 7. Ce inseamnă conditii de muncă grele, vătămătoare sau periculoase? Ca nu l-am văzut pe schele, în mină sau în câmp! Incredibil!

 8. Plecați cu toții din țară

 9. Aristocratia rosie.
  Comunistii isi acorda privvilegii mai mari ca boierii de pe vremuri.

 10. Plecați cu toții din țară să vedem de unde bani ptr pensii speciale

 11. Merita omu’, a facut „multe” pentru poporul al carui „avocat” cica este!
  Uitati-va la „categoriile” de cetateni carora li s-au aprobat pensii speciale: astea calaresc tara si le doare la basca de cetatenii ordinari.

 12. Pina nu vom intra intr-o greva,fiscala,a muncii,(adica cei ce muncesc),nu vom
  scapa de acesti paraziti care sunt remunerati regeste pt ticalosiile lor pe
  spatele nostru

 13. Nu se poate asa ceva, bătaie de joc, Ce condiții grele are ciorba asta