G4Media.ro

Rareș Bogdan neagă că e implicat în dosarul de corupție de la…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Rareș Bogdan neagă că e implicat în dosarul de corupție de la Otopeni, după ce s-a speculat că ar avea legătură cu intermediarul șpăgilor: Am fost avertizat că urmează compromiterea mea ca să tac la Bruxelles. Au încercat și cu dosarul măștilor. Cei care mă cunosc știu că eu am din ce să trăiesc. Avertizez pe toată lumea, n-am nicio legătură cu astfel de chestiuni

Eurodeputatul liberal Rareș Bogdan a avut intervenții atât la Realitatea Plus cât și la România TV, acuzând că se încearcă compromiterea sa prin intermediul unor cazuri de corupție anchetate de procurori.  Bogdan a spus că cei care vor să vină la putere – indicând chiar și așa zise instituții „oculte” – vor că el să fie redus la tăcere, pentru că există nemulțumire „față de intervențiile sale avute la Bruxelles”. „Pe unii îi deranjează prezența mea în spațiul public”, a argumentat Rareș Bogdan.

La România TV, Victor Ciutacu l-a întrebat pe Rareș Bogdan dacă e reală informația că e implicat în dosarul de corupție de la Aeroportul Otopeni, subliniind că se vehiculează că unul dintre cei arestați l-ar fi denunțat că a cerut șpagă. În replică, Rareș Bogdan a spus că a ținut să intre în direct la România TV pentru că această informație ar fi fost difuzată toată ziua, nefiind veridică.

„Se spune că Bălan (presupusul intermediar al șpăgilor, Bălan Cristian Dumitru – n.red) te-a denunțat că ai cerut șpagă”, i-a spus Ciutacu eurodeputatului Rareș Bogdan.

„Cineva încercă denigrarea mea. Poți să zici despre Rareș Bogdan orice, că mă îmbrac nu știu cum, că port batistuță, că n-am păr. Dar eu am ce îmi trebuie. Oricine mă cunoaște știe că am din ce să trăiesc…”, a răspuns Bogdan.

Ciutacu a insistat: „Excluzi că cineva ar fi putut face un denunț pe numele tău…după modelul DNA?”.

Rareș Bogdan a răspuns că el e de bună credință, iar ca să facă DNA ceva de genul sugerat „ar trebui să existe o sămânță de adevăr”, situație care nu e valabilă în cazul său. În mod curios, Rareș Bogdan a indicat alți „jurnaliști” pe care el i-ar cunoaște și despre care știe că „lingeau clanța” pe la Aeroport, iar acum „ei încearcă” să-l compromită, fără însă să dea vreun nume.

„N-am de ce sa îmi fie frică. Eu n-am cerut nimic. Dar știu doi, trei jurnaliști prezenți la lins clanțe care veneau pe acolo: dați-ne ceva. Faptul că ei încearcă acum o compromitere a mea este… Repet, unul dintre cei arestați a fost director pe vremea administrației Cuc, n-avea nicio legătură cu liberalii…că mă justific acum prin această prostie, dar chiar nu văd ce legătură aș putea avea eu” a spus Rareș Bogdan, adăugând că mulți îl cred pe el mai important și mai influent decât este, lucru neadevărat. „Eu n-am fost nici ministru, nici director de aeroport…”, a adăugat Bogdan.

Eurodeputatul a repetat că a fost avertizat că urmează compromiterea sa și că s-a încercat același lucru și prin intermediul dosarului „măștilor”: „Am fost avertizat că dacă voi continua să fac ceea ce fac în prezent, că spun tot ceea ce nu-mi convine la Bruxelles, se va încerca compromiterea mea”.

În mod evident, Ciutacu l-a chestionat pe Rareș Bogdan cine avea astfel de informații, cine l-a avertizat: „De servicii, de cine ai fost avertizat?”.

„Nu, am fost avertizat de prieteni, nu de servicii de informații”, a răspuns Rareș Bogdan.

„Nu ne dai nume, așa ar trebui”, i-a cerut Ciutacu.

„Ți le dau la o cafea”, i-a răspuns Rareș Bogdan, adăugând că el se numără printre politicienii care au avut cele mai dure poziții la Bruxelles pe tema conflictului din Ucraina și a altor probleme majore.

„Oricine mă cunoaște știe ca eu am din ce să trăiesc. Eu avertizez pe toată lumea că n-am nicio legătură cu astfel de chestiuni. N-am făcut nimic din ceea ce se tot repetă pe unele posturi/canale. N-am absolut nicio legătură cu Aeroportul Otopeni. Sigur că-s dezamăgit de ceea ce se încearcă… E ultimul dosar sonor de care încercă să mă lege. Au încercat și cu măștile. Eu n-am să tac..”, a mai comentat Rareș Bogdan.

Context

Reamintim că procurorii DNA au deschis un dosar legat de activitățile comerciale de la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni și au dus marți la audieri mai multe persoane, au declarat pentru G4Media surse judiciare. Procurorii au făcut percheziții marți dimineață.

Patru persoane au fost reținute și vor fi duse la instanță pentru a solicita arestarea preventivă. Între acestea se află și directorul comercial Alexandru Ivan, fost director general al aeroportului, care ar fi pretinsă mită de peste 22 de milioane de euro pentru prelungirea contractelor magazinelor din aeroport.

Potrivit informațiilor G4Media, au mai fost reținuți Tănăsescu Radu Laurențiu, director SC Millenium Pro Design, Lăscuț Cătălin, acționar majoritar la SC Millenium, care se autointitula Regele Duty Free-urilor și Bălan Cristian Dumitru.

De asemenea, Bogdan-Șerban Lițoi, fost director al Direcției Management Facilități Aeroportuare din cadrul Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), în prezent angajat al aceleiași companii naționale, a fost plasat sub control judiciar.

Dosarul vizează contractele încheiate de Compania Națională Aeroporturi București, din subordinea Ministerului Transporturilor, cu firme care gestionează spațiile comerciale din aeroport, unde de curând a fost deschisă inclusiv o sală de jocuri.

Astfel, sunt vizați administratorii unei firme care operează magazine duty-free și una care gestionează spații horeca în aeroport, precum și intermediari care ar fi făcut trafic de influență ca să prelungească aceste contracte, potrivit informațiilor G4Media.

Potrivit informațiilor G4Media, e vorba despre firmele Millenium Pro Design si Dnata Catering.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Acela nu este un avertisment, este un simplu anunț, dar na, are școală de jurnalism!

    • ES Dl Europarlamentar, dublu Domnitor al Tarii Românesti, viitor ministru de externe, interne, gastro-intestinale, ortopedie, otorinolaringologie (si Ottorino Respighi), actual prezident al neamului si viitor al Tarii, este Ei-însile un avertisment!

  2. Și ne-a mai dat si o ştire: că săptămâna trecută a zburat de două ori și a și aterizat😂

  3. RB este tare in imperativ! – ne averizeaza – nu contrazice sa nu se apara argumenrtt!! Simte ca este „pe faras” in propriul partid, in care, impreunacu KWJ si maCiuca au ajuns mari demnitari ramanand doar gaunosi politic si grei de cap !!!