G4Media.ro

Rareș Bogdan, după ce a ratat cursa internă pentru organizația PNL București:…

Rareș Bogdan, după ce a ratat cursa internă pentru organizația PNL București: E ca într-o căsnicie, nu e întotdeauna soarele sus pe cer

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat, după ședința Biroului Executiv al PNL, care a votat-o pe Violeta Alexandru în funcția de președinte interimar al organizației București, că ”nu va vorbi nimic despre ce s-a întâmplat în interior” dar a lăsat să se înțeleagă că au existat tensiuni.

”E ca într-o căsnicie, nu e întotdeauna soarele sus pe cer. S-au spus lucruri dure, clare, dar important e că am ieșit uniți.  Mă voi bate în continuare (pentru București), cred că cei 6 primari de sector trebuie să plece de urgență. Sunt o calamitate pentru acest oraș. Acești oameni trebuie îndepărtați de la putere”, a declarat Bogdan.

Întrebat dacă va candida la primăria București, Rareș Bogdan a răspuns: ”Sunt europarlamentar, am de adus mulți bani de acolo pentru proiecte”.

Alte declarații relevante făcute de Rareș Bogdan la finalul ședinței conducerii PNL:

  • „Ludovic (Orban – n.r.) a făcut o propunere, au fost discuţii – unele mai tensionate, unele mai puţin -, important este că am ieşit de acolo uniţi, Eu am spus-o şi o repet: îi rog pe toţi membrii PNL şi toţi liderii partidului să înţeleagă că alegerile prezidenţiale nu sunt câştigate şi că preşedintele Iohannis are nevoie de un partid puternic în spatele său, aşa că orice fricţiune şi orice animozitate trebuie să înceteze de îndată, pentru că urmează campania prezidenţială foarte grea. (…) Violeta Alexandru este un om foarte valoros, care vine din societatea civilă (…), doar că i-am spus că ea este un om foarte elegant, distins şi la Bucureşti să ştie că sunt şi crocodili, şi şobolani mari, şi persoane care trebuie să fie, când este cazul, puse la punct, să nu se lase încălecată şi să aibă un ciocan, chiar dacă învelit în catifea„, a afirmat Bogdan.
  • „În sondajele de opinie pe Bucureşti, cota mea de încredere a crescut de la 26% la începutul campaniei electorale, când veneam din mass-media, şi am ajuns în cel mai prost sondaj 34%, în sondajul cel mai bun 37-39%. E încântător pentru un om. Sper să pot să duc o parte din încrederea aceasta spre PNL, pentru că PNL are mai puţin în Bucureşti, are doar 17%, jumătate din scorul de încredere pe care îl am eu, dar sunt convins că cu muncă vom reuşi să ajungem acolo”, a arătat liberalul.

Context. Violeta Alexandru a fost aleasă, marți, de Biroul Executiv în funcția de președinte interimar al PNL București cu 21 de voturi ”pentru”, 2 voturi ”împotrivă” și 2 abțineri, au declarat surse liberale pentru G4Media.ro. Decizia BEX va trebui confirmată de Biroul Politic Național al PNL, cu două treimi din voturi.

Rareș Bogdan nu a mai intrat în competiție și nu a mai fost propus, pe fondul tensiunilor cu liderul PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban, președintele PNL, a propus-o marți în ședința conducerii partidului pe Violeta Alexandru în funcția de președinte al PNL București, au declarat surse din partid pentru G4Media.ro. Propunerea vine pe fondul demisiei lui Cristian Bușoi de la șefia organizației, în urma rezultatelor slabe de la europarlamentare. Numele lui Rareș Bogdan fusese vehiculat pentru șefia organizației, dar fostul realizator TV nu participă la competiția internă.

În ședința PNL, Cristian Bușoi și-a exprimat susținerea pentru Rareș Bogdan, potrivit surselor G4Media.ro.

Orban anunțase încă de săptămâna trecută că o ia în calcul pe Violeta Alexandru pentru șefia PNL București, în detrimentul lui Rareș Bogdan, susținut de o parte a liderilor partidului.

Între fostul realizator de la Realitatea TV și liderul PNL au apărut tensiuni, puse pe seama faptului că Orban nu ar dori să-i dea lui Rareș Bogdan o poziție mai vizibilă în partid.

Propunerea lui Orban este supusă la vot în Comitetul Executiv al PNL.

Orban nu a făcut propuneri și pentru conducerea filialelor de sector din București și a transmis în ședința Biroului Executiv că Violeta Alexandru trebuie să își facă echipa.

Violeta Alexandru a condus Institutul de Politici Publice (IPP), unul dintre cele mai cunoscute think-tank-uri din România, și a fost ministru pentru Dialog social în guvernul Cioloș.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Acest Bogdan Rares trebuie indepartat cat mai repede din PNL !!!! Este o „cartita” care v-a produce mult rau!! Indepartati-l urgent

  2. Măi Bogdane, vezi că aia care au votat împotriva ta la Organizația PNL București is niște „trădători de neam și țara”. La pușcărie cu ei!!!

  3. Europarlamentar -ajunge. Fa-ti treaba bine la Bruxelles. Sper ca n-ai intrat in partid pt functii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.