G4Media.ro

Rareş Bogdan, despre strategia din coaliție: Sunt două variante de lucru privind…

Rareş Bogdan, despre strategia din coaliție: Sunt două variante de lucru privind funcțiile de prefecți. Sunt multe discuţii și pe bani, pentru a vedea de unde îi vom obţine

În contextul ședinței conducerii partidelor din coaliția de guvernare, de marți seara, prim-vicepreședintele Rareș Bogdan a dezvăluit că se merge pe două variante de lucru privind împărțirea funcțiilor, mai ales a celor de prefecți și subprefecți, subliniind că nu s-a ajuns încă la o înțelegere concretă.

„Am avut discuții pe o primă schemă. În privința împărțirii funcțiilor de prefecţi sunt două variante de lucru și aici încă nu am ajuns la o concluzie, dacă să  mergem pe ideea că, în județele unde există preşedinţi de consilii judeţene de la un partid, celălalt partid să dea prefectul. Noi avem 17 preşedinţi de consilii judeţene, majoritatea grupaţi în Transilvania, Bucovina, Banat şi două judeţe pe Dunăre, plus Constanţa. Cei din PSD au 21 de prefecţi, restul fiind UDMR, aceştia sunt în Moldova şi sud, Valahia, Dobrogea, sudul Moldovei, Oltenia.  Am discutat, am făcut simulări, nu s-a ajuns la o concluzie”, a comentat Rareş Bogdan, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

O altă temă discutată s-a referit la buget.

„Foarte mult discuţii au fost pe bani, pentru a vedea de unde îi vom obţine… Pe măsurile iniţiale erau 26 de miliarde necesar pentru anul viitor, pe cele acceptate sunt 13,4 miliarde, urmează ca Adrian Câciu (ministrul Finanțelor – n.red), să găsească formula pentru a acoperi aceşti bani. Iniţial, pe prima formulă cu creştere de 7% era undeva la 8 miliarde, deci trebuie găsită această diferenţă, dar se va găsi din încasări”, precizat Rareș Bogdan.

Liberalul a subliniat că a fost abordată și propunerea introducerii „radarului mărfurilor”, pe care liderul PSD, Marcel Ciolacu, o tot vehiculează în ultima perioadă, ca soluție de îmbunătățire a procesului de colectare a TVA-ului.

„Am discutat de modalitatea în care la vamă vom reuşi să se fiscalizeze absolut tot, de la intrarea în ţară. Am discutat despre partea de investiţii, prioritizarea pe investiţiile din infrastructură, am discutat despre cum reuşim faţă de cele 400 de milioane prinse în PNRR şi 250 de milioane pe POIM 1, POIM-ul vechi şi încă 250 pe POIM-ul nou, să creştem numărul reţelelor, finanţarea pe reţelele de gaz. (…) Am discutat de chestiuni care ţin de impozitare. Sigur, nu vom creşte niciun impozit, nu vom creşte nicio taxă, dar vom sta de vorbă inclusiv pe subiectul legat de IMM-uri”, a comentat Bogdan.

În privința taxei de solidaritate, liberalul a fost întrebat dacă se va ține seama  de nemulțumirile companiilor private.

„ (…) Noi nu luăm decizii fără să discutăm cu actorii sociali, cu actorii economici, e absolut normal să stăm de vorbă cu camerele de comerţ, în primul rând, cu Camera de Comerţ a României, dar şi cu AmCham şi celelalte camere, cu asociaţiile, cu federaţiile din domeniu, pentru că eu cred şi cu toţii credem că şansa României este să avem un capital românesc extrem de puternic, care să fie sprijinit, ajutat mai ales în perioada aceasta”, a afirmat Bogdan.

O nouă şedinţă a coaliţiei ar urma să aibă loc miercuri.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

27 comentarii

 1. Am priceput, te-ai dat cu hoții.

  • HA HA HA ! HA HA HA ! E O GUMA. SLATIMBANCUL A FOST MEREU DINTRE EI, INTRE EI !

  • Nu ba, el e „salvatorul” Romaniei :)))) A fost mereu la masa cu ei @Ion…

  • Trebuie sa puna mana pe ciolan in 30 de zile astfel pateste ca la pensiile speciale.

   😀😀😀😀😀😀😀

 2. Baaa, mai bine ne spuneti de ce v-a chemat Tiger Woods la Cotroceni.

  • Ar fi bine daca ar fi Tiger Woods, ala a fost campion mondial ani la rind.
   KI e doar un presedinte submediocru.

  • Sa le imparta jucariile ca nu se intelegeau la ciolan.

   😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

 3. AU TRECUT TREI LUNI SI EI TOT IMPART PRADA.

  NU AU NICI-UN GAND SA FACA CEVA CU PNRR !

  IMPRUMUTA ZECI DE MILIARDE SI LE PRADUIESC. NU-I INTREABA NIMENI DE NIMICI.
  justitia TINE DE 6

  • De 69.

   😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

 4. Alt penibil. Mascota penibililor.

  • Se simte bine in pielea lui.

   😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

 5. Cel mai mare mascarici ai Romaniei!

 6. Lătrău!
  Cum de le stii tu pe toate!
  Caricatură!

 7. BANI, FUNCTII. SUNT SINGURELE CUVINTE CU SENS ROSTITE DE ACEST SALTIMBANC

 8. agariciule

 9. Strepede

 10. Incercati sa -i obtineti de la hoti si de la pensionarii speciali care nu au munncit pentru banii primiti.

 11. Trădător de neam,
  Ăsta intr-un război ne-am vinde in 2 secunde și ar zice ca e pentru binele țării
  Om fără caracter

 12. De la bani vi se va trage!
  De Paște discutam despre o nouă alianță!

 13. După ce veți împărți toate funcțiile ce vă mai rămâne? Eventual, să ne împărțiți și pe noi. Ca pe animalele de povară- unul mie unul ție?

  • Am fost împărțiți de mult dar n-am fost noi atenți pentru că am mizat pe buna credință a politicienilor!

 14. Nu înțeleg de ce nu tace ăsta!
  Cum nu pricepe că e total neavenit,un isteric demagog și nimic altceva!?!

 15. Iar a aparut fatalaul asta rujat sa ne ameteasca cu discursuri smecheresti ..

 16. Singurul lucru care are in cap baiatul asta de Rares e CIOLAN.

  😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

 17. Rujatule impozitati sau supraimpozitati multinaționalele sau gasiti solutia sa îi „ardeti” la profit ca oricul il scot tot afara, tocmai s-a aflat ca un lant mare al unui retailer si-a crescut cifra de afaceri de 3 ori de la vreo 3 miliarde la 9 iar profitul undeva la 50%, adica de la 100 si ceva de milioane la vreo 200, asta nu va spune nimic, asta nu e furt al alora, mai aveau putin si declarau pierderi, deci gasiti solutia sa îi executați inainte sa scoata profiturile din tara.