G4Media.ro

Rareș Bogdan, despre legile securității: Ca lider PNL și al coaliției, niciodată…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Rareș Bogdan, despre legile securității: Ca lider PNL și al coaliției, niciodată nu voi fi de acord să fie încălcate libertățile individului și ale presei / Dacă un ofițer de informații poate să treacă la acțiuni de urmărire penală, nu e în regulă

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat, vineri seara, la Digi24, că este nevoie de adoptarea unui nou cadru legislativ pentru serviciile de informații și a susținut că, în calitate de lider al PNL și al coaliției, niciodată nu va fi de acord să fie încălcate libertățile individului și ale presei, dând ca exemplu că, dacă un ofițer de informații poate să treacă la acțiuni de urmărire penală, nu e în regulă.

Rareș Bogdan a susținut că nu știe cine a scris proiectele publicate în exclusivitate de G4Media și că acestea nu au fost discutate de liderii coaliției.

„Cei care au legile acestea sunt reprezzentanții Guvernului, respectiv cele patru comisii din Parlament – comisia SRI, comisia SIE, comisia de apărare din Senat și comisia de apărare din Camera Deputaților. Au 9 din 10, pentru că în total sunt 10 legi. Singura pe care nu o au și o vor primi este cea a CSAT. (…) Ce a ieșit în spațiul public nu sunt convins că este ceea ce este în momentul de față… Sunt variante de lucru, pe care colegii noștri vor veni cu controlul parlamentar și vor veni cu inițiativa legislativă împreună cu guvernul și în parteneriat cu cei cărora li se adresează”, a afirmat prim-vicepreședintele PNL.

El a susținut că, dată fiind situația regională, „România are nevoie de reglementări extrem de precise, extrem de clare” privind serviciile de informații

„Niciodată ca lider al PNL și al coaliției nu voi fi de acord să fie încălcate libertăți ale individului, ale presei sau libertăți ale omului câștigate cu greu în această țară. Eu nu cred că reprezentanți ai Guvernului, ai Parlamentului, ai coaliției vor veni cu derapaje”, a susținut Rareș Bogdan.

Întrebat dacă, în opinia sa, sunt derapaje în proiectele legilor securității, Rareș Bogdan a afirmat: „Nu vreau să comentez decât pe variantele oficiale. Eu sunt absolut convins că discuțiile vor exista în coaliție. Nu știu dacă e varianta finală, intermediară, dacă nu e un balon aruncat presei ca să vadă reacția societății civile”.

Prim-vicepreședintele a spus că așteaptă varianta finală care va fi trimisă coaliției.

Totuși, rareș Bogdan a menționat unele derapaje.

„Dacă vedem că un ofițer de informații poate să treacă la acțiuni de urmărire penală, nu e în regulă. Dacă se creează câmpuri tactice, iarăși e o situație… dar să nu facem procese de intenție”, a spus el.

Întrebat cine a scris proiectele, Rareș Bogdan a afirmat: „Nu știu cine le-a scris. Există specialiști sufiecienți în Guvern. Sunt convins că au colaborat cu reprezentanți ai mediului academic, cu reprezentanți ai serviciilor”.

„Îi cunosc pe toți șefii serviciilor de informații din România. (…) Sunt oameni care cred în democrație”, a mai susținut Bogdan.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

44 comentarii

 1. La fel cum nu a primit nici traseisti de la PSD in PNL si la fel cum s-a luptat el cu PSD-ul?

 2. Actiuni de urmarire penala?De unde, ca n-am agasit in legi.Asta le-a citit sau a intrat in direct dupa cinzeaca!

  • E o diversiune pentru spălații lor pe creier, vrea să evoce „protocoalele” !
   Ca să poată spună tonomatele că asta face legea, corectează „abuzurile binomului”, Coldea, etc. Nutreț pentru p.r.oș.ti.

  • RARES BOGDAN II CONFUZ CEA FACUT CIND A GIVERNAT? A SPUS CA IN 30 DE ZILE ELIMINA PENSIILE SPECIALE NA FACUT NIMIC A ZIS CA SE MARESTE PUNCUL DE PENSII SI SE MARESC SALARIILE, TREBUIE SA ZICA SI EL CEVA ,CRED CA ARE PROBLEME

  • Noile legi au fost publicate de g4media ieri. In rest n-o da auzi prea mult de ele, dar exista si par sa limiteze dreptul la libera opinie. O sa vedem

 3. Cand garanteaza papagalul asta ceva, iese sigur exact invers! 😀

 4. El s a suit sa prindă luna
  Sus, sus pe turla de pe casa,
  Iar ea zâmbind ca ntodeauna
  Ha, Ha,ca tabla i lunecoasa!

 5. „Un balon”, hăhă… si-n prezvartiv daca sufli-l faci balon dar nuie!

 6. Ce zice, că taie pensiile speciale in max. 30 de zile!?

 7. Ce lider?!
  Un pacalici!
  Domnule „lider” te asteptam in 2024!
  O dezamagire mai mare nu am avut!
  Succes noului USL 2!

 8. Doar ca să înțeleg: drafturile unor proiecte de legi au apărut în posesia oficiosului USR, G4 media, „pierdute” de SRI, tocmai când USR a ajuns la 8% în sondaje!? În afară de USR nimeni nu le-a văzut, nimeni nu e îngrijorat cu excepția lui „batistuța’!?

  • Bine ca au aparut, ma mir ca nu au aparut mai multe informatii cand totusi sper ca mai sunt oameni dedicati acestei tari raspanditi in scaune, posturi, institutii. Apoi, cei care sunt dati la o parte, care pleaca. Mi se face frica cand vad cum tac Catu, Orban, USR-ul. Legea tacerii.

 9. Vorba unui celebru sughitator, mai raresica tu nici nu sti cat de mic incepi sa fi
  Vorbele tale nu mai fac nici cat doua cepe degerate.

 10. Papagalul tot papagal. Repeta ce i s-a spus…

 11. Multă abureală – nimic altceva!..

 12. Toată lumea știe, Rujatul e de-al lor.

 13. Noi avem pe unul Rares

 14. Declarații derutante, care lasă involuntar impresia că personal e contra abuzurilor posibile, dar nu știe dacă va putea să facă ceva.

 15. Mars , mai sluga! Ne-am saturat de voi, ne vedem in strada

 16. Dl. Batistuta a ajuns sa minta atat de natural, fara scrupule incat cred ca intra in sfera medicala… a dar stai politica romanesca e un balamuc…

 17. Papagal nenorocit,nimic nu a facut din ce a promis

 18. Nu cred că există alegător care sa vadă diferența dintre vorbele și faptele lui Rareș Bogdan și care sa îl mai voteze vreodată.

 19. Asta au votat clujenii?

  • Ce crezi ca clujenii stiu pe ce lume sunt? I-a prins Boc de zeci de ani si cred ca totul este OK. Cum spuneam, astept sa vad poza cu Boc si Catu fericiti si intineriti brusc de atmosfera de la Electric Castle 2022. Cum erau anul trecut. Sau anul acesta este randul lui Rares?

  • Clujenii suferă de sindromul Stockholm.
   La-au ținut pe Funar 20 de ani care în nu a făcut nimic bun.
   Acum îl țin 20 de ani pe pitic, care strică, dă autorizații ilegale pe bandă, Clujul va fi un ghetou supraaglomerat.

 20. il mai asculta cineva pe clovnul asta prefacut? sau G4Media face sondaje ca sa vada cati il dispretuiesc?

 21. ca la pensii speciale, daca ii intrebi pe oricare din USL ce parere au, vor zice ca nu e bine, si vor o vota cu totii

 22. Odată ce compozitorul şi-a completat opera a pus viorile la treabă (inclusiv pe cele care sunt viori întâi) după indicaţiile date dirijorului de compozitor în conformitate cu contractul semnat între toate părţile. În concluzie fiecare parte a venit cu partea lui contractuală şi se aşteptată ca toţi să îşi primească partea la finalul simfoniei, astfel dacă se încalcă contractul înţeles între ei se ajunge la război în instanţă.
  Mai simplu spus nu prea au de ales, deşi au un regret că nu prea au rămas cu nici un câştig la finalul simfonie, măcar să se bucure că sunt tineri sănătoşi liberi şi liniştiţi că e mai rău să fi tânăr şi neliniştit cu o grămadă de probleme pe cap care te îmbolnăvesc, daaaa. 😏

  Numai melomanii simfoniilor înţeleg pe deplin raţionamentul nostru simpatic că este peste nivelul vostru amatorilor că asta e altă clasă de muzică şi se dansează altfel, ce ştiţi voi amatorilor. 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

 23. Rares Prostan si tragi apa

 24. Mi-a plăcut fraza cu „lider al PNL și al coaliției”. Am râs cu lacrimi.😂

 25. Melania are dublă personalitate, se ceartă singură !

  Clovnul ăsta desființa pensiile speciale în 30 de zile. Dacă am avea presă adevărată, nu s-ar începe o discuție cu el fără să fie întrebat de pensiile speciale. Dar nu avem jurnaliști, doar sclaveți.

 26. Melania are dublă pe.rso.nalitate, se c.eartă sin.g.u.ră !

  Cl.o.vn.ul ăsta desființa pensiile speciale în 30 de zile. Dacă am avea p.resă ade.vărat.ă, nu s-ar începe o dis.cuție cu el fără să fie întrebat de pensiile speciale. Dar nu avem j.u.r.naliști, doar sclav.eți.

 27. „Trecându-i într-una cu vederea, faci din prost un obraznic” (Publilius Syrus)

  Din păcate, avem mulți obraznici în politica românească !

 28. cine-l mai asculta si crede pe agariciul asta tradator si mincinos?

 29. Wai oaie ai promis ca desființeze pensiile speciale și cumulul pensiei de la stat cu salariul tot de la stat, ce ai făcut!???????? Batistuta ai curaj sa mergi la prim ministru sa ii spui ca vrei sa dispară aceste lucruri?!?!?! Ești un lătrau.

 30. Marea dezamăgire,acest politruc mitoman pe nume Bogdan Rareș

 31. VOMA de BALEGA ROSIE, RARES gunoi BOGDAN A JUCAT UN TEATRU DE MILIOANE (DE RUBLE)
  . A INCERCAT SA NE CONVINGA CA ESTE DE PARTEA MISCARII REZIST, A CELOR CARE VOR UN PARCURS EUROPEAN / NATO.
  ACUM acest gunoi SI-A ARATAT APARTENENTA LA MAFIA PSD-PNL !
  CAND VOM FI 1 MILION IN PIATA VICTORIEI PSD-PNL VOR FI ISTORIE. IMPREUNA CU MARELE ORDINAR !

 32. Nu se incalca nicaieri in tara libertatile presei. Nici macar la Medias, unde Gheoghe Roman primarul agiotant a lui Florin Muntean, acel Muntean a carui fiu a fost nasit de Bogdan pentru cine nu stie. La Medias Gheorghe se comporta ca pe plantatie, atat cu presa cat si cu cei din administratia PUBLICA locala. Nu ar strica un reportaj Recorder, doar ca nimeni nu are destul sange in instalatie sa se puna cu ei.

  • libertate de opinie ca sa ridici in slavi pe cei de la putere va ramane, nu vei avea libertatea de a-i critica, ca va fi defaimare sau incitare la ura. Dar inca nu au inceput vanatoarea de „defaimatori”

 33. – Vai, fată, să nu mă mai supere securiştii ăştia că lăcrimez şi mi se duce rimelul ăla scump Chanel dă Bruxelkes! Zău aşa, fată!

 34. „Niciodata” ….tot asa „niciodata” nu ar fi facut alianta cu psd. Cate parale crede ca fac vorbele lui? Chiar isi inchipuie ca il crede cineva?

 35. Vorbește latrina securiștilor. Vezi ba ca iti taie solda.

 36. Ați distrus sistemul energetic al țării și economia ei și sunteți foarte mindri