G4Media.ro

Raport UNICEF: Pierderi aproape ireversibile în materie de educaţie, în rândul copiilor

Raport UNICEF: Pierderi aproape ireversibile în materie de educaţie, în rândul copiilor

Închiderea şcolilor din cauza pandemiei de COVID-19 a provocat pierderi de o amploare aproape „ireversibilă” în materie de educaţie în rândul copiilor din întreaga lume, arată un raport UNICEF citat de Agerpres. Peste 616 milioane de elevi rămân afectaţi de închiderea totală sau parţială a şcolilor, a precizat agenţia ONU pentru copii.

În multe ţări, aceste perturbări, pe lângă faptul că au lipsit milioane de copii de dobândirea competenţelor de bază, le-au afectat sănătatea mintală, au crescut riscul lor faţă de abuzuri şi i-au împiedicat pe mulţi dintre ei să aibă acces la „o sursă regulată de nutriţie”, potrivit Unicef.

„Ne confruntăm pur şi simplu cu o amploare aproape insurmontabilă de pierderi suferite de şcolarizarea copiilor”, a declarat Robert Jenkins, şeful departamentului educaţie la Unicef, într-un comunicat.

Iar redeschiderea şcolilor „nu este suficientă”, a adăugat el, solicitând „sprijin intensiv pentru recuperarea educaţiei pierdute”.

Unicef afirmă că „pierderile de învăţare din cauza închiderii şcolilor au lăsat până la 70% dintre copiii de 10 ani incapabili să citească sau să înţeleagă un text simplu, faţă de 53% înainte de pandemie” în ţările din întreaga lume cu venituri mici şi medii.

Astfel, în Etiopia, copiii au învăţat doar între „30 şi 40% din matematica pe care ar fi învăţat-o dacă anul şcolar ar fi fost normal” în şcoala primară, estimează agenţia ONU.

Ţările bogate sunt departe de a fi cruţate. În Statele Unite, de exemplu, pierderi de învăţare au fost constatate în mai multe state, fie în Texas, California sau Maryland, explică Unicef.

Abandonul şcolar este de asemenea o problemă: în Africa de Sud, „aproximativ 400.000 până la 500.000 de elevi ar fi abandonat şcoala între martie 2020 şi iulie 2021”.

De asemenea, pe lângă ratele crescute de anxietate şi depresie la copii şi tineri legate de pandemie, „peste 370 de milioane de copii din întreaga lume au fost privaţi de mesele şcolare în timpul închiderii şcolilor”, în timp ce ele sunt „pentru unii copii singura sursă sigură de hrană şi nutriţie zilnică”. (sursa foto: UNICEF)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Droggy, oio, restul restricționistilor, să ne explice beneficiile lockdown-ului și al isteriei Covid.

 2. In sfârșit vine si UNICEF si explica cine sunt victimele reale ale isteriei pandemice.
  Aviz imbe/\cililor iresponsabili din conducerea României care au comis asta: KWI, Oraban, Citu, Pistol, Arafat, Vlad Voiculesu, I. Mihaila, Cîmpeanu plus cohorta jenanta de doctori ai apocalipsei începând cu pediatrul Craiu.

  • Dacă moare Câmpeanu deschid șampania, este un plagiator infect și cel mai mare protector al plagiatelor.
   Dar în ceea ce privește restricțiile, el a tras pentru deschiderea școlilor. Țin minte că se contra cu Voiculescu.

  • Se contrau de ochii lumii.
   Din demnitate isi dădea demisia dacă s-au p*at pe el cu bolta Arafat, Tataru sau V.V.

 3. Asta e. Au inchis tot, au salvat pe cei care mai aveau de trait cateva luni, dar au distrus economia, educatia si psihicul celor sanatosi, care au o viata in fata. Buna alegere, nu? Asa e cand te conduc niste isterici ratati.

 4. Toti cei care au girat politic inchiderea scolilor, precum si propagandistii din mediul public (Jurma) ar trebui judecati pentru atentat la siguranta nationala.

  • Dl. Jurma este doar un particular care vorbește in nume propriu dar care este foarte mediatizat. Este cel mai putin vinovat.
   Pistol, Mahler, Craiu, Gheorghița, etc. – medici care au făcut mult rău prin aparițiile lor publice. Probabil ca nu si-au dat seama, nu cred ca au capacitatea sa înțeleagă ceea ce au făcut.
   Vinovați sunt KWI, Arafat, Orban, Citu + miniștrii sănătății si ai educației.

 5. Jurma e plătit de guvern mai mult ca sigur, dar pe post de influencer. Nu are răspundere.