G4Media.ro

Raport CSM: 21 de sancţiuni disciplinare aplicate unor judecători, în cursul anului…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Raport CSM: 21 de sancţiuni disciplinare aplicate unor judecători, în cursul anului trecut. S-au înregistrat trei excluderi din magistratură şi două retrogradări din grad profesional

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) face publice, în Raportul privind starea justiţiei în anul 2023, date privind sancţiunile disciplinare aplicate unor membri ai corpului de judecători. Conform statisticilor, au fost aplicate 21 de sancţiuni disciplinare. O treime dintre acestea sunt avertismente, însă sunt şi trei excluderi din magistratură, două retrogradări din grad profesional, dar şi o mutare disciplinară, transmite News.ro.

În cursul anului 2023, Secţia pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a aplicat 21 sancţiuni disciplinare, arată raportul CSM privind starea justiţiei în cursul anului trecut.

Conform statisticilor, dintre cele 21 de sancţiuni, şapte sunt avertismente.

De asemenea, cinci dintre sancţiuni au constat în diminuarea indemnizaţiei de încadrare brută. Câte trei sancţiuni au fost de excludere din magistratură, respectiv suspendare din funcţie, au fost aplicate două sancţiuni de retrogradare din gradul profesional şi una de mutare disciplinară.

Unele dintre deciziile de sancţionare nu erau definitive la finalul anului trecut, în timp ce altele erau definitive, neputând fi contestate.

În cursul anului 2023, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a aplicat un avertisment şi o excludere din magistratură.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Multumim pt informații