G4Media.ro

Ramona Strugariu, europarlamentar PLUS: Nu există justificare pentru derogările activate de România…

Ramona Strugariu, europarlamentar PLUS: Nu există justificare pentru derogările activate de România de la  Convenția Europeană pentru Drepturile Omului/ Scrisoarea transmisă președintelui Iohannis și premierului Orban

Ramona Strugariu, europarlamentar PLUS, afirmă, într-o postare pe Twitter, că nu există justificare pentru derogările activate de România de la Convenția Europeană pentru Drepturile Omului pe durata stării de urgență.

”Protejarea drepturilor fundamentale în vremuri de criză este esențială. România Letonia, Moldova și Armenia au cerut o derogare de la CEDO pe durata crizei generate de COVID 19. Vă rog retrageți aceste cereri. Nu există  justificare pentru o asemenea acțiune”, se arată în mesajul postat de Strugariu.

Letonia, România, Moldova și Armenia au activat articolul Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO) care permite derogări de la Conveție pe durata stării de urgență, care a fost declarată în contextul epidemiei de coronavirus, iar altele state ar putea urma, a anunțat joi Consiliul Europei, citat de La Libre Belgique.

Cele patru state membre ale Consiliului Europei au „notificat oficial” că au declarat starea de urgență și că activează derogarea prevăzută la articolul 15 din Convenție, a declarat un purtător de cuvânt al instituției pan-europene.

 • UPDATE 15.37  Ramona Strugariu a transmis și o scrisoare președintelui Klaus Iohannis și premierului Ludovic Orban, prin care cere ”retragerea imediată” a notificării transmise de România la CEDO

Redăm mai jos textul scrisorii integral

”Stimate Domnule Președinte Klaus Iohannis,
Stimate Domnule Premier Ludovic Orban,

Am aflat cu profundă surpriză că România se află, alături de Armenia, Moldova și Letonia, printre cele patru state membre ale Consiliului Europei care au notificat că se află în stare de urgenţă şi activează derogarea prevăzută de articolul 15 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului. Această notificare a fost trimisă pe data de 18 martie.

Această dispoziție prevede că ”în caz de război sau de alt pericol public care ameninţă existenţa unei naţiuni”, un stat membru ”poate lua măsuri derogatorii de la obligaţiile prevăzute în Convenţie, în măsura strictă în care situaţia o impune şi cu condiţia ca aceste măsuri să nu contravină altor obligaţii care decurg din dreptul internaţional”.

Domnule Președinte, Domnule Premier, nu există nicio justificare pentru o astfel de măsură disproporționată. Salvgardarea drepturilor fundamentale rămâne la fel de esențială în timp de criză. În acest moment, eforturile colective trebuie îndreptate către adoptarea măsurilor urgente necesare pentru a răspunde provocărilor fără precedent cauzate de pandemia coronavirus.

COVID-19 este un pericol serios față de care trebuie să reacționăm cu unitate, solidaritate dar și cu determinarea de a proteja drepturile omului. Dreptul la sănătate, drepturile economice și sociale, libertățile civile și politice fundamentale sunt toate relevante în contextul actual.

După cum a subliniat foarte clar zilele trecute Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, doamna Dunja Mijatović, în cadrul luptei împotriva pandemiei autoritățile trebuie să ia măsuri care nu duc la discriminare și care sunt proporționate obiectivelor urmărite.

Ea face un apel foarte ferm către statele membre să rămână vigilente față de orice act rasist, xenofob sau de stigmatizare și să asigure acces larg la informații corecte în ceea ce privește situația din sistemele de sănătate publică, disponibilitatea serviciilor medicale și măsurile care se iau în acest context. De asemenea, Comisara solicită clar statelor membre să fie transparente în comunicare și să asigure accesibilitatea informației, întrucât acestea sunt esențiale pentru a restabili încrederea publică și participarea la guvernare în circumstanțele dificile actuale.

Demnitatea umană și drepturile fundamentale trebuie deci să fie în centrul eforturilor noastre de a răspunde crizei COVID-19. Ca stat membru al Uniunii Europene, România ar trebui să
fie în acest sens un model, nu un exemplu de ”așa nu”, grăbindu-se să suspende normele fundamentale conținute în Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Vreau să vă solicit prin urmare, domnule Președinte, domnule Premier, retragerea imediată a acestei notificări.

Vă mulțumesc.

Cu stimă,

Ramona Victoria Strugariu, deputat în Parlamentul European”

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

57 comentarii

 1. In Romania, statul roman incalca drepturile omului de mult timp.

  Ce, abia acum si-au dat seama? Nu. Acum le e teama ca iese mizeria la iveala si afla UE si SUA.

  • In cazul asta ce drept ti-a fost incalcat? Dreptul de a contamina pe altii sau dreptul de a fi contaminat, nu e clar…

  • @fara_varan
   Letonia, România, Moldova și Armenia, dumneata citesti sau doar te uiti la poze?
   Nu UK, nu Germania, Italia, Franta, Spania, Olanda (tari care-s mult mai lovite de epidemie la ora asta). Tarile astea n-au notificat nimic si n-au cerut nicio derogare. Noi avem de 10 sau de 100 de ori mai putine cazuri si vad ca suntem mai preocupati de derogari de la conventia privind drepturile omului decat sa testam potentiali purtatori.

   Ce treaba avem noi cu Moldova, Armenia si Letonia? Ce avem in comun si ce scopuri comune am putea urmari si ce cautam in clubul asta select?

   Pune mana si citeste, sunt satul de papagali.

  • Adevărat . Astea vrea sa me ia și dreptul la viata și libertate.

  • ha ha ha

   asta ati vrut asta o sa primiti – diktatura sirviciilor si procurorasilor si militienilor

   astept LINISTIT sa mi intre in casa mascatii a la MINORITY REPORT ca sa ma aresteze ca as avea CICA covid19 (kakofonie intentionata)

 2. la noi satul nu cumpara masti si manusi din timp. nu face nici fabrica, 5 milioane e mult prea mult.
  dar cand e cu restrangere de drepturi si extinderea pedepselor baietii se pregatesc foarte riguros. sa vina China si Rusia sa invete cum se face liniste de la noi.

 3. Ramona,ce drept ti-a incalcat guvernul?

  • „Asta înseamnă că, cu excepția dreptul la viață și interzicerea torturii, se poate renunța la orice drept al omului. Turcia lui Erdogan a făcut asta ca să poată fi arestați și condamanți în afara regulilor obișnuite opozanții regimului .”
   Citat dintr-un judecător, îți satisface standardele?

  • Curiosule. Daca nu stii nici n-are rost sa intrebi.

  • Romania a notificat CE ca doreste sa activeze art. 15 deoarece este in stare de urgenta. Deci nu este vorba ca s-a incalcat un drept al Ramonei. Prin aceasta derogare s-ar putea incalca unele drepturi. Daca ai fi avut curiozitatea sa citesti articolele 8 (Dreptul la respectarea vieţii private şi de familie) , 9 (Libertatea de gândire, de conştiinţă şi de religie), 10 (libertatea de exprimare) si 11(libertatea de întrunire şi de asociere) care probabil sint vizate de statul roman ai fi vazut ca in paragraful al doilea din fiecare se vorbeste explicit despre restringerea acestor drepturi in situatii ca aceea in care ne aflam acum. Atunci, pe buna dreptate ne putem intreba ce alte drepturi mai doreste statul roman prin conducatorii lui sa restringa? Poate dreptul la viata din art. 2? Sau la un proces echitabil? Ori poate dreptul la libertate si siguranta?
   Articolul 15 vorbeste despre cazul razboiului sau alt pericol public ce ameninta viata natiunii. Ne ameninta covid19 pe noi ca natiune? Ne gindim la disparitia natiunii romane din cauza gripei? Ca de razboi parca nu e vorba acum.

   Art. 15. În caz de război sau de alt pericol public ce ameninţă viaţa
   naţiunii, orice Înaltă Parte Contractantă poate lua măsuri care derogă
   de la obligaţiile prevăzute de prezenta Convenţie, în măsura strictă
   în care situaţia o impune şi cu condiţia ca aceste măsuri să nu fie în
   contradicţie cu alte obligaţii care decurg din dreptul internaţional.

 4. Auzi fa Ramono, cand ne-ai cerut votul in Romania pentru europarlamentare ai guitzat ceva de Renew Europe? Pai voi ,cu toti dementii neo-marxisti de la Bruxelles, ati adus Europa pe marginea prapastiei!Cand a inceput virusul chinezesc sa omoare in China, voi dementilor va imbratisati si va pupati cu chinezii prin Vest Europa…cacatul sorosist cu corectitudinea politica ne-a distrus.

  • Temele clasice din punctajul canaliei voiculescu: neo-marxisti, sorosisti, vest europa. Cuvinte pe care sclavii canaliei nici macar nu le inteleg, dar le vantura ca disperatii. Important e sa transmita mesajul canaliei: occidentul este bad, Rusia, China si hotii autohtoni sunt good for you. Tragedia care se desfasoara sub ochii nostri e o noua trambulina pentru scopurile ticalosului voiculescu.

  • …”neo-marxisti”…
   Vai de capul tau!

   Numai comunistii si psd-istii foloseau etichete care nu insemnau nimic: chiaburi, dusmani ai poporului, oamenii muncii, regimul bughezo-mosieresc, stat paralel, sorosisti, iohanisti, basisi etc. Nu mai poti sa ai o parere ca deja esti etichetat.

   Lua-v-ar dracu sa va ia!

  • Ce-i ala un neo-marxist mai natingule? Asa v-a dresat la scoala de idioti utili?

 5. Sunt destule instituţii şi oengeuri pe drepturile omului, plus UE, plus SUA.
  Mai bine s-ar afirma politicienii făcând rost de materialele cerute de medici.

 6. @mototol: in cazul asta ce drept pare sa fie incalcat? Te intreb si pe tine: ti-au incalcat dreptul sa infectezi pe altii sau dreptul sa fii infectat? Ti se pare ca masurile astea sunt menite sa reduca la tacere opozantii regimului??? Stiu ca asta e punctajul la cocina lui voiculescu asa ca intreb si eu intr-o doara…

  • Autosuficientule, Italia si Franta au introdus mai multe restrictii decat noi, UK si Olanda au introdus si ei restrictii, la fel si Germania. Astia n-au cerut derogari.
   Nu-mi spune ca Romania, Moldova, Letonia si Armenia o sa invete tarile astea ce-i aia democratie si care-s drepturile omului.
   Fa liniste , o sa pari mai destept.

  • Daca esti prost, nu te baga la comentarii, ca te faci de cacat!

 7. Stire fara noima, despre o interventie fara noima a unui europarlamentar!
  Concret, in ce constau derogarile mult trambitate?

  • E asa de greu sa faci o cautare cu conventia ca sa te lamuresti?
   https://www.echr.coe.int/Documents/Convention_RON.pdf
   Ia si citeste!

  • E plin de prosti pe aici!

  • @mimiloi: OK, am vazut textul Conventiei, care e PERICOLUL ce ne paste pe noi Romanii, AZI, cand deocamdata NU sunt masuri exceptionale care sa incalce Drepturile mentionate, suntem in cadrul Legii VOTATE de Parlament?!
   Art 15 specifica in mod clar cazul Derogarilor in Situatii de urgenta, exista paznicii numiti UE, PE, MCV, Comisia de la Venetia, chiar credeti ca Guvernul Romaniei e de capul lui in aceste vremuri, cum era PSDragnea pe vremea incarceratului Dragnea?!
   In plus, PSDeii din Opozitie au multi „specialisti” in Drept, majoritatea „bine scoliti” la celebrele „fabrici de diplome” PSDiste, NU i-am auzit ingrijorati cu ARGUMENTE JURIDICE in fata Romanilor, ca textul VOTAT in Parlament ar aduce incalcari Drepturilor omului!!!
   Care e problema ACUM?!

 8. Este pozitia oficiala a PLUS , sau este parerea ta ! Asa crezi tu ca se face politica , infantilo ?

 9. La un moment dat era o expozitie de pictura cu picioarele pe holurile PE. (nu sint sigur , complicat)

 10. Da, suntem in caz de „pericol public care ameninta existenta unei natiuni”.
  Guvernantii stiu cel mai bine care e situatia economica, financiara, fiscala, sanitare si mai ales sociala din Romania.
  De aceea au inceput gradual, ca sa poata justifica masurile necesare imediat ulterioare … aveau doar nevoie doar de dovada ca romanii sunt indisciplinati, ignoranti si foarte boemi.

  • Corect! Daca nu te opresti la timp cand te va soma politistul sau militarul peste cateva saptamani, sa-ti poata baga linistit un un glont!

  • @Radulescu Marcel: Nu cred ca e cazul de ironii si de astfel de vorbe, fereasca Dumnezeu, cred ca nu prea realizati DEZASTRUL in care ne aflam, altfel nu ati comenta asa AZI!
   Ati vazut camioanele militare care transportau noaptea, aliniate, MORTII din Nordul Italiei?!
   Pana acum 1 saptamana, sotul meu ii ironiza pe cei care faceau cumparaturi, speriati de epidemie(mai mult de NESIGURANTA, de NECUNOSCUT, ca orice om, cred eu!), cum vorbea nu pot spune..
   Dupa ce a vazut mortii din Italia, asa s-a potolit, cand acum NU mai putem sa ne vedem nepotelul mic de 2 ANI, minunea noastra, cum ii spunem, va rog sa ma credeti ca asa tace si isi tine gura cand destul de greu suporta „izolarea sociala”…
   Exista postat de putin timp pe acest site un Articol cu marturia unui roman din Madrid care spune: „Mărturia unui român din Madrid: Poți ieși din casă doar cu mască, ochelari și mănuși, singur în mașină, numai la magazin, farmacie sau serviciu / Mesaj pentru România: ”Nu luați în râs izolarea la domiciliu! Așa au făcut și spaniolii și acum au peste 1000 de morți”
   Ce spuneti?!

 11. deci mai bine sa avem orice drept si sa murim in pace, nu? se trezesc vorbind toti disperatii. e o situatie speciala, ghinion. avem inca toate drepturile, hai sa lasam paranoia.

 12. Comentarii jenante, se vede treaba ca n-ati inteles mare lucru din articol.

 13. Parca, parca avea si putina dreptate karateka Olguta cand il compara pe Iohannis cu stiti voi cine …

 14. @vali: citez „Italia si Franta au introdus mai multe restrictii decat noi, UK si Olanda au introdus si ei restrictii, la fel si Germania. Astia n-au cerut derogari.” De unde stii ca n-au cerut? Intreb pentru o vecina care e prietena cu secretara cameliei voiculescu. Pe ea o trimite cu punctajul la coordonatorul postacilor.

  • @fara_varan
   Pune mataluta aici, sa vada toti copiii: cand si unde au cerut?
   Gaseste aia si-mi cer scuze. Daca nu gasesti, fa bine si cere-ti tu. Daca ai ceva sorici.

  • In Italia au scos armata pe strada , datorita indisciplinatilor , e o chestiune de viață și moarte și baba se piaptănă ! Potoliți -va și fiți maturi, lăsați politica si veninul măcar acum , când trebuie sa fim uniți și conștienți de riscuri .

  • @sorin
   N-are nicio legatura cu politica, sunt aproape convins ca cetateanul cu care am disputa a votat exact ce-am votat si eu.
   Nu-s nici adeptul teoriei conspiratiilor, dar nu-mi place absolut deloc ce cacaturi face guvernul asta. Se lupta mai mult cu vorbele decat cu orice altceva. Nu e absolut nicio viziune, niciun plan. Nu se fac teste, prin spitale nu-i mai bine decat era ieri.
   Nu am votat cretini al caror unic merit e ca apartin unui alt partid politic, ala nu e meritul lor, e meritul meu.
   Toata lumea se zbate, toti sunt ingrijorati, toti fac cat mai multe teste si incearca sa ajute cat mai mult economie, astia spun tot timpul ca au luat masuri exceptional de bune si ca ajuta si economia cu conditia de dai o declaratie si sa-ti aduci tatal tuns la sedinta.
   Nici vorba sa poata guverna in situatie de criza, cred ca aveau probleme si intr-o situatie normala. Nu afirma ca PSD-ul ar fi fost mai bun, nici vorba!
   Repet: faptul ca nu-s PSD nu-i meritul lor si nu mai inseamna nimic din momentul in care si-au luat in primire protofoliile. Politica n-are nicio legatura.

  • fara_varan Te rog citeste conventia inainte de a face atitea comentarii. Poate (doar poate) te lamuresti ca o buna parte din drepturi se pot restringe fara apelarea la art. 15.

 15. @fara_varan
  Asteptam un link sau scuze.
  Baga de seama data viitoare, sunt pe aici si oameni care judeca, nu doar pacalicii cu care te-ai obinuit mata si carora te simti superior.

 16. Asa gandeste un USR+-ist. ONG-isti de meserie.
  Sta bine merci pe banii altora.

  • Asa-i, domnule Gica, mare noroc avem cu dumneata. Ia spune-ne: cum gandeste unul care nu-i de meserie USR-ist si ONG-ist? Marturisesc ca nici eu nu-s USR-ist si ONG-ist, dar nici n-am probleme cu ce spune Ramona Strugariu aici. PLUS este un partid progresist, asta e adevarat, dar ce legatura are si cum o contrazici? Ceva argumente are domnul Gica sau e mult prea superior problemei si doar are in urina senzatia ca detine adevarul?

 17. S-a trezit si asta vorbind, sa nu zica cineva ca ia bani de pomana de la PE

  • Incep sa cred ca exista un stol de postaci gata sa lucreze pentru orice guvern, indiferent de partid.
   Prea sunteti la fel.

 18. S-a trezit ca proasta-n targ!

  Conditiile care trebuie respectate, chiar si in cazul unei derogari, sunt cat se poate de clare:
  „un stat membru ”poate lua măsuri derogatorii de la obligaţiile prevăzute în Convenţie, în măsura strictă în care situaţia o impune şi cu condiţia ca aceste măsuri să nu contravină altor obligaţii care decurg din dreptul internaţional”.
  Ideea de a cere derogare este binevenita.
  In primul rand, nu este vorba de incalcarea drepturilor omului, dar derogarea te protejeza de astfel de papagalite ca aceasta Strugariu, de Antene, de borfasii PSD-isti sau de Avocata Poporului care sar de cur in sus si ataca guvernul pt orice chichita.
  Obtinerea derogarii, permite guvernului sa ia anumite masuri administrative, fara a incalca nici pe departe vreun drept international, dar este buna tocmai pt a-i bloca pe borfasi sa atace guvernul pt orice decizii ar lua.

  Iar tonul imperativ folosit de aceasta fufa la adresa Presedintelui si a Premierului Romaniei este absolut inacceptabil.
  Johannis ar trebui sa o „curenteze” urgent si fara menajamente ( strict verbal, bineinteles)

  Cu o opozitie formata din borfasi PSD, cu o Curte Constitutionala pusa in slujba infractorilor, cu un avocat al Poporului care actioneaza impotriva poporului , cu mass-media aservita 99% ticalosilor, cererea de derogare este cat se poate de benefica pt gestionarea actualei crize.

  • Mai, vita incaltata, ti-ai pus intrebarea ce se intampla daca guvernul incalca drepturile cetatenilor, prin masuri autoritare ? Daca masurile luate de guvern nu incalca drepturile omului, nu trebuie sa le fie teama de CEDO, indiferent din partea cui vine reclamatia.

  • @Lana

   Fugi bre si ia-ti lumina de la Kremlin, daca nu esti in stare sa pricepi despre ce este vorba in lumea civilizata.
   Tolomacule!

 19. In caz ca ati uitat, in martie guvernul trebuia sa propuna solutii pentru drepturile infractorilor in inchisori, ca li s-a facut spatiu de minim 4 m2 fiecaruia, ca nu mai e igrasie, nici mucegai, ca au drepturi sa aia si ailalta, ca s-a pornit constructia unor inchisori, sau ca s-au identificat cladiri posibil de transformat in inchisori. Acum guvernul cauta cladiri pentru carantina covid, nu pentru facut inchisori, si incearca sa amane mormanul de plangeri de la CEDO ale infractorilor plini de drepturi date de psdisti. Pacat, credeam ca duduia asta e mai desteapta, dar nu e! Pentru asta e derogarea respectiva, cand s-a anulat legea recursului compensatoriu, au capatat detinutii drepturi si mai si, dat fiind ca nu mai puteau sa iasa pe banda rulanta, la nici macar o treime din pedeapsa executata. Eu nu inteleg, toata lumea a uitat ce-a facut psd si acolitii 3 ani si jumatate in tara asta?

  • #Gabriela Constantinescu
   Primul comentariu inteligent, intr-adevar acesta este scopul. Evitarea problemelor generate de detinuti care lovesc tara de trei ori: prima data prin infractiunea savirsita, a doua oara prin costurile cazarii in puscarie si a treia oara prin despagubirile cerute si obtinute la cedo sau instante romanesti. Cum s-ar spune, noi cei corecti sfirsim si f(ura)ti si cu banii luati. Problema este insa alta. Daca Gabriela Constantinescu intelege problema mai repede decit Ramona Strugariu (MEP ca doar a avut merite), poate ca Ramona Strugariu ar trebui sa renunte la functia de europarlamentar. Si sa-i lase locul Gabrielei. Doamna Ramona Strugariu chiar ati pierdut o buna ocazie sa pastrati linistea! Ati cistigat cele 2 minute de faima (casual with a difference), pentru restul vietii ramineti ceea ce v-a consacrat, deja o ilustra necunoscuta. Demersul statului roman nu are nici o legatura cu cetatenii sau libertatile lor. Este strict focalizat pe detinuti. Era destul sa stati 5 minute sa va ginditi, iar daca efortul era prea mare si IQ-ul prea mic, aveti telefon, puteati sa sunati un prieten.
   Apropos, doamna Ramona Strugariu, acum nu mai batem toba cu taierea pensiilor speciale pentru militarii care va construiesc spitalul? Sau pentru militarii care se chinuie sa faca izoleta romaneasca? Sau pentru militarii care fac zboruri sa aduca romanii inapoi in tara? Sau pentru politistii care umbla si 14 ore pe zi ca sa verifice pe imbecilii cu Covid daca stau acasa sau nu? Sau care fac escorta la coloanele din vami spre domiciliile celor intorsi in tara 24/24? Doamna Strugariu zic sa puneti un pic capul la cutie si dumneavoastra si colegii din USR si sa pastrati un moment de liniste. Prelungit!!!!!!!!!!!!!!!!! Ca sunteti pe linga, cu mult.

  • @gabriela
   E o presupunere, o inferenta prssonala sau aveti ceva pe care va bazati? Armenia, Moldova si Letonia sunt o coincidenta? Avem o nefericita concidenta in timp si (vad ca) in spatiu cu maretele democratii amintite?
   Va rog sa ne dati mai multa lumina, orbecaim asa.

  • @Gabriela Constantinescu si @vai de ea.

   Ne credeti tampiti ? Adica CEDO se ocupa acum de reclamatiile puscariasilor ? Nu cumva guvernul isi pazeste coada de reclamatiile cetatenilor, care vor da statul in judecata pt ca n-au asigurat conditii de supravietuire celor infectati cu COVID 19?

  • @ vai de (capul) ei

   „Evitarea problemelor generate de detinuti care lovesc tara […]:

   a doua oara prin costurile cazarii in puscarie
   si

   a treia oara prin despagubirile cerute si obtinute la cedo sau instante romanesti.”

   din ce specie faci parte ?! din ce epoca medievala ai venit ?! ai fost vreun inchizitor in spania ?!

   TOTI OAMENII din inchisori au DREPTURI : LA VIATA SI SANATATE.

   nazistii si komunistii gandeau asa

   PS
   vezi ca ai uitat sa spui ca toti cei inchisori produc CO2 si incalzesc Terra

  • Ce faceti, doamna profesoara, iar o-ntoarceti ca la Ploiesti?!

 20. Dincolo de luarile de pozitie dictate de culoarea politica sau de conditia de sclav a a celor care si-au redus la tacere constiinta pentru un pumn de ruble, ar fi de remarcat faultarea usoara a limbii romane in scrisoarea din articol: cuvântul ”esential” este un adjectiv calificativ incompatibil cu gradualizarea insusirii pe care o exprima (a se vedea Prof. Dumitru Irimia in Gramatica limbii romane, Iasi, 1997, p. 92), deci ”la fel de esentiala” nu prea suna corect in limba noastra.
  Si exprimarea ”profund surprinsa” mi se pare trasa de par; nu cred ca putem vorbi de o profunzime a uimirii, mirarii.

 21. ATENTIE: Romania NU a luat nici o masura care sa incalce Drepturile omuluui, a Activat DOAR Clauza care ar permite Statului sa ia Masuri pe care i le permite STAREA de URGENTA votata de Parlament!
  Deci, cucoana bine platita de la Brussels, mare democrata, evdient, se sperie de Drobul de sare al lui Ion Creanga…
  Eu cred ca in vremuri exceptionale, Guvernele, Statul TREBUIE ia masuri exceptionale!
  Ce vad la cucoana asta care zace bine mersi la Brussels, pe Mii de Euro: ce mai democratie in vremea „holerei”, cand NU esti la guvernare!
  Cucoana, lasa drobul de sare, VINO cu SOLUTII, CUM trecem peste CRIZA asta fara seaman?
  Platita bine cu Mii de Euro/Luna, cucoana da lectii precum vuvuzelele de la Antena 3, pana si acolo Gadea da uneori semne de intelepeciune!
  Lasati palavrageala, SOLUTII, cucoana!!!

 22. Bai, ma faceti sa-mi para rau ca v-am votat. Exact cum spunea cineva: tara arde si baba se piaptana. Sa ne bagam noi un pic in seama.
  Ia uitato-va un pic cam ce se intimpla la tara:
  https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/ce-ne-facem-cu-a-italieniia-plimbareti-ii-vezi-peste-tot-politistii-nici-nu-stiu-de-ei–247431.html

 23. Poate ne spune, cucoana de la Brussels, cum sa ne facem cumparaturile fara sa riscam, ca NU in toata Romania avem posibilitatea unor comenzi on-line si a Livrarii la domiciliu, ca la Brussels!!!
  Hai, cucoana, salveaza-ne, ca vad ca mori de grija „drepturillor omului”!!
  Cucoana asta originala din Barlad(adica din Vasluiul sarac!), stabilita de ani de zile la Brussels, de cand nu a mai pus piciorusele in Romania lui Dragnea si a PSD?!

 24. A-propos, la Ramona asta in Parlamentul European se taie salariile, adica Contributia Romaniei la UE se va miscora in vremurile astea de pandemie?
  Adica, salariile uriase ale imbuibatilor de la Brussels vor suferi si el o diminuare in vremurile astea?!
  Sau, la Brussels, la fericitii sortii din PE e trai pe plai, cu 20 000 Euro/Luna, Venituri totale/europarlamentar/Luna?!!

 25. Doar atât, cu drepturile omului citate de unii de la plus, ne mai întâlnim în rai sau iad care cum, O mâncă undeva pe doamna și se scarpină!!!

 26. @Ramona.”Lumea piere si baba se piaptana”.