G4Media.ro

Raluca Turcan: PNL propune extinderea votului prin corespondenţă la prezidenţiale şi europarlamentare,…

Raluca Turcan: PNL propune extinderea votului prin corespondenţă la prezidenţiale şi europarlamentare, dar și posibilitatea prelungirii votului la 3 zile

PNL propune Comisiei speciale pentru elaborarea legislaţiei electorale un proiect care prevede introducerea votului prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale şi europarlamentare, posibilitatea ca votarea să fie prelungită timp de 3 zile şi creşterea numărului de secţii de votare, a anunţat luni liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan.

„PNL a pus pe masa Comisiei speciale pentru modificare legislaţiei electorale un proiect care preia solicitările preşedintelui pentru facilitarea votului celor care se află peste graniţele ţării, o iniţiativă care întăreşte dreptul fundamental la vot pentru români oriunde se afla, în afara graniţelor sau în interiorul ţării. În sensul acesta, PNL propune Comisiei speciale ca votul prin corespondenţă să se aplice şi alegerilor prezidenţiale, cât şi alegerilor pentru Parlamentul European. În acelaşi timp, votul să poată să fie prelungit la trei zile, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, să crească numărul secţiilor de votare acolo unde dreptul la vot a fost blocat şi, în acelaşi timp, în fiecare secţie de votare să existe minim 5 cabine de vot. Nu în ultimul rând, o propunere esenţială a PNL este ca programul de vot să poată să fie prelungit şi după ora închiderii urnelor, la propunerea preşedintelui de secţie de votare, cu acordul Biroului de circumscripţie şi decizia Biroului Electoral Central”, a afirmat Turcan.


Ea a spus că Partidul Naţional Liberal doreşte ca până la sfârşitul sesiunii extraordinare din 5 iulie modificarea la legislaţia electorală să fie operată şi să se asigure la alegerile prezidenţiale condiţiile pentru dreptul fundamental la vot pentru români în afara ţării, cât şi în interiorul ţării.

„Vreau să cunoaşteţi faptul că PNL, împreună cu USR şi colegi din Parlament, strânseseră deja semnături pentru sesiune extraordinară astfel încât vorbele să se transforme în realitate şi angajamentul luat de cei care au majoritatea în Parlament să fie dus la bun sfârşit – şi anume ca legislaţia electorală să fie cu adevărat modificată, să nu fie doar mimare a intenţiei de respectare a drepturilor românilor şi în alegerile prezidenţiale condiţiile pentru facilitarea dreptului la vot să fie îndeplinite”, a adăugat Turcan.

Victor Paul Dobre a adăugat că PNL va propune ca votul prin corespondenţă să fie şi pe teritoriul naţional.

Comisia parlamentară specială pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală a decis, luni, să înceapă dezbaterile asupra proiectului elaborat de Autoritatea Electorală Permanentă, a anunţat preşedintele comisiei, Dorin Bădulescu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Și, f important, alegeri locale în două tururi de scrutin!! Să nu mai pățim că data trecută, ca un primar să fie ales cu mai puține voturi decât voturile din opoziție!

  2. Fai, Turcanco, parca luasera-ti foc cu votul electronic! Votul prin corespondenta exista din 2014, dar tu esti prea proasta sa stii asta!
    Io vreau ca pedelistii, urmasi ai lui Bașinosu, sa vina cu votul electronic, sa votez de pe WC cu smartphonu’, asa cum v-ati laudat ca faceti!
    Sau ati realizat ca nu se poate face-nici in USA, nici in Ghermanika etc. nu s-a reusit- si acum o freci pa dudă??
    Impotentilor, sunteti doar cu Muia-n gura dar ceva realizabil nu sunteti in stare!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.