G4Media.ro

Raluca Turcan: Peste 2000 de magistrați s-ar fi putut pensiona anticipat. Am…

Raluca Turcan: Peste 2000 de magistrați s-ar fi putut pensiona anticipat. Am evitat blocarea sistemului de justiție/ Nu ne cramponăm de funcții

Raluca Turcan a transmis, vineri seară, pe Facebook, că Guvernul Orban a evitat blocarea sistemului de justiției prin pensionarea anticipată a peste 2000 de magistrați, coroborată cu îngrădirea condițiilor de intrare în magistratură. Vicepremierul a precizat și că Executivul pe care îl reprezintă ”nu se cramponează de funcții”, referindu-se indirect la o eventuală moțiune de cenzură care ar putea fi depusă de PSD:

”PNL a corectat astăzi măsura PSD care putea conduce la blocarea sistemului de justiție: pensionarea anticipată a magistraților începând cu 1 Ianuarie 2020! Astăzi, am evitat ca anul viitor să avem o scădere bruscă a numărului magistraților și, implicit, o diminuare a eficienței și calității actului de justiție (…) Avem acordul scris al CSM în legătură cu aceste modificări care evaluează că peste 2000 de magistrați cu experiență ar fi putut să iasă din sistem prin pensionare anticipată, în paralel cu o îngrădire a condițiilor de intrare în magistratură. Dublarea perioadei de școlarizare pentru INM ar fi însemnat ca, timp de doi ani, să nu mai existe absolvenți ai Institutului Național al Magistraturii din rândul cărora să fie numiți judecători și procurori stagiari. Nu ne cramponăm de funcții, suntem deciși să dăm românilor o bună guvernare, în acord cu așteptările lor!”, a scris Turcan pe Facebook.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Nu fata draga, plecau slugile voastre, pe care le controlați cu SRI, cu SIE sau mai stiu eu cu ce si veneau niste oameni tineri cu care ar fi trebuit să o luati de la cap cu sănătatea. Era o ocazie formidabilă sa plece toate ruginiturile astea din justitie. Lasa, ca nu muream daca plecau jigodiile astea bătrâne.

 2. Mi se pare trezită pensionarea magistraților pe la 50 de anișori.
  Sa ia apoi pensii nesimtite de 100000 Lei.
  E gresit!
  Puneti in legea noua a pensiilor pensionarea lor după contributivitate!
  Si sa-i vezi cum nu se mai fofileaza sa judece sau sa se gândească de la 45 de ani la pensie

  Ei nu sunt mai presus de ceilalți români.
  Chiar suntem defavorizați ca ies la pensie colosal de mari după ce au muncit 25 de ani.
  Iar noua ni se cer minimum 43 de ani munca.
  Gata cu defavorizarile!

  • Cica de pensiile speciale ale magistratilor nu se pot atinge! Ca s-ar frige! Cic-ar fi venite de la Dumnezeu! Si mai exista si o decizie a CCR! Alt Dumnezeu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.