G4Media.ro

Raluca Turcan îi răspunde lui Marcel Ciolacu: Taxele nu se măresc. Cinismul…

Raluca Turcan îi răspunde lui Marcel Ciolacu: Taxele nu se măresc. Cinismul PSD a mers atât de departe, încât a propus o lege care prevedea un ajutor pentru urmașii medicilor morți de COVID-19 fără să conțină suma care trebuia acordată

UPDATE: Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a oferit mai multe detalii despre proiectul privind sprijinul acordat familiilor medicilor decedați din cauza COVID-19, care „completează și face aplicabilă legea 56/2020”, într-o postare pe Facebook.

„Proiectul clarifică aspecte referitoare la sursa de finanțare a pensiei de urmaș, a ajutorului suplimentar acordat familiei care a suportat cheltuielile pricinuite de decesul personalului medical care a participat la acțiuni medicale împotriva COVID-19 și a ajutorului lunar acordat părinților, în condițiile în care decedatul era singurul întreținător al părinților săi.

Grabnic la vorbă, dar încet la pricepere, domnul Ciolacu trebuie să știe, că Legea nr. 56/2020, fiind derogatorie atât de la legislația vizând drepturile de asigurări sociale în sistemul public de pensii, cât și de la legislația vizând drepturile de pensie în sistemul pensiilor militare de stat, trebuie modificată pentru a clarifica instituțiile responsabile cu stabilirea și plata drepturilor pecuniare din bugetul de stat prin bugetele instituțiilor plătitoare.

Proiectul guvernului introduce și cadrele militare care au efectuat misiuni de transport persoane cu COVID, personal medical din structurile DSU, din cadrul MAI, precum și unele clarificări referitoare la dreptul la pensia de urmaș care reprezintă 75% din salariul de bază/solda de funcție/salariul de funcție avut de personalul medical prevăzut la art. 2 alin. (1) la data decesului, de care urmează să beneficieze copiii până la împlinirea vârstei de 16 ani, dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani, respectiv pe toată durata invalidităţii de orice grad, ivită anterior vârstelor menționate.

Se elimină și confuzia din actuala lege referitoare la faptul că fiecare părinte va beneficia de un ajutor lunar în cuantum de 50% din nivelul pensiei de urmaș, stabilit potrivit legii. Precizarea se referă la faptul că ajutorul stabilit potrivit legii se acordă ambilor părinți și nu un cuantum de 50% pentru fiecare părinte.

Îl rog pe domnul Ciolacu să urmărească explicațiile oferite, încet, iar unde nu pricepe, firește pot veni cu lămuriri”, a scris Raluca Turcan.

Știrea inițială: Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a răspuns, miercuri, acuzațiilor liderului PSD, Marcel Ciolacu, afirmând că „taxele nu se măresc” și că proiectul propus de PSD și adoptat în campania electorală, care prevede acordarea unui ajutor financiar pentru urmașii medicilor morți de COVID-19, nu prevedea și care este suma pe care o pot primi aceștia.

„Taxele nu se măresc, au țipat lucrul acesta și în campania electorală și se vede că nu s-a întâmplat”, a spus Raluca Turcan, la Antena 3.

În privința legii care prevede ajutor pentru urmașii medicilor morți de COVID-19, Raluca Turcan a explicat că instituțiile din subordinea Ministerului i-au transmis că legea propusă de PSD avea lipsuri și trebuiau clarificate mai multe aspecte. În acest sens, a fost elaborată o ordonanță de urgență, care a fost discutată cu Ministerul Sănătății.

„Cinismul lor (al politicienilor PSD, n.r) a mers atât de departe, încât în plină campanie electorală au propus o lege prin care, pe bună dreptate, să acordăm un ajutor familiilor afectate, însă acel proiect de lege nu conținea nici suma care trebuie acordată, nici ce instituție face lucrul acesta, nici o definire clară a categoriilor”, a spus Raluca Turcan.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, miercuri, că formațiunea sa politică va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Muncii, Raluca Turcan. Ciolacu apreciază că Raluca Turcan „habar nu are nici măcar ce legi a votat”.

„Raluca Turcan nu ratează nicio zi pentru a se face de râs! Astăzi ne-a povestit cum va face un proiect care să ofere sprijin pentru familiile medicilor care au decedat de coronavirus. E clar! Doamna Turcan habar nu are nici măcar ce legi a votat. Da, dna Turcan, acum fix un an, în aprilie, aţi votat legea PSD prin care familiile medicilor care au pierdut lupta cu virusul să primească o pensie de urmaş egală cu 75% din salariul cadrului medical respectiv. În loc să vă faceţi de râs prin conferinţe, mai bine aţi aplica legea deja votată şi promulgată, dna Turcan”, a comntat Ciolacu pe contu său de Facebook.

Sursa foto: Raluca Turcan / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. https://m.digi24.ro/stiri/economie/digi-economic/guvernul-a-imprumutat-miercuri-35-miliarde-de-euro-in-cel-mai-mare-imprumut-de-pe-pietele-externe-1487981
  Da banii ăștia unde se duc ???? Nu cumva în pensii speciale??? Nu cumva în salarii babane la bugetari???;nu cumva în cumulul pensiei de la stat cu salariul nesimțit tot de la stat?????

 2. Te taxeaza Ciolanul!
  Daca te bagi in tarate pana la urma nu iesi bine!
  Ti se strica poşeta!

 3. Și atunci, Președintele tău de ce dracu a promulgat-o?! Nu cumva trebuia să-i faci norme de aplicare?! Eu nu-i mai înțeleg p-astia din PNL neam!

  • Tanti a spus ca astia au propus o lege proasta. In parlament a fost modificata, iar presedintele a aprobat-o corect. Ai pricepit, nene?

 4. Trebuie să fiți indulgenți cu ciolăcoius revoluționaris, dați dovadă de umanitate, nu-l ajută prea mult procesorul, iar vorbele sale sunt destinate ălora ce-i votează haznaua, ăia nu se prea pricep la rațiune și la logică, dacă s-ar pricepe, logic, n-ar mai vota nici ciuma roșie, nu-i clară treaba? Populismul, impostura, minciuna și gargara, acestea sunt „atuurile” leprei ciumiste, cu ele își vrăjește votanții „intelectuali”! Haide ciolăcoius revoluționaris, așteptăm următoarea înfierare și, mult mai important, viitoarea moțiune de cenzură, se știe, nicio baltă fără pește, nicio lună fără moțiune!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.