G4Media.ro

Raluca Turcan: Bugetul pentru anul 2021 este un buget curajos, are nevoie…

Raluca Turcan: Bugetul pentru anul 2021 este un buget curajos, are nevoie de o execuţie bună, însoţită de reforme structurale reale

Bugetul pentru anul 2021 este un buget curajos, orientat către dezvoltarea României, de aceea, are nevoie de o execuţie bună, însoţită de reforme structurale reale, a scris ministrul Muncii, Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

„Bugetul pentru anul 2021 este un buget curajos, orientat către dezvoltarea României. De aceea, are nevoie de o execuţie bună, însoţită de reforme structurale reale. La Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, vom finaliza în cursul acestui an cele mai ample reforme în domeniul sistemului public de pensii, al sistemului de salarizare, al măsurilor de asistenţă socială şi al politicilor de ocupare”, a arătat ministrul Muncii.

Potrivit sursei citate, în plină criză sanitară şi economică, bugetul general consolidat creşte la 444 miliarde de lei, cu 20 miliarde de lei mai mult decât în 2020 şi cu 75 miliarde de lei mai mult decât în 2019.

„Bugetul de anul acesta acoperă toate obligaţiile financiare ale statului, nu introduce impozite noi şi nu le creşte pe cele existente şi este marcat de mai multe noutăţi absolute: este construit pe cel mai mare PIB din istorie, de 1.116,8 miliarde de lei, mai mare decât în perioada anterioară pandemiei, pe o creştere economică de 4,3%, susţinută de investiţii şi fonduri europene şi pe o inflaţie medie anuală mică, de 2,4%; alocă 62 miliarde de lei pentru investiţii publice, cea mai mare valoare din ultimele trei decenii. Toate proiectele majore de infrastructură au banii asiguraţi; asigură 87,47 miliarde de lei pentru sistemul public de pensii – cel mai mare buget alocat în ultimele trei decenii, acoperind majorarea pentru tot anul 2021, necesarul de finanţare pentru majorarea pensiilor cu 14%; prevede 14,38 miliarde de lei pentru măsuri de combatere a efectelor pandemiei; suplimentează cu 1,9 miliarde de lei finanţarea măsurilor active pe piaţa muncii şi protejarea locurilor de muncă afectate de criza sanitară; nu introduce impozite şi taxe noi şi nici nu le majorează pe cele existente, protejând puterea de cumpărare a populaţiei”, a mai scris Raluca Turcan.

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, marţi, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021.

Proiectul de buget a trecut în forma prezentată de Guvern. Nu au fost adoptate amendamente.

Bugetul general consolidat este construit pe un deficit estimat la 7,16% din Produsul Intern Brut (pe cash) în acest an, în condiţiile unor venituri reprezentând 32,67% din PIB, respectiv 364,907 miliarde de lei, şi ale unor cheltuieli de 39,84% din PIB, respectiv 444,907 miliarde de lei.

Creşterea economică este estimată la 4,31%.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Eu sunt inca sub influenta promisiunilor PNL din 2019, foarte curajoase au fost si acelea. Si fictive.

  • Corect, merita vazute cele 2 Programe de guvernare ale PNl, adica Programul de guvernare Orban 1 de la Investirea Guvenrului Orban 1 din 4 Noiembrie 2019, dupa plecarea Vioricai Dancila si respectiv Programul de guvernare Orban 2, din 14 Martie 2020 dupa motiunea la adresa Guvenrului Orban 1, ambele Programe de guvenrare sunt pline de reforme care mai de care, de promisiuni marete, din care PNL a facut fix NIMIC!
   Dimpotriva: am vazut ce-a facut PNL dupa ce a venit la osul de ros: numiri scandalaose aproape zilnice, clientela analfabeta instalata in functiile publice banoase din Stat, desi NIMIC nu ii recomana pe acei politruci iar REFORME ZERO!

 2. Un buget ,si o majoritate parlamentara care va genera o indelungata perioada de SARACIE CRUNTA , pentru majoritatea traitorilor in colonia in care Gaulei_ter este klauSS .
  SA TARITI BINE !

 3. HAI SICTIR! CUMULARZII, PREVILEGIATII SI SPECIALII SUNT FACUTI MILIONARI DIN VENITURI DE LA STAT!

 4. Reforme, executie bugetară??
  Praf.
  Verzi deficit ianuarie si februarie.
  Reforma se face in Ro de 32 de ani!
  Si se vede!
  Ce nu au facut altii!
  Ce nu faceti nici voi!

 5. ar putea sa-mi spuna cineva daca doamna Raluca Turcan a lucrat vreodata ceva,a fost angajata undeva, la o firma, la o institutie, macar ca vanzatoare de tigari…sau femeie de servici?

  • A fost parașutată direct in politica, in PDL, este la al patrulea mandat acum la PNL.A mai fost și secretara lui Stolojan când era la PDL. Altceva nu știe să facă, dar are proptele bune.

 6. !Fifi

  ei, daca a fost „secretara” domnului Stolojan inseamna ca are multe „competente”!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.