G4Media.ro

Raluca Turcan anunță o schemă de decontare de 10 milioane de euro…

Raluca Turcan anunță o schemă de decontare de 10 milioane de euro pentru măști și dezinfectanți în universități

Vicepremierul Raluca Turcan anunţă că Guvernul va lansa o schemă de decontare pentru universităţi de 10 milioane euro pentru achiziţia de măşti şi dezinfectanţi.

„La Consiliul Naţional al Rectorilor de la Braşov am anunţat că, împreună cu Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene, vom lansa la nivelul Guvernului o schemă de decontare pentru universităţi de 10 milioane euro, pentru achiziţia de măşti şi dezinfectanţi pentru anul şcolar universitar în curs”, a scris, sâmbătă, Turcan pe Facebook.

De asemenea, ea a anunţat că Guvernul va deconta cu 50 de milioane euro achiziţia de dispozitive electronice pentru studenţii defavorizaţi, precizând că decontarea va funcţiona pe acelaşi principiu ca şi schema de decontare pentru tablete, măşti şi dezinfectanţi din învăţământul preuniversitar.

Turcan afirmă că aceste scheme de decontare sunt foarte eficiente.

„Ele au fost aplicate la achiziţia de echipamente şi materiale medicale pentru care, de la un plafon de 350 milioane de euro ne apropiem deja de 1 miliard”, spune vicepremierul.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Parcă era vorba că universitățile au autonomie universitară și nu este nevoie de intervenția statului! Acum, cu 1 săptămână înaintea alegerilor, nu mai au?! Aaaaa, da, la guvernare nu e PeeSeeDee cu mitele lor electorale, e Penele!

  2. Toate achizitiile astea sunt potentiale dosare viitoare la EPPO.

  3. In ce secol,mincinoasa secolului????

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.