G4Media.ro

Raluca Turcan anunță creșterea pensiilor cu 6% în 2021

Sursa foto: Pixabay

Raluca Turcan anunță creșterea pensiilor cu 6% în 2021

Raluca Turcan, ministrul demis al Muncii, arată că guvernul Cîțu vrea creșterea cu 6% a pensiilor în 2021, precum și mărirea cu 20% a alocațiilor copiilor.

Ea spune că executivul ar fi pus în aplicare măsuri de sprijin pentru angajați și angajatori în valoare de 7,3 miliarde lei în acest an, și a alocat în sprijinul consumatorilor vulnerabili la creșterea prețurilor la energie 426 milioane lei acest an.

Turcan respinge într-un comunicat de presă criticile PSD potrivit cărora guvernul Ciucă nu a preluat în programul de guvernare măsurile propuse de socia-democrați. (Sursa foto: Pixabay)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

22 comentarii

  1. Aoleu, va scad procentele la vot? Ba , nu din cauza pensiilor mici și alte neajunsuri din tara asta , ci din cauza impunerii unor restricții pentru nevaccinați, care nu își au rostul . Dar na, vaccinații sunt aia inteligenți . Noi ăștia care nu vrem sa ne vaccinăm, suntem prosti, din spusele celor vaccinați. Iar dacă-i întrebi de ce te fac prost sau proasta , incep sa îți insire vrute și nevrute ….

  2. Cu 6,24% nu putea?

    • Eu refuz aceasta mărire…donez pentru Raluca și tot neamul ei penelust să-și ia luminări din aceasta mărire!

    • dorneanu ARE DOAR 4 PENSII SPEFCIALE. II MAI ADAUGA PARTIDUL CATEVA MII DE EURO LUNAR…

  3. E o vorba, de la scorpie sa te multumesti cu ce-ti lasa…

  4. E bine, Metro a anuntat: „Este doar începutul creşterilor de preţuri pentru produsele alimentare; coşul mediu se va scumpi cu până la 10%”.
    In perioadele inflationare povara datoriilor statului scade in raport cu PIB-ul. De ce? Pentru ca is platesc imprumuturile cu lei mai ieftini, iar cheltuielile de obicei cresc cu cateva procente sub rata inflatiei.
    Inflatia ii rasplateste pe cei cu imprumuturi si ii pedepseste pe cei care economisesc.

  5. Eu sunt pentru

    marirea pensiei minime (decât)
    Alocatia… doar pentru cei cu minim…
    Hei-rupul asta la gramada intra in contradictie cu … specialii (sa fie doar aia de la stat)

  6. Asta asa…ca sa stati linisti la locurile voastre!
    Pensiile speciale vor fi si mai speciale?
    Primarii vor sa afle!

  7. „Doriti” pe frasu sa va duca de minc.inosi. Marire in 2121? E gata anul in 2 luni si voi inca faceti schimb de fuste rujuri pantofi cu toc, posetute cu psd si udmr. Consumati banul public si nu faceti nimic. Voi ati stricat justitia si cand sa o reparati ce sa vezi, ati aruncat din coalitie usr, singurii care mai tin cu cetanii si vor curatenie in tara .
    Colac peste pupaza mai face si iohannis crize de ‘primadona diletanta in me(m)nopauza’ cand in spitale e prapad dar pentru pensii speciale si extinseeee ati votat si care ati fost in greva parlamentara chiar.
    Ne lipsim de voi. Belgienii au rezistat aproape 2 ani fara politic .
    Putem si noi.
    O sa fim mai bogati, fara voi.

  8. Pe fătuca asta au uitat- o la treaba,sau ne anunța de la Moscova?

  9. N-am înțeles,în 2021 suntem, poate în 2022.

  10. Să și-o bage-n p**da!

  11. Băi Redacție, mai greșiți mult?!

  12. Raluca zombilitica azi: „Pensiile vor fi indexate cu minimum 6% anul viitor”…
    Ministrul interimar al Muncii a menţionat că oamenii au nevoie de sprijin, iar presiunea creşterii preţurilor este majoră, dar Guvernul trebuie să păstreze ECHILIBRUL Bugetar, investiţiile şi perspectiva de creştere economică, pentru că acestea reprezintă real baza creşterii veniturilor. „Costul cheltuielilor cu Pensii, SALARIILE bugetarilor şi asistenţă socială este de peste 90% din total Venituri fiscale ale statului. Toate solicitările PSD de majorări ar presupune pentru anul 2022 încă 16 de miliarde de lei în plus faţă de 133 de miliarde de acum. De unde am putea aloca aceşti bani? Din investiţii? Am arunca în aer singurul motor real de creştere economică! Singurul RASPUNS CREDIBIL este din Cheltuirea ATENTA a fiecărui LEU Public sau euro intrat în ţară. Asta presupune: reforma pensiilor, reforma salarizării, asistenţa socială ţintită, atragerea banilor din PNRR şi exerciţiul financiar european viitor”, a adăugat Raluca Turcan.

    WOW, atat de putin CREDIBILA esti… ZERO!
    Ia uite, Raluco, un RASPUNS „incredibil”: de exemplu, puteti aloca BANI mai multi pentru Cresterea Pensiilor PUBLICE din ELIMINAREA Pensiilor SPECIALE, asa cum ati PROMIS in campania electorala parlamentara din Decembrie 2020, cand Rares Bogdan a promis ca „in primele 30 de ZILE de guvernare PNL va ELIMINA Pensiille speciale” iar Romanii v-au CREZUT si v-au VOTAT!
    Sau: din ELIMINAREA Sporurilor Bugetarilor, asa cum a pROMIS in Ianuarie 2021 chiar Premierul Zombilitic, DA, DA, Zombie a PROMIS Eliminarea Sporurilor bugetarilor, dar „n-a prea fost vointa politia” ne -a aburit el in 6 Martie 2021 la o dezbatere organizată de Consiliul Judeţean Vrancea pe teme privind Bugetul pentru anul 2021.
    Sau:
    18.02.2021: „Premierul Florin Cîţu spune că Sporurile angajaților din sistemul de stat s-au dublat în ultimii 4 ani. Anul trecut, cheltuielile de personal au fost de 110 miliarde lei, dintre care aproape 1/3 au reprezentat sporuri. Eu doar îi întreb pe români DACA au simţit că PERFORMANTA celor care primesc 1/3 Sporuri și cărora li s-au DUBLAT Salariile în această perioadă. De aceea, eu aduc aminte de reformă și de a lega performanța de venituri. Și apoi putem să discutăm și de sporuri”, a spus Florin Cîţu, după ședința de Guvern.

  13. Uite, Raluco, alt posibil raspuns „incredibil”:
    DIGI 24: „Florin Cîţu: Bugetarii trebuie să muncească FARA vouchere și pensii speciale.
    21.08.2019
    Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a declarat că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a precizat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.

    „Vine momentul adevărului! În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

    Liberalul mai spune că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii, iar toţi românii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.
    „Este clar că Bugetarii sunt PRIVILEGIATII societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem CURAJUL să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străinătate, MUNCESC pentru că Bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, a completat Cîţu.
    „Sunt 2 soluţii pentru a ELIMINA acesta DISCRIMINARE promovată şi susţinută de guvernele socialiste. Dacă bugetarii vor să-şi păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat. Nu este o soluţie optimă. Taxele distorsionează comportamentul şi am avea alte probleme neprevăzute. Ar funcţiona doar în cazul pensiilor speciale şi al veniturilor din prezenţa în diferite consilii de administraţie- adică taxarea sinecurilor.
    Rămâne această soluţie. Bugetarii TREBUIE să accepte să muncească FARA vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treabă. A lucra în sectorul public NU trebuie să mai arate că un premiu. Că şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă. Este inadmisibil să dai şpagă să lucrezi în sectorul public când economia privat importă forţă de muncă din exterior! Acest sistem bolnav şi falimentar implementat de PSD+ALDE va DISPAREA cu venirea liberalilor la guvernarea României!”, a explicat Florin Citu.

    Raluco, spune-i lui zombie ca „sistemul bolnav” al socialistilor care ii statea in gat cand PNL era in Opozitie(!) NU a disparut deloc, Romania PSDista ciumata e bine mersi….

  14. WOW, inca un raspuns „incredibil”, Raluco:
    22.05.2021: Premierul Florin Citu: „Companiile de stat vor fi REFORMATE, VOM Elimina Furtul din banul public”!!
    https://www.agerpres.ro/politica/2021/05/22/video-citu-vom-reforma-companiile-de-stat-vom-elimina-furtul-din-banul-public–718140

    NU ati „reformat” nici macar 1 singura Companie de stat, NU v-ati atins de nici una, se mai FURA Banul public, Raluco?!!!

  15. NU sunt BANI pentru Cresterea pensiilor publice, dar sunt BANI pentru PLATA Pensiilor SPECIALE:
    „BNR confirmă! Nici PSD nu a reușit o astfel de contraperformanță: Guvernul s-a împrumutat la o dobândă RECORD
    01/11/2021
    Atât de mare încredere au investitorii în guvernul PNL încă România a ajuns să se împrumute la DOBANZI cum nici în era PSD nu erau!
    Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, luni, 600 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 108 luni, la un randament mediu de 4,93% pe an, potrivit datelor publicate de BNR.
    Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 600 de milioane de lei, iar băncile au subscris 808,5 milioane de lei.
    Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 90 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.
    Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna noiembrie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 miliarde de lei, din care 400 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 4 miliarde de lei prin nouă emisiuni de obligaţiuni de stat.
    La acestea se poate adăuga suma de 600 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.
    Suma totală, de 5 miliarde de lei, este cu 630 milioane de lei sub cea de 5,63 miliarde lei programată pentru octombrie 2021, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.”

    Dovada clara ca zombiliticul a cumparat pe bani grei Ratingurile S&P si MOODY’S!!
    „Ratingul se plateste” spunea senatorul PNL Zombie cand PSD era la osul de ros!

  16. Ce o sa fac cu atâția bani??

    • Grea dilema!
      Sa te ajut sa gasesti „solutii” posibile, uite cateva de la prezidentul Haos Werner Iohannis!
      Te „poti” plimba la piramidele din Egipt sau „poti’ merge sa joci golf, nu e un sport „exclusivist”, ti-a spus dl Haos Werner Iohannis:
      „Iohannis îi îndeamnă pe români să practice golful: „Nu e deloc exclusivist şi oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, se poate practica la orice vârstă şi încurajez pe cât mai mulţi să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacţii”, a afirmat Preşedintele.
      Sau „poti” merge la ski, imediat vine zapada!!

  17. ….guvernul Cîțu vrea creșterea cu 6% a pensiilor în 2021…
    Lege nr. 127/2019 din 8 iulie 2019 privind sistemul public de pensii :
    Art. 86
    (2) Valorile punctului de pensie sunt următoarele:
    b) la data de 1 septembrie 2020 – 1.775 lei;
    c) la data de 1 septembrie 2021 – 1.875 lei.
    (4) Începând cu anul 2022, valoarea punctului de referinţă se majorează anual cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.
    La 1 septembrie 2020 guvernul Orbán a mărit punctul de pensie cu 14 % ȋn loc de 40 %, ajungând la 1441 lei ȋn loc de 1775 lei.
    La 1 septembrie 2021 guvernul Cȋţu a mărit punctul de pensie cu 0 %, rămânând la 1441 lei. Pentru a respecta legea, chiar dacă cu ȋntârziere punctul de pensie trebuie mărit cu 30 % ca să ajungă de la 1441 lei la 1875 lei.
    Ȋn timpul acesta pensiile speciale cresc ȋn veselie, iar legile ȋn vigoare votate de Parlament sunt la voinţa PNL-ului.
    Dacă nu au bani de ce nu au modificat legea ȋn Parlament ? Doar au avut majoritate. Sau ştiau că de frica electoratului parlamentarii coaliţiei n-ar fi votat aceste modificări.
    Să vedem ce va face noul guvern (poate şi noul Parlament) cu pensionarii de rând care sunt furaţi sistematic de toate partidele aflate la guvernare de la 2018 ȋncoace, ȋn pofida promisiunilor electorale cu care au câştigat voturile multor pensionari.

    • Îți spun eu!
      AUSTERITATE până la alegerile urmatoare! Pentru ca aia înseamnă indexarea cu 1/2 din inflatie!
      E bătută -n cuie.
      Pensionarii publici sunt monedă de schimb și garanție de stat în capul peneleilor si usereilor pentru ficțiunea numită PNRR.
      Adevărul va ieși la lumină intr-un an-doi!
      Ideea este cine-l mai prinde?!