G4Media.ro

Raluca Turcan anunță că PNL o cheamă din nou pe Viorica Dăncilă…

Raluca Turcan anunță că PNL o cheamă din nou pe Viorica Dăncilă în faţa Parlamentului: Dezmăţul pe Justiţie trebuie oprit

PNL o cheamă din nou, în aprilie, în faţa Parlamentului, pe Viorica Dăncilă, premierul României, pentru a da explicaţii cu privire la modificările aduse legilor Justiţiei, a anunţat miercuri liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, care a precizat că prim-ministrul trebuie ”să spună de ce acest Guvern merge mai departe cu apărarea corupţilor, cu protejarea vinovaţilor, cu umilirea persoanelor cinstite”.

„PNL o cheamă din nou în faţa Parlamentului pe Viorica Dăncilă. Am înregistrat astăzi o nouă solicitare de audiere a primului-ministru în Parlamentul României, la începutul lunii aprilie, întrucât dezmăţul pe Justiţie trebuie oprit. Legile Justiţiei au fost modificate samavolnic în Parlament, favorizând graţierea corupţilor. Însă samavolnicia a fost dusă la extrem prin ordonanţe de urgenţă şi, în felul acesta, asistăm astăzi la rejudecări ale unor dosare-cheie privind corupţi de nivel înalt. De asemenea, asistăm, cel mai probabil, la o avalanşă de achitări ale unor persoane acuzate deja pentru corupţie, iar magistraţii sunt umiliţi. Astăzi Parlamentul a făcut zid în faţa lui Tudorel Toader, omul care a îngenuncheat sistemul de justiţie”, a afirmat Turcan, după ce moţiunea pe Justiţie a fost respinsă de Camera Deputaţilor.

Liberalii doresc din nou explicaţii în Parlament de la premierul Viorica Dăncilă pe acest subiect.

„Premierul României este chemat la începutul lunii aprilie să spună de ce acest Guvern merge mai departe cu apărarea corupţilor, cu protejarea vinovaţilor, cu umilirea persoanelor cinstite, cu destabilizarea întregului sistem de justiţie prin norme echivoce, prin legi care nu mai pot să răspundă aşteptărilor de justiţie dreaptă. În acelaşi timp, în Parlament reluăm procedura prin care Parlamentul să solicite expertiză din partea profesioniştilor din domeniu, din partea Comisiei Europene, Comisiei de la Veneţia şi al GRECO astfel încât legislaţia pe Justiţie să fie readusă la un nivel de normalitate. Nu mai putem merge în continuare cu o Românie în care sistemul de justiţie a ajuns apărătorul infractorilor, forţând magistraţii oneşti ca regulile stabilite de către PSD şi de ADLE să-i îngenuncheze şi să le facă de ruşine profesia. Planul diabolic de măcelărire a Justiţiei continuă şi el ţine de schimbarea procurorilor-şefi, de politizare a ÎCCJ, de politizarea Curţii de Apel, a CCR, ştirbirea tuturor atribuţiilor preşedintelui României. (…) PNL cere oprirea acestui plan, sancţionarea vinovaţilor şi răspunderea directă în Parlamentul României de către premierul Viorica Dăncilă”, a mai spus deputata PNL.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Dezmâț? Da, dar nu pedelista Turcanu trebuie să o spună. Trompetista asta portocalie nu are pic de credibilitate si compromite PNL (grab șifonat de kkrău).

  2. In campania electorala toti sunt viteji,am vazut ce a reusit pana acum vajnica „Opozitie”,dar,asta nu inseamna ca guvernantii sunt mai bine intentionati!

  3. Gorghiu, Turcan, Orban, astea sunt figurile din ultimii ani care au condus cel mai puternic partid de opozitie din Romania…si unii sunt indignati ca nu scapam de PSD. Pai cu cine vrei tu nene sa convingi electoratul sa te voteze, cu trompetele alea 3, sau mai nou cu trompeta de Rares Bogdan?