G4Media.ro

Raiduri ale poliției în cluburi de noapte pentru gay din Moscova, după…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Raiduri ale poliției în cluburi de noapte pentru gay din Moscova, după interzicerea „mișcării internaționale LGBT” în Rusia

Poliția moscovită a efectuat în cursul nopții trecute raiduri în cluburi de noapte, baruri și saune gay-friendly din centrul orașului, potrivit presei. Raidurile au avut loc la o zi după ce instanța supremă a Rusiei a interzis „mișcarea internațională LGBT”, un grup care nu există în mod oficial, ceea ce a stârnit temeri legate de o persecuție generalizată a persoanelor LGBT și a grupurilor de apărare a drepturilor acestora, scrie The Moscow Times.

Poliția a descins într-un club de pe Malaya Yakimanka Ulitsa, unde aproximativ 300 de persoane se adunaseră pentru o petrecere pentru comunitatea LGBT, a relatat canalul de știri Ostorozhno Novosti Telegram.

Poliția, care a făcut o razie în local sub pretextul căutării de droguri, a reținut un număr nespecificat de persoane, a precizat Ostorozhno Novosti.

„În mijlocul petrecerii, au oprit muzica și [poliția] a început să intre în săli. La petrecere erau și cetățeni din alte țări. La ieșire, au fotografiat pașapoartele fără permisiune”, a relatat Ostorozhno Novosti, citând un martor ocular anonim.

„A fost o schemă stabilită, așa au închis cluburi similare în Sankt Petersburg. Cineva a intrat în panică”, a spus martorul ocular.

Forțele de securitate ar fi efectuat, de asemenea, un raid la o saună pentru bărbați gay din apropierea Tsvetnoy Bulvar.

„Totul se întâmplă ca o razie obișnuită pentru droguri. Nu au fost găsite încălcări, dar atmosfera a fost stricată. A fost nepoliticos în saună… i-au pus pe toți să stea cu fața în jos”, a declarat un martor ocular anonim pentru Ostorozhno Novosti.

Un club din apropierea stației de metrou Avtozavodskaya și un club de striptease pentru bărbați din apropierea stației de metrou Polyanka au fost, de asemenea, percheziționate, a relatat publicația.

În Sankt Petersburg, clubul gay Central Station a fost nevoit să se închidă vineri, după ce proprietarii l-au evacuat din cauza interdicției impuse de Curtea Supremă asupra comunității LGBT.

Rusia a interzis joi „mișcarea internațională LGBT”, susținând că este un grup extremist, o măsură care consolidează o lungă campanie de reprimare a comunității, în timp ce Kremlinul promovează valori sociale ultraconservatoare.

Virajul conservator promovat de președintele Vladimir Putin – adesea prezentat ca o luptă existențială împotriva valorilor liberale occidentale – s-a accelerat de la ofensiva din Ucraina.

Dacă este aplicată persoanelor fizice, eticheta de „extremist” înseamnă că persoanele gay, lesbiene, transsexuale sau homosexuale care trăiesc în Rusia ar putea fi condamnate la ani de închisoare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează