G4Media.ro

Rafinăria Petromidia Năvodari nu a fost afectată de conflictul din Kazahstan. KMG…

Rafinăria Petromidia Năvodari nu a fost afectată de conflictul din Kazahstan. KMG International: Aprovizionarea cu țiței, în grafic / Grupul nu comentează acuzațiile de stabilire a prețurilor împreună cu alți producători

Rafinăria Petromidia Năvodari, deținută de kazahi, nu a fost afectată de conflictele armate recente din Kazahstan, în contextul în care o mare parte din materia primă vine din această țară, iar aprovizionarea cu țiței este în grafic, a transmis KMG International la solicitarea Economedia. Grupul, care operează rafinăria din România, este deținut integral de compania națională de petrol și gaze KazMunayGas Kazahstan. KMG nu a comentat acuzațiile aduse KazMunayGas de Agenția pentru Protecția Concurenței din Kazahstan privind stabilirea prețurilor la gaze împreună cu alți producători, lucru care ar fi dus la creșterea prețurilor și la declanșarea protestelor violente.

„În contextul evenimentelor recente din Kazahstan, activitățile și operațiunile KMG International din Romania și regiunea Mării Negre s-au desfășurat și se desfășoară în condiții normale, aprovizionarea cu tiței realizându-se în acord cu graficul de procesare al rafinăriei Petromidia Năvodari”, au transmis reprezentanții KMG International la solicitarea Economedia.

Grupul susține că procesele operaționale ale rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești nu au fost perturbate, stocurile de materii prime destinate procesării fiind suficiente și la nivelurile prognozate de specialiștii din Rompetrol Rafinare. În acest moment, supusul zilnic de procesare de țiței se află la un nivel mediu de 13,6 mii tone, chiar într-o ușoară creștere comparativ cu previziunile inițiale, iar producția din primele zile ale anului se ridică la aproximativ 60 de mii de tone de materii prime procesate, în linie cu planurile de producție, afirmă compania.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter