G4Media.ro

Rafila: Propunerea de impozitare a veniturilor din concedii medicale a venit de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Rafila: Propunerea de impozitare a veniturilor din concedii medicale a venit de la Ministerul Finanţelor, nu de la Ministerul Sănătății/ Domnul Boloş a avut un punct de vedere de finanţist

Alexandru Rafila a declarat, marţi, că propunerea de impozitare a veniturilor din concedii medicale a venit de la Ministerul Finanţelor, nu a venit de la Ministerul Sănătăţii şi că ministrul Marcel Boloş a avut un punct de vedere de finanţist. Ministrul Alexandru Rafila anunţat că premierul i-a trasat o sarcină, împreună cu ministrul de Finanţe şi preşedintele CNAS, să aibă o discuţie aplicată pe acest subiect, transmite News.ro.

”România plăteşte în ultimii ani pentru concedii medicale o sumă de circa 6 miliarde de lei, 1,2 miliarde de euro. Este o sumă mai mare, a crescut de la 3,6 miliarde, a fost o creştere în ultimii cinci ani substanţială. Această propunere de impozitare a veniturilor din concedii medicale a venit de la Ministerul Finaneţlor, nu a venit de la Ministerul Sănătăţii, mai ales că eu am avut o reaţie imediată şi am spus, staţi puţin că avem pacineţi cu boli cornice, pacienţi oncologici, trebuie să ne gândim”, a spus ministrul Alexandru Rafila, la Prima News.

El a precizat că Marcel Boloş ”a avut un punct de vedere de finanţist”.

Rafila a comentat şi reacţia venită dinspre PNL pe acest subiect. ”Eu am văzut o reacţie ciudată, o doamnă senator foarte vocală a propus exact măsura inversă. Dincolo de partea politică, aici e una de logică”, a spus el.

”Sunt categorii de pacienţi la care inclusiv cheltuielile de zi cu zi sunt mai mari, pacienţii oncologici, cu boli cronice”, a completat Rafila, precizând că are logică această scutire medicală. Ministrul a precizat că şi la cei cu durere de spate şi răceli, însă depinde, şi aici este o discuţie legată de uşurinţa cu care se dă concediu medical, iar medicul trebuie să decidă.

”Eu cred că trebuie să discutăm foarte clar şi să excludem aceste categorii, boli oncologice, boli cronice, şi pentru celelalte categorii să nu se încurajeze, să fie o abordare echilibrată şi care să nu fie demagocică nici într-un sens nici în altul”, a mai spus Rafila.

Ministrul Alexandru Rafila anunţat că premierul i-a trasat o sarcină, împreună cu ministrul de Finanţe şi preşedintele CNAS, să aibă o discuţie aplicată pe acest subiect.

”Noi nu am fost parte a discuţiei legată de această taxă, acest impozit, nu am fost avizator, dar cred că putem să găsim o soluţie echilibrată”, a mai comentat Rafila, arătând că nu taie nimeni banii românilor pe concedii medicale.

Senatul a eliminat, luni, impozitarea de 10% pe concediile medicale, senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc afirmând că, prin amendamentul adoptat, s-a eliminat şi impozitarea concediului de maternitate şi impozitarea concediului pentru îngrijirea copilului bolnav. Proiectul merge la Camera Deputaţilor, for decizional.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Iar ministrul sanatatii nu a trimis nicun avertisment/punct de vedere/dezacord sau orice altceva care sa stopeze hotia asta. Domnul ministru al sanatatii practica politica strutului iar cum nici usturoi n-a mincat nici gura nu-i miroase. Penibil.

  2. Dl. Rafila, nu v-ati saturat sa dati mereu vina pe altii?

  3. Vina de la Boloș la Rafila și retur. Pentru stabilitate. N’așa?

  4. Domnule ministru, va rog să explicați și de ce nu sunt achitate către angajatori sumele plătite salariaților ca indemnizație de concediu medical…în cazul meu e vb de un salariat cu afecțiuni oncologice aflat în concediu de boală din luna august 2023 pentru care nu s-a virat nici un leu de către casa de sănătate?
    Știu ca nu voi primi un răspuns…dar tot atât de sigur sunt ca sunt mulți ca mine în această situație….Acum veniți cu impozitare de 10% ….. RUSINOS!!!!