G4Media.ro

Rafila: Există persoane care beneficiază în mod repetat de concedii medicale pentru…

Sursa foto: Pexels

Rafila: Există persoane care beneficiază în mod repetat de concedii medicale pentru un anumit tip de patologie sau există medici care eliberează un număr mare de concedii medicale. Cred că acolo trebuie să fie direcţionate acţiunile de verificare

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că există persoane care beneficiază în mod repetat de concedii medicale pentru anumit tip de patologie sau există medici care eliberează un număr mare de concedii medicale şi crede că acolo trebuie să fie direcţionate acţiunile de verificare, transmite News.ro.

”Există o preocupare la nivelul guvernului, după cum ştiţi, acea impozitare care există pentru veniturile obişnuite şi care nu exista pentru concediile medicale a fost aplicată tuturor tipurilor de afecţiuni. Poziţia mea a fost clară de la început, sigur emoţiile au fost mai mari şi nevoile poate au fost mai mari la pacienţii oncologici la pacienţii cu boli cronice şi rămâne să vedem care o să fie punctul de vedere comun la nivelul guvernului, având în vedere că toate demersurile pentru aducerea acestui depozit nu au fost făcute cu consultarea Ministerului Sănătăţii”, a spus ministrul.

Întrebat dacă ia în calcul o Ordonanţă de urgenţă pentru a face modificările, Alexandru Rafila a precizat că, având în vedere că proiectul iniţial a fost iniţiat de Ministerul Finanţelor, soluţia trebuie să vină împreună cu Ministerul Finanţelor care a făcut acea ordonanţă. Ministrul a fost întrebat şi despre reacţia premierului Marcel Ciolacu privind concediile medicale.

”Preocuparea primului ministru are o anumită justificare, sau este justificată pentru că există într-adevăr zone unde există prea multe prescripţii. Eu nu vreau să mă refer aici neapărat la patologia în sine şi o să mă refer la faptul că există fie persoanele care beneficiază în mod repetat de concedii medicale pentru anumit tip de patologie care revine tot timpul ca şi obişnuinţă, într-un fel, sau există medici care eliberează un număr mare de concedii medicale. Cred că acolo trebuie să fie direcţionate acţiunile de verificare, să vedem cine eliberează cantităţi foarte mari de certificate de concediu medical şi în mod evident trebuie să vedem dacă acest lucru este justificat de realitate”, a spus ministrul.

El a menţionat că ”este un lucru care îl preocupă prim-ministru şi exemplele pe care le-a dat au fost legate de frecvenţa concediilor medicale, primele patologii care sunt implicate fiind legate de afecţiunile coloanei vertebrale şi de infecţiile respiratorii”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Astia care lucreaza la stat sunt cei mai bolnavi. Au fost vatamati de conditiile vatamatoare. La privat n-ai timp nici sa respiri.