G4Media.ro

Rafila: Dacă schimbăm filosofia de decontare a serviciilor medicale, putem să discutăm…

sursa foto: Pexels

Rafila: Dacă schimbăm filosofia de decontare a serviciilor medicale, putem să discutăm şi de o recalculare a acestor costuri. Cred că trebuie încurajate asigurările private de sănătate

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, că, dacă se face o schimbare a filosofiei privind decontarea serviciilor medicale, se poate discuta şi de o recalculare a acestor costuri. „Cred că trebuie încurajate asigurările private de sănătate”, a adăugat ministrul, citat de News.ro.

„Nivelul decontării serviciilor medicale este o problemă veche în România, care e generată, probabil, şi de lipsa de resurse. Evident că nivelul de decontare nu ţine totdeauna seama de costul real al serviciilor de sănătate, mai ales că în ultima vreme costurile au crescut la diverse servicii, începând cu utilităţi, terminând cu produse medicale, dispozitive şi aşa mai departe. Dacă schimbăm filosofia de decontare a acestor servicii, putem să discutăm şi de o recalculare a acestor costuri. Noi avem un sistem (…) decontare pe caz rezolvat, rămâne de văzut dacă în viitor vom continua cu acelaşi sistem, îl vom modifica, dar există un proces. Când discuţi de sume aşa de mari de bani şi de nevoia unor sume suplimentare pentru decontarea sau dublarea sau mărirea de 1,5 ori a nivelului de decontare a anumitor servicii medicale, că nu ne referim la toate, trebuie să ai şi o finanţare care să poată să facă posibil acest lucru. Bugetul este un lucru limitat şi trebuie totdeauna să ţii cont de acest fapt”, a declarat Alexandru Rafila, vineri, într-o conferinţă de presă.

El consideră că trebuie încurajate asigurările private de sănătate.

„Ceea ce cred eu este că trebuie să aducem şi bani noi în sistemul de sănătate, să încurajăm asigurările private de sănătate. Ştiţi că există o sumă deductibilă pentru fiecare angajat de 400 de euro care poate fi dedusă dacă cineva îşi încheie o asigurare suplimentare de sănătate. Foarte puţini oameni accesează acest sistem şi cred că acest sistem ar putea să aducă resurse noi”, a spus Alexandru Rafila.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Dar ce o dau la întors pesedezii hoți și incapabili. Înainte zbierau că sunt unii care vor să privatizeze sănătatea și să lase românii fără medicina de stat, iar acum aruncă în cârca privatilor să rezolve problemele medicale din sistemul bugetar de sănătate care este corupt și patronat de somitati gen rafila, oprescu, monica pop, cercel și mulți alții.

 2. Că să scazi prețurile trebuie să produci, câte fabrici de medicamente mai avem? Apoi trebuie spart monopolul lanțurilor farmaceutice și al celor prestatoare de servicii medicale vezi Affidea și altele de genul. Asta înseamnă echipamente în spitale. Ați promis 5 spitale regionale ce măsuri ai luat măi baiatu? Și acum te întreb la care societate de asigurări și cine garantează dacă dă faliment? Din experiența celor cu mașinile vor rămâne bolnavi și la mila Domnului.

 3. Deci Ministrul Sanatatii din Romania face lobby pentru asigurari private de sanatate?

  Si in viitor ce propune, sa ma tratez la stat cu asigurarea privata?

  Mai bine inchidem tara si plecam.

 4. Și alea la stat să fie plătite degeaba, că oricum așa sunt.

 5. Da…mai bine închidem tara și plecăm în străinătate până învățăm și noi ce înseamnă civilizația.

 6. schimbati filosofia, cu filosofia se calculeaza, poate daca nu calculam asa sau asa, putem sa mai tragem bani asa si asa sa nu se prinda frai0rii sarantoci. filosofia ar trebui sa va dea morala de care nu dispuneti. UNDE SUNT BANII MEI?? ar fi bani pentru orice tratament si orice cost la cat sugeti si taxati pe noi! iar acum, iata sfatul: dati bani la privat.

 7. Filozofia se ocupa cu studiul INTREBARILOR FUNDAMENTALE despre Existenta in special.
  Asa se intampla cand Pretiozitatea Discursului se VREA CU ORICE PRET, chiar si cu pretul caderii intr-un RIDICOL ABSOLUT.
  domnul profesor universitar doctor ministrul sanatatii rafila mizeaza prea mult pe faptul ca auditoriul sau face parte din categoria” multi stiu, ,putini cunosc…”, asa ca abordeaza tactica cuvintelor mari, pretioase, neacoperite si de multe ori, ca in acest caz , puse intr-un nefericit, cel putin, context..

 8. …filosofia de decontare? Ce ins stupid! Esti cu capul sau ai cuvintele în traistă, măi filosofule?

 9. Unde sunt banii? Plătim la asigurările de sănătate mulți bani și când ai nevoie nu poți beneficia de servicii fiindcă nu sunt bani. Acum in pandemie s au cheltuit banii cu nemiluita și nimeni nu răspunde.ai bine ne asigurăm la privat și să nu mai fin obligați să contribuim la asigurările de stat. Optimizați cheltuielile că bani sunt dar sunt șifonați pe toate părțile.

 10. Bla, bla, bla….
  Nu am vazut o masura in folosul cetateanului dun partea acestui ministru.

 11. Rafaila ai grijă să nu dispară plicul din obișnuința doctorilor. Bine in general șpaga din spitale! Salarii mari, ore suplimentare, pensii mari. Pentru contraperformanță! Ai bani trăiești, nu ai bani mori. Bani de șpagă! Reformă! Super!