G4Media.ro

Raed Arafat la primirea medicamentelor venite din Serbia: ”Solidaritatea ne face să…

sursa foto: facebook/guvernul romaniei

Raed Arafat la primirea medicamentelor venite din Serbia: ”Solidaritatea ne face să simţim că suntem cu prietenii alături de noi”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a subliniat marţi că solidaritatea statelor europene, manifestată prin trimiterea de echipamente, medicamente şi chiar echipe medicale, ajută România să treacă mai bine peste criza sanitară.

Declaraţia a fost făcută la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei – Ciolpani (CNCCI), unde au sosit medicamente cu anticorpi monoclonali şi concentratoare de oxigen din Serbia. Ajutorul constă în 170 de concentratoare de oxigen de 5L şi 8L, respectiv peste 6.000 de bucăţi anticorpi monoclonali, oferite prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Arafat a precizat că pe lângă acest ajutor urmează să sosească şi echipe medicale săptămâna aceasta.

„Nu pot să spun decât că solidaritatea pe care o vedem din toate părţile este una care ne face să simţim că suntem cu prietenii alături de noi şi cu toţi care ne sprijină în acest moment, simt că vom trece mai bine prin situaţia din acest moment. Mulţumesc prietenilor pentru sprijinul pe care l-au dat şi cooperarea va continua şi o să fie cât mai puternică posibil în domeniile situaţiilor de urgenţă şi al sănătăţii”, a afirmat Arafat.

Medicamentele cu anticorpi monoclonali şi concentratoarele de oxigen din Serbia vor fi distribuite chiar din această noapte către spitalele COVID-19.

„Este un sprijin prin Mecanismul de Solidaritate, de această dată din partea Serbiei. Vorbim de anticorpi monoclonali şi de concentratoare de oxigen. (…) Acest ajutor va începe să fie distribuit din această noapte, deci deja lista de distribuire dată de Ministerul Sănătăţii pentru medicamente este în lucru în Centrul de Coordonare şi urmează să vină maşinile care vor distribui la spitale medicamentele respective”, a spus Arafat.

sursa foto: facebook / Guvernul României

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. E și Cîțuu in poză? Don’t feed uăking dead… suna un clopotel?
    Atâta PR, asa putine realizari…. 😒

  2. Acum doua luni dl Arafat nu credea ca doar masurile ferme de preventie puteau evita macelul de azi.

  3. Da, da prieteni, guvernul pro – rus de la Belgrad îi acorda sprijin fugarului G. Sebastian

  4. Prieteni ? În 1941 am permis Germaniei sa atace regatul Iugoslaviei ( pe atunci aveam și o alianță militara ) și de pe teritoriul românesc. În ultima decada a sec XX am permis USA sa bombardeze Serbia survoland teritoriul românesc.