G4Media.ro

Raed Arafat cere o situație cu medicii și asistenții care „evită sau…

Raed Arafat cere o situație cu medicii și asistenții care „evită sau se sustrag” de la lupta împotriva pandemiei

Un document intern al autorităților care coordonează gestionarea pandemiei, mai precis un ordin al comandatului acțiunii, secretarul de stat Raed Arafat, cere structurilor județene să îi trimită situația tuturor medicilor și asistenților medicali care invocă motive medicale sau de altă natură pentru a nu se implica în lupta împotriva pandemiei, relatează Digi24.ro.

Nu este vorba însă de niște liste nominale, ci de numărul acestor cadre medicale.

Astfel, centrele județene de coordonare și conducere a intervenției sunt solicitate să ceară „în regim de maximă urgență” de la spitalele implicate în lupta COVID o situație cu „personalul medical (medici, asistenți medicali – numeric) care suferă de afecțiuni medicale ce nu permit desfășurarea activității acestora în tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2”, precum și o situație cu „personalul medical (medici, asistenți medicali – numeric) care a invocat alte forme/metode de evitare ori de sustragere de la activități medicale din zona COVID-19 (concedii prelungite, inclusiv medicale sau fără plată)”.

Autoritățile vor să știe astfel pe ce personal medical se pot baza în acest moment, având în vedere că toată lumea se așteaptă ca în perioada următoare numărul cazurilor să crească, iar principala problemă din spitale nu este neapărat lipsa aparaturii sau a paturilor, ci lipsa de personal.

Pe de altă parte, există în multe spitale, în rândul cadrelor medicale, o teamă, dar nu ca la început, legată de lipsa de echipamente de protecție, ci teama că nu vor avea locuri suficiente pentru pacienți în spitale.

Multe spitale spun că nu pot pune în funcțiune paturile de terapie intensivă pe care le au din cauza lipsei de personal, iar Departamentul pentru Situații de Urgență este cel care se ocupă de detașarea personalului medical în perioada stării de alertă.

sursa foto: Facebook/ Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Galați

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Cei care candidează pe listele PSD se pun ca dezertori?
  Ca s-au umplut listele la parlamentare de doctori, de parca ei ar fi in stare sa modifice constitutia si legile justitiei ;i sa faca economia sa „duduie”, vorba unui clasic, din pacate inca in viata…

 2. Familia Berbec, concedii medicale de când a început pandemia, salariile merg înainte, trimiterile la cabinetele personale, etc.

 3. Comunistoidul. A fscut multe bune dar acum pe final de cariera a luat-o razna.
  Dar dc tor vrei liste it dau eu: mai toti sedii de sectii si doctorii dinozauri se sustrag. Cei tineri sunt in prima linie

  • Asa ar trebui sa fie oriune, nu doar in spitale. Numai batranii mor de covrig. Dar nici macar printre medici, adevarul nu e interesant. Haideti facem locdaun, sa ne ascundem cu totii, sa punem botnita pe cel mai inalt catarg.

 4. Dar banii, 10.000 -30.000 ron net, ii incaseaza!
  Jos dictatura medicala cu epoleti!

 5. marele inchizitor acuza ! medicii fugari au fost prinsi ! in ce distopie traim !

  • Distopia devine utilitara, ca urma a constatarii futilitatii valorilor utopice, care sunt de sorginte francez.

 6. Oricarui cetatean al țării trebuie sa i se ofere dreptul la confidențialitate, iar doctorii (inclusiv ai altor doctori) sunt obligați să păstreze secretul medical. Exista doar excepții in cazurile dispuse punctual de un judecător, in cadrul unui proces pe rol.
  Nu știu ce visează unii, dar nu poți obliga pe nimeni să-și exercite meseria altfel decât in cadrul prevăzut de legislația în vigoare.
  Altfel, efectul poate fi invers: cei obligați să muncească ar putea sa le faca rău pacienților, iar in această perioadă, in lipsa apartinatorilor, acești pacienți devin victime sigure, existând toate premisele exercitarii profesiei fara interesul de a salva viața/oferi decenta in ultimele zile de viață.

  • Comparația cu soldații a venit de la Arafat. De atunci sunt sigur, acest om are probleme mari de judecată.

 7. Dear Sir Read Arafat,

  Can you guarantee that dr. Vladimir has all he have asked for?

 8. Toată lumea e liberă să incalce orice regulă de distanțare și de protejare impotriva COvid, in schimb omul ăsta caută medici bolnavi care să lucreze..penibil.

 9. Datul pe tobogan, sport national. Ne-am intors de unde am plecat.

 10. Nu exista niciun temei legal sa obligi oamenii sa-si riste viata, din pacate pt. unii …

  Purcelusul chiar ar trebui gatit de craciun … Tare purcelus e … Fund ca al lui mai are unul singur in toata tara si ala chiar e doctor…

 11. Cum de nu intelege nimeni ca acest individ a facut cel mai mare RAU sistemului sanitar din Romania, ca uraste acest neam si acest popor, ca nu are ce cauta in postura de a decide in privinta noastra?!
  Cine si ce interese marsave il mentin pe acest ESCROC in postura asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.