G4Media.ro

Raed Arafat: „Astăzi va fi cel puțin încă un transfer al victimelor…

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Raed Arafat: „Astăzi va fi cel puțin încă un transfer al victimelor în străinătate, e posibil să fie și mâine/ Noi știm că firma nu mai funcționa, clar că nu mai avea avize sau autorizație”

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat duminică dimineață că astăzi este posibil să mai fie transferuri în străinătate ale victimelor de la Crevedia, „posibil Austria și Germania”, după ce primii patru pacienți cu arsuri au fost transferați cu avioane Spartan în Belgia și Italia.

„Până acum am transferat patru victime pe calea aerului cu două avioane militare, doi pompieri în stare critică la Bruxelles și alte două persoane civile la Milano. Astăzi va fi cel puțin încă un transfer. Și primim de la spitale rapoartele medicale și pe baza lor deja avem locuri care ni s-au asigurat de diferite țări. Da, vor fi transferuri astăzi, e posibil să fie și mâine, depinde ce decid medicii care tratează pacienții”, a declarat Raed Arafat.

Acesta a precizat că țările care pun la dispoziție paturi sunt Belgia, Italia, Austria, „acum avem prin mecanism locuri oferite de Norvegia, Germania și de Bulgaria chiar”.

De asemenea, șeful DSU a transmis că nu există în protocoale de transfer a pacienților cu arsuri de peste 80% și că momentan nu cunoaște cifra victimelor cu astfel de arsuri.

„Noi știm că firma cel puțin nu mai funcționa, clar că nu mai avea avize sau autorizație. Ancheta e realizată de Parchetul General. Din punctul nostru de avere firma nu avea documente să funcționeze, firma nu avea activitate mai exact”, a mai declarat Raed Arafat în urma tragediei de la Crevedia.

O explozie a avut loc, sâmbătă, la o stație GPL din Crevedia, pe DN1A. Aceasta a fost urmată de o explozie mult mai puternică, chiar în timpul intervenției pompierilor. Cel puțin o persoană a murit și alte 54 sunt spitalizate, dintre care 10 intubate. Dintre răniți, 43 sunt pompieri, polițiști și jandarmi, unii în stare gravă. România a activat Mecanismul european de protecție civilă pentru transferul victimelor.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Daca ești de la PSD nu ai nevoie de avize, se rezolva.
  Să-ți explic eu Arafate?!?

 2. Tovarășe Arafat,
  Cu fiecare mare incendiu, pe lângă iluștrii pompieri români, constat că PSD și PNL (dar mă tem și de USR) în loc să construiască spitale de arși s-au specializat în transferuri de arși prin U.E.
  Greșesc?

 3. Si unde ai vrea mai sa ii trimita,hauristule,in Rusia? De acolo primesc raspunsul sovietic: o haina de blana pentru sotia decedatului rezolva tot .
  Nu e ok ca nu avem conditii la noi in tara pentru taratarea cazurilor de genul acesta,dar e foarte important ca putem apela oricand la UE pentru ajutor.