G4Media.ro

Raed Arafat: Astăzi este prima dată, după câteva luni, când carantinăm localităţi…

Raed Arafat: Astăzi este prima dată, după câteva luni, când carantinăm localităţi / Este îngrijorător că intră cazuri multe pe Terapie Intensivă zilnic. Avem şi tineri

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a afirmat vineri seara că este îngrijorător că în spitale sunt internate cazuri grave cu COVID-19, la tineri, el dând exemplu cazul unui subofiţer ISU din Bistriţa care a decedat la 44 de ani, acesta fiind nevaccinat. Arafat a mai precizat că este pentru prima dată, după multe luni, când a semnat un ordin de carantinare pentru mai multe localităţi din judeţul Satu Mare.

„Astăzi am fost la aproximativ 5,7 la sută rată de pozitivare. Este îngrijorător că intră cazuri multe pe Terapie Intensivă zilnic. Avem şi tineri. Azi noapte am fost sunat de comandantul pompierilor de la Bistriţa să îmi spună de decesul unui subofiţer de 44 de ani, din păcate nevaccinate. Câteva zile la terapie Intensivă, intubat, după care, din păcate, decedat. Astea sunt situaţii cu care ne confruntăm acuma”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Arafat a adăugat că a semnat primul ordin de carantinare a unor localităţi, după mai multe luni.

„Astăzi este prima dată, după câteva luni, când carantinăm localităţi, am semnat Ordinul de carantinare pentru şase localităţi din judeţul Satu Mare, care e unul dintre judeţele care a depăşit 1,5 la mie rată de incidenţă, dar sunt câteva localităţi limitrofe, nişte localităţi mici careau depăşit şase la mie şi au obţinut un punctaj mare de punctajul INSP şi CJSU, astăzi, cu avizul INSP, la propunerea DSP au propus carantinarea care va intra de mâine în localităţile respective”, a declarat Arafat.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a mai atras atenţia că vaccinarea este soluţia optimă în vaţa coronavirusului.

„Nu că aruncăm vina pe oameni, dar, în final, depinde pe noi cum ne protejăm, ştim  că avem cu ce să ne protejăm, nu vrem, din păcate asta e o alegere, că cineva nu vrea să se vaccineze, asta e o alegere de a refuza un mijloc  care poate să împiedice  să ajungi la Terapie Intensivă sau într-o stare gravă. Facem tot posibilul, şi astăzi am avut o şedinţă la Ministerul Sănătăţii, pentru a urmări modul în care creştem numărul paturilor de Terapie Intensivă, deci se face tot posibilul pentru managementul corect al acestui val, dar rămâne soluţia optimă, pentru a reduce numărul cazurilor grave, rămâne vaccinarea”, a precizat Raed Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a emis Ordinul nr.7467/10.09.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru comunele Bixad, Călineşti-Oaş, Gherţa-Mică, Turţ, Batarci, Cămărzana şi Târşolţ.

Măsura intră în vigoare începând cu data de 12.09.2021 ora 00,00  (noaptea de sâmbătă spre duminică) pentru o perioadă de 14 zile până în data de 25.09.2021 ora 23:59.

Prefectul judeţului Satu Mare, Altfatter Tamás a solicitat responsabilitate din partea cetăţenilor din zona carantinată  şi acţiuni  de informare şi prevenţie, precum  şi măsuri eficiente de punere în aplicare a Ordinului de carantinare.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Dezastru sanitar!

 2. Gata, începe Țiganiada?

 3. Danezii ridica toate restricțiile deși au 130 spitalizați la 5,7 milioane locuitori.

  • Tu te compari cu danezii care sunt vaccinati 80%???

  • In localitatile ce vor intra in carantina, procentul e de cam 6 la mie infectati.
   Altel spus, la 5,6 milioane de indivizi, luânad reper Danemarca, ar fi cam 34.000 de infectati.

   Ce sforaiai tu, savantule, de cifra 130- danezi coronavirusati?

  • Danemarca nu a întâmpinat dificultăţi în a-şi convinge populaţia în privinţa beneficiilor aduse de vaccinare. Rezultatul: 73% dintre cei 5,8 milioane de danezi sunt în prezent vaccinaţi cu schemă completă, iar acest procent este de 96% în rândul rezidenţilor de peste 65 de ani.

   „Dacă virusul nu mai este o ameninţare pentru societate, acest lucru se întâmplă exclusiv datorită vaccinurilor”, a explicat Lone Simonsen.

 4. O fi de la untold

  Oricum când ma uit la top parcă corespunde cu topul vaccinatilor

 5. Toata vara nu au fost restrictii, in transportul public si magazine multi fara masca. Granitele libere sa intre si sa se plece liber. Acestea sunt consecintele si restrictiile tardive. Arafat trebuia demult sa i se dea un sut din aceasta functie.

  • Tu nu ai observat ca tara e condusa despotic de Câtu?
   Ministrii si secretarii de stat spun ce le impune el, altfel ii demite.
   El a decis ca in sezonul estival trebuie sa se refaca HoReCa, el decide ca elevii trebuie sa meargă fizic la scoala ca sa nu fie platit unul din parinti sa stea acasa cu elevii care au cel mult 12 ani…

 6. Vreau sa fiu hermafrodit, sa ma f.t singur, nu sa” fiu ” f…t de toti impotentii si linguistii ca Arafat de ….kakavirus ….elaborat, din anonimat !!!

 7. Minciuni. Atunci ataca bătrâni acum tineri mâine copii dar pe ei? Pe ei de ce nu îi ataca? Să îl ia dracu pe rahatul ăsta de ArFatt