G4Media.ro

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: „Autodenunţ: şi eu am spor de 25%…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: „Autodenunţ: şi eu am spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizaţie. Când am ajuns primar, am întrebat dacă pot renunţa la acest spor. Şi mi s-a spus clar că nu se poate.”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, afirmă că şi el are un spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizaţie. ”Când am ajuns primar, am întrebat dacă pot renunţa la acest spor. Şi mi s-a spus clar că nu se poate”, arată el, citat de News.ro.

”Autodenunţ: şi eu am spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizaţie. Când am ajuns primar, am întrebat dacă pot renunţa la acest spor. Şi mi s-a spus clar că NU SE POATE. Că legea nu permite primarului să renunţe la sporul acesta”, a afirmat Radu Mihaiu, luni seară, pe Facebook.

El a susţinut că a citit pentru a se convinge că aşa prevede legea.

”Am citit cu ochii mei prevederile legale ca să cred acest lucru. Şi aşa e. Primarul nu poate renunţa la sporul de 25% dacă primăria pe care o conduce gestionează proiecte pe fonduri europene”, a adăugat primarul Sectorului 2, citând din textul prevederilor L153/2017 – art 16: ”(2) Indemnizaţiile lunare ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene şi primarilor/viceprimarilor unităţilor administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu 25%”.

”Legea însă permite oricărei instituţii să facă titluri de presă”, a punctat el.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, de conflict de interese administrativ şi incompatibilitate şi anunţă că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Noi doar ne distram cu fraierii care debiteaza enormitatea asta care au pregatit-o pentru USR.

 2. E o lege din 2017, dată de Dragnea, PSD-ul tău a făcut-o:
  art. 16 din Legea nr. 153/2017: „(2) Indemnizațiile lunare ale președinților și vicepreședinților consiliilor județene și primarilor și viceprimarilor unităților administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu până la 25%”.

 3. Asta e dezinformare: una e sporul de 25 la suta, care e legal, alta e ca primar, sa te numesti in functia de manager de proiect pe fonduri europene si sa iei de acolo salariu. Nu.mai dezinformati. Clocotilda la puscarie!

  • Bea un pahar cu apa sa-ti treaca !
   Desi, sincer sa fiu, la afectiunea ta nu cred sa aiba efect.

  • Nu e vorba despre niciun salariu! Este vorba despre spor (ani zice „indemnizatie marita cu pana la 30%”), sporul ala despre care vorbeste Mihaiu! Daca nu esti in stare sa intelegi ce citesti, lasa-te de comentarii. Sau poate ca ai datoria de serviciu de a imprastia cu ventilatorul… ca vorba aia „multi citesc putini pricep”!

 4. Se dezumflă gogoașa…

 5. Pe Se De. 🤮⛔

 6. Incredibil pe ce mizilicuri se bat cu pumnii in piept pesedistii si penelistii cand vine vorba de cineva de la USR.

 7. A prins ANI hoții!!!!!!!

  Sper sa recupereze ANAF toți cei 18.000 lei, pe toți până la ultimul leuț.
  Cu acești bani se pot face multe în aceasta țară, de ex sa plătești o jumă de luna pensia specială unui special ceva.
  Se pot cumpăra 2 canapele pt parlamentari undeva unde dorm ei mult.
  Se poate cumpăra o super mașină SH din anii 2000.
  Mulțumim ANI că își face datoria.
  Daca toate instituțiile ar lucra că ANI . .
  Uite așa ne trec ani, nu se mai oprește miștoul făcut pe seama noastră, ce jignire pt atâți români cu capul pe umeri.

 8. Indiferent daca este legal sau nu, problema de moralitate ramane pentru ca atunci cand candidezi pentru pozitie de primar ar cam trebui sa ai finantele in regula, iar salariul care este in jur de 10k lei/luna ar trebui sa iti ajunga pentru un trai decent. Daca vrei sa fi primar ca sa iti „rotunjesti” veniturile atunci nu esti primarul de care o comunitate are nevoie.

 9. Nu pot sa nu remarc penibilul situatiei in toata tarasenia asta, de la ANI-PSD care acuza prin aducerea la inaintare a lui Toni Grebla pana la invocarea unor legi care se bat cap in cap (Poate gasim si vreun jurist care sa ne lumineze in privinta asta.)

  O sa ziceti ca institutiile sunt institutii si ca nu au treaba cu PSD. Da?
  Ce ziceti de CCR? In cazul in care nu stiti chiar Toni Grebla, senator PSD, a fost judecator la CCR. De fapt a fost si primul judecator din istoria CCR pus sub acuzare pentru fapte penale.

  Cam astea sunt institutiile Romaniei, capusate si controlate de PSD. Nu ma indoiesc ca ANI este la fel. Sa nu uitam ca PSD s-a zvarcolit vreo 2 ani ca sa demonstreze ca alegerile au fost fraudate in Sectorul 1 si nu au facut decat show pe la TV si prin presa.

  Mie mi se pare un buling total al PSD&Co facut asupra doamnei Clotilde Armand. Probabil pentru ca este femeie, pentru ca nu au suportat infrangerea in alegeri, pentru ca Clotilde Armand face parte din partidul care le-a dat un pic calculele peste cap, pentru ca pur si simplu pot.

 10. Primarul Radu Mihaiu minte cu nerușinare privind textul unei legi de căpătâi in interesul său personal. Radu Mihaiu, trebuie să-ți dai de urgență demisia. Articolul respectiv din legea salarizării este citat eronat un mod intenționat de către primarul Mihaiu: legea spune de fapt că „indemnizațiile lunare ale…. primarilor….se majorează cu PÂNĂ LA 25%.” Adică majorarea respectivă poate fi și de 0,1%. Mihaiu încearcă să ne păcălească cum că săracul de el ar fi fost obligat să primească o majorare de fix 25%. Jenant de mincinos. Iar problema lui Clotilde este alta, anume faptul că s-a numit singură și de manieră ilegală ca manager de proiect într-un proiect anume, de unde a încasat bani in plus, pe lângă majorarea indemnizației cu PÂNĂ la 25% oferită de cadrul legal existent.