G4Media.ro

Radu Mihaiu anunță că taxa de habitat pentru persoane juridice este ”o…

Radu Mihaiu anunță că taxa de habitat pentru persoane juridice este ”o mare nedreptate” și va fi anulată

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat luni că taxa de habitat pentru persoane juridice a fost ‘o mare nedreptate’ şi că va fi anulată, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de joi regăsindu-se un proiect de hotărâre pe această temă.

„Taxa de habitat pentru persoane juridice a fost o mare nedreptate încă de la început. O anulăm. (…) Am promovat un proiect de hotărâre care să anuleze taxa de habitat pentru persoane juridice începând cu 1 iulie şi să le permită să treacă pe noul sistem bazat pe principii solide şi corecte: ‘plăteşti cât arunci’ şi ‘poluatorul plăteşte’. Mediul de afaceri nu va mai fi jupuit pe nedrept în Sectorul 2”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

Potrivit acestuia, întregul sistem bazat pe taxă nu ţinea cont de cine, ce aruncă la gunoi.

„Eram toţi puşi la grămadă şi factura finală se împărţea după nişte criterii arbitrare. Astfel apăreau anomalii, mai ales în cazul persoanelor juridice. Afaceri mici, la început de drum, deşi nu prea aveau activitate şi nu generau cantităţi mari de deşeuri, plăteau pentru gunoi cât nu încasau. Taxa de habitat pentru persoane juridice a fost o supapă pentru un sistem negândit. Toate sumele care nu ieşeau la calcul au fost puse pe umerii antreprenorilor. Pe termen lung, asta poate fi fatal. Când duci spre faliment micii întreprinzători, întreaga societate e afectată. Mai ales în România, unde coloana economiei e formată din IMM-uri. Am ajuns în punctul în care putem repara această eroare”, a adăugat Radu Mihaiu.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Sa înțelegem ca saormeria „socului kebap” la punctul de lucru de la piața obor (sector 2) nu va mai plăti nimic pentru tonele de gunoi produse și pentru mirosul care se simte mai rău decât mirosul motoarelor diesel?

    • inseamna, spre exemplu, ca o firma care nu are angajati si isi desfasoara actvitatea online , nu o sa mai fie OBLIGATA sa plateasca o taxa de gunoi pe ceva ce nu produce. E logic sau vrei un desen ? Dar pentru astia ca voi, votanti psd, care credeti ca astia care au firme…”are bani da-i dracu de imbuibati ca sug sangele poporului” , e mai greu de inteles . Mizeria asta de taxa de habitat, obligatorie indiferent de situatia in care esti, a fost introdusa de psd, ca sa manance si gura lor un contract frumos si pentru ca nu puteau sa-l amendeze pe cetateanul needucat care arunca gunoi unde vrea muschiul lui , ca doar nu putea sa se lipseasca de votul lui ( asta e baza lor electorala ) .

    • Documenteaza-te, daca iti permite timpul, pentru ca arunci vad ca pui repede etichete si vei afla cum a fost aplicata cu japca aceasta taxa fara niciun argument la baza. O firma cu un angajat care ofera servicii la sediul Beneficiarului conform actelor, deci nu genereaza niciun deseu in afara de cele menajere, trebuia sa plateasca doar pentru ca exista 600 de lei pe an, desi avea comodat pe un spatiu al unei persoanei fizice care platea si ea taxa de habitat pentru persoane fizice la toata suprafata. In niciun alt sector nu s-au mai jumulit firmele ca in sectorul 2. Initial aceasta taxa s-a chemat altfel si a foat anulata in instanta, dar ulterior primaria pezede a gasit o formula noua si a reusit sa o repuna in drepturi.

    • Mersi pentru observații. Asa sa fie precum ziceți voi. Din ce scrie g4media în articol reiese altceva mai ales pentru persoanele care nu sunt familiarizate cu problema. De exemplu în articol nu am întâlnit nicio referință la firme cu activitate online. Asa ia naștere un fake news pornind de la bune intenții.
      Despre saormarie mirosul se simte pana la primăria sector 2 pe partea cealaltă a pietei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.