G4Media.ro

Radu Mihaiu a depus jurământul ca primar al Sectorului 2: Începem cu…

Radu Mihaiu a depus jurământul ca primar al Sectorului 2: Începem cu angajamentele privind salubritatea, auditul şi curăţenia în şcoli

Noul primar al Sectorului 2, Radu Mihaiu, a depus marţi jurământul de învestire în funcţie, prilej cu care a declarat că îşi începe activitatea cu angajamentele privind salubritatea, auditul şi curăţenia în şcoli, relateazp Agerpres.

„Avem mult de muncă, dar asta nu ne sperie. Începem cu cele 3 angajamente pe care le-am semnat împreună cu partenerii de la PNL: salubritate, audit şi curăţenie în şcoli. Muncim să anulăm Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 2. Şi în tot acest timp avem de gestionat împreună cea mai mare criză sanitară a vieţilor noastre”, a spus Radu Mihaiu, la depunerea jurământului, la o lună după alegerile locale.

În opinia sa, este nevoie de deschidere către oameni, onestitate, transparenţă, asumarea unor direcţii şi de multă muncă. „Uşa mea va fi în permanenţă deschisă pentru cei care chiar muncesc în primărie, pentru cei de la firul ierbii care se lovesc şi rezolvă problemele şi nu se ascund în spatele lui ‘nu e treaba mea, nu se poate, nu ştiu'”, a subliniat Radu Mihaiu.

Potrivit acestuia, faptul că a trecut o lună până şi-a preluat mandatul de primar este o dovadă a „blocajului” în care se află sistemul public românesc.

Avem prea multă birocraţie, avem prea multe proceduri greoaie, avem prea multe hârtii de plimbat între instituţii care nu sunt interconectate. Orice lucru simplu devine complicat atunci când e implicat statul„, a declarat primarul Sectorului 2.

El consideră că aceste lucruri nu s-au schimbat, deoarece clasa politică de până în prezent a fost mai preocupată de ”butaforie”, de „a-şi da la gioale” decât de interesul cetăţenilor.

„Avem oameni care au câştigat şi trag de victoria asta mai mult decât e cazul, avem oameni care au pierdut şi care îşi fac un titlu de glorie din tergiversarea predării mandatului”, a semnalat Radu Mihaiu.

În opinia sa, decenţa a dispărut din politica românească. „Îmi propun să schimb acest lucru la Sectorul 2. Avem acum alegeri în decembrie. După aceste alegeri va trebui să ne aşezăm cu toţii şi să construim aşa cum cetăţenii vor vota şi cum ne vor desena planurile de guvernare. Avem 4 ani la dispoziţie să arătăm că se poate face un alt fel de politică”, a spus Radu Mihaiu.

El este de părere că au fost surprinşi de victoria sa la alegerile locale doar aceia care nu au observat mersul societăţii în ultimul timp. Radu Mihaiu crede că a fost votat din mai multe considerente, în primul rând pentru că are „zero toleranţă pentru corupţie şi incompetenţă”.

Nu am nicio datorie faţă de nimeni. Nu am legături cu nimeni din vechiul sistem şi sunt liber să iau orice decizie care pune în mişcare schimbările necesare. Vin din mediul privat şi vin cu o abordare managerială diferită de ce se găseşte de regulă în administraţia publică. Eu cred în puterea echipei şi îmi place să mă înconjor de oameni mai deştepţi decât mine. Am dovedit că sunt un susţinător al dialogului onest. Mi-am cerut scuze când am greşit. Mi-am recunoscut neajunsurile. Nu am fost populist de dragul voturilor. Am prezentat cu argumente viziunea pe care am propus-o pentru Sectorul 2„, a declarat Radu Mihaiu.

Nu în ultimul rând, el a opinat că a adus decenţă în politica locală. „Deşi am fost atacat grosolan pe tot parcursul campaniei, nu am răspuns niciodată cu aceeaşi monedă. Am fost ţinta multor ştiri false, care mai de care mai mizerabile, dar eu şi echipa mea ne-am păstrat calmul şi am continuat să ne prezentăm ideile şi principiile noastre”, a adăugat primarul Sectorului 2.

De asemenea, noul Consiliu Local a depus jurământul de învestitură, cu excepţia a doi consilieri locali (Tudor Andrei Panaitescu şi Dan Cristian Popescu), care îl vor depune într-o ceremonie ulterioară, întrucât marţi nu au putut fi prezenţi din motive legate de sănătate, respectiv de o deplasare în interes de serviciu.

La ceremonie au participat şi prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, şi ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Sper că se va ocupa și de bișnițarii care mișună prin fața magazinului Bucur Obor sub ochii îngăduitori ai polițiștilor de la sectorul 2.

 2. De 30 de ani asteptam ca, in Romania sa fie promovati in functiile publice oameni cu scoala buna si competenti.FELICITARI LUI NICUSOR DAN,RADU MIHAIU , COLILDE ARMAND ETC.

 3. Radu Mihaiu un om cu multe calitati bune, cu experienta si cariera profesionala cu vointa de a face ceva bun pentru oamenii din jur , sper sa reusiti schimbarea …stiu ca mafia psd ista va pus piedici dar usr plus este un partid tanar care poate face fata

  • Sunteți cumva prietenă și îi cunoașteți personal „calitățile bune”? V-a rugat să-l lăudați aici sau e din proprie inițiativă?

 4. Jumătate de sector n-are apă caldă și el spune că se ocupă de curățenia în școli? Pe ce planetă activează primarul ăsta? După cum începe nu o să facă nimic. Are discurs de dat din umeri. Dacă începe cu filosofie ieftină gen „onesitate” și „deschidere către cetățeni”, pentru mine este clar că vor urma 4 ani de vrejeli ieftine și de fugă de problemele reale ale Sectorului 2. Iar dacă printre consilieri se află Dan Cristian Popescu e și mai clar… Sectorul 2 nu mai scapă niciodată de mafie.

  Parcă văd că o să se înființeze niște fani U$R care o mă ia la un refec la fel de filosofic – „da tu de unde știi bă cum o să fie dacă el n-a lucrat nici o zi?!”. Știu pentru că am mai auzit discursul ăsta cu „deschidere” „european” „oameni noi și competenți” de 100.000 de ori până acum.

  EL TREBUIA SĂ SPUNĂ CUM VA REMEDIA PROBLEMA APEI CALDE. CARE ÎNTR-O EPIDEMIE POATE ÎNSEMNA DIFERENȚA DINTRE VIAȚĂ ȘI MOARTE.

  • In care scoli face asta „curat”?
   Praf sunteti alesilor!

  • O zicere mai veche: „calomniaza, calomniaza, tot va ramâne ceva”.
   Asa si tu: ai trecut RADET (pardon, Termoenergetica) de la Primaria Generala la sector, sperând ca un mare numar de prosti te vor lua în serios.
   A se slabi…

 5. Felicitări domnule primar pentru noul mandat. O rugăminte am, ca o curiozitate dacă binevoiți sa mi răspundeți în numele locuitorilor sectorului 2. Taxa de habitat de 159 lei persoana pe apartament (aberant de mare) mai este legala sau a fost anulata în instanță. Mulțumesc, și mult succes!!!